Artikeln innehåller reklamlänkar

Få mat av Sveriges toppkockar – levererad hem

Saffron - Varmrökt lax med cous cous

Ingen middagsinspo eller ingen tid till att laga mat? Ett hett tips om du bor i Stockholm är Saffron. Det är en sprillans ny tjänst som låter dig beställa vällagad mat från några av Sveriges toppkockar – med leverans hem till din dörr.

[dropcap]T[/dropcap]jänster som låter dig leverera hem mat från restauranger är trendigare än någonsin just nu. Det som jag tycker gör Saffron särskilt speciellt är att det är mat i toppklass – lagat av några av landets absolut bästa kockar. Dessutom är det generösa portioner och bra priser. En rätt kostar till exempel mellan ca 100 – 145 kr.

Du kan till exempel beställa mat från Tomas Sjögren (Årets Kock 2015), Nisse Molinder (Melanders, Kockarnas Kamp på tv4), Henrik Norström (en av landets mest prisbelönta kockar) och Robert Sandberg (Frantzén, Noma).

Jag och Simon fick prova på tjänsten och tre olika rätter från veckans meny (tack Saffron!). Vi kan bara konstatera att det var hur gott som h e l s t. Min favorit var ”Varmrökt lax med cous cous” som typ var himmelriket i en tallrik.

Detta är vardagslyx när det är som bäst.

Saffron: Mat av Sveriges toppkockar – levererad hem

Saffroncooks.com

Maten tillagas samma dag och levereras kyld för att behålla kvalitén, plus att du själv kan bestämma när du vill äta. Allt du behöver göra är att värma maten enligt beskrivningen (antingen i ugn eller i mikro) och sedan servera. Supersmidigt!

Saffron - Varmrökt lax med cous cous

Varmrökt lax med cous cous

av Thomas Sjögren – Årets kock 2015 & Saffrons kulinariska ledare

Fullkorns cous-cous blandad i en skön sallad med varmrökt lax, rödlök, fänkål och machesallad. Detta serveras med smetana och dill.

Linguini carbonara med kallrökt lax av Nils Molinder

Linguini carbonara med kallrökt lax

av Nils Molinder – Wedholms Fisk, Melanders

Krämig linguinipasta med kallrökt lax och gröna ärtor som slungats runt med creme fraiche och gräslök innan den smakats av med salt samt skal och juice från en citron.

Saffroncooks.com - Vegansk ljummen sallad på svamp & bönor

Vegansk ljummen sallad på svamp & bönor

av Thomas Sjögren – Årets kock 2015 & Saffrons kulinariska ledare

Ljummen sallad med stekt svamp, oliver, haricorts verts och spenat som vänts med olivolja och dragon. Detta serveras med krämigt ris som kokats i vitt vin och grönsaksbuljong.

 

Läckra middagar va? Ett stort tack till Saffroncooks, Tomas Sjögren och Nils Molinder för tre helt fantastiska måltider!

Om du själv är sugen på att prova tjänsten har jag fått en rabattkod att dela med mig av. Skriv in ”adaras” som kod i kassan på Saffroncooks.com för fri leverans (värde 49 kr).

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share