Artikeln innehåller reklamlänkar

Om rött hår – Färga hemma, klä dig rätt och bevara hårfärgen!

Rött hår - så fixar du färgen hemma!

Nu är det snart ett år sedan gick från brunt till rött hår. Trots att jag är tillbaka i min ”riktiga” hårfärg får jag dagligen en massa Googletrafik från sökfraser som ”färga håret rött”, ”rött hår”, ”från brunt till rött” och ”från rött till blond”. Så för att göra det lättare för er som är nyfikna på att veta mer om hur det är att vara en readhead, har jag sammanställt några av mina populäraste inlägg och tips här.

Måste förresten bara inflika: guuuud vad jag saknar mitt röda hår! Nog för att det krävs både tid och pengar för att bevara hårfärgen, men åh vad snyggt det är. Funderar starkt på att bli rödhårig till hösten igen. Eller mörklila, som Vira (dör så snyggt!).

Rött löshår
Jag blev stört peppad när jag öppnade paketet med löshår som jag beställt hem. Finaste hårfärgen ever! 

Från brunt till rött hår

Jag guidar dig steg för steg till hur jag gick från brunt till rött hår hemma. Här kan du också läsa svaren på några av de allra vanligaste frågorna. Läs mer » 

Rött hår - blir garanterat en del av dig!
Rött hår blir typ en del av ens personlighet. Rött hår syns och är det första folk lägger märke till. Färgen blir efter ett tag blir ”du”.

Produkterna som fixar min vinröda hårfärg:

Den ständigt återkommande frågan. Vilka produkter använde jag för att få till mitt vinröda svall? Receptet är tre nyckelingredienser:

Produkter för rött hår

1. Röd hårfärg 2. Rött Clip-on set 3. Lilaröd färgbomb

Att klä sig som rödhårig

Man kanske inte tror det i början, men faktum är att säkert halva garderoben får damma när man är rödhårig. Hur mycket man en försöker ser vissa färger och mönster helt enkelt inte bra ut till rött hår. Den färgglada hårfärgen ger då motsatt effekt – man ser blek och tråkig ut. Jag undvek, så gott det gick, att bära röda och rosa överdelar (som denna klänning och min rosa favoritkavaj). Säkra kort är svart, militärgrönt, vitt, metaller, kornblått och nudefärger – allt som får ditt hår att skina!

Rött hår

Att bevara röd hårfärg

Vad ska man göra för att färgen inte ska mattas av? Hur ofta ska man använda färgbomb? Jag delar med mig av mina bästa tips. Läs mer »

rott-till-blond-har

Från rött hår till ljusbrun/blond ombre

Det krävs tålamod att bevara rött hår, men lika svårt är det att bli av med de röda pigmenten. Här berättar jag om hur jag gjorde det ingen frisör skulle rekommendera att du gjorde hemma. Att gå från rött till ljust hår. Läs mer »

Spana också in:

 Lila ombre
Crazy fun! 

Lila ombre: så gjorde jag (i tre hårvänliga steg)

Vill du inte gå all in och bara satsa på lite färg? Prova på en färgad ombre! Det är betydligt lättare att bevara färgen och du behöver inte oroa dig för någon ful utväxt. Läs mer »

Rött hår
Av alla hårfärger jag provat är rött den jag saknar mest. Det finns knappt något bättre än nyfärgat rött hår som glittrar i solen. Haha nämen seriöst, det är KUL att ha rött hår!  

Fler tips:

  • Se till att ha fina mössor, hattar, bandanas och håraccessoarer hemma. Det är räddningen vid bad hair days.
  • Ha alltid en färgbomb nära till hands. Eller gör din egen med lite hårfärg + balsam och låt verka som en inpackning.
  • HAVE FUN! Var också beredd på en massa uppmärksamhet och fina komplimanger.

Vad tycker du om min röda hårfärg? Yay eller nay för att jag ska bli rödhårig till hösten igen? 🙂 

11 Shares
Pin
Share
Tweet
Share