Artikeln innehåller reklamlänkar

Test: FitBit Flex – Ett motiverande aktivitetsband!

Fitbit_Flex

Att ha en personlig tränare med sig överallt är i dag ett faktum. Aktivitetsband har blivit årets mest omtalade accessoar! Jag har i över två månader testat den avancerade stegräknaren FitBit Flex och fått in en hel del frågor om prylen. Kommer du i form, blir du starkare, smalare eller bara lite fattigare? 

Vad är Fitbit Flex?

En avancerad stegräknare som håller koll på hur många steg du tar, hur långt du rör dig, antal aktiva minuter, hur många kalorier du bränner, antal sömntimmar och även kvalitén på dessa. Datan synkas automatisk med ens konto på Fitbit.com och med gratisappen Fitbit. På armbandet finns fem stycken LED-lampor som mäter dagsmålen man själv satt upp. Första lampan tänds när man nått 20 procent av sitt mål.

Fitbit_Flex-test
Extra motivation! Fitbit Flex synkroniseras trådlöst med en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Du kan till exempel få peppande mejl när du gjort extra bra ifrån dig och nått dina mål. I appen kan du även se sömntimmar, antal aktiva minuter, kalorier med mera.  

Vad är fördelarna?
Fitbit Flex gör skäl för sitt namn. Det är flexibelt! Armbandet är nämligen utformat för att användas dygnet runt – på dagen, natten eller i duschen. Gummiarmbandet är behagligt att ha runt handleden och inget man tänker på. Det kan vara på hela tiden vilket ger en rättvis bild av ens fysiska aktivitet och gör en mer motiverad. När du hela tiden får en påminnelse om hur fysiskt aktiv (eller inaktiv) du är, får du automatiskt en spark i baken till att göra hälsosammare val. Några andra fördelar är att aktivitetsbandet går att använda som en tyst vibrerande väckarklocka, kan mäta sömnkvalitén och är vattentät upp till 10 meter. Ett annat plus är att Fitbit Flex trådlöst synkroniserar resultatet med appen i mobilen och datorn.

Fitbit Flex test
FitBit Flex blir en naturlig del av ens vardag och ger en ständigt en spark i baken. 

Vad är nackdelarna?
Att det inte finns någon skärm är det största minuset. Om man ska ha på sig armbandet ofta hade det varit roligt att få mer info än vad de små blinkande lamporna indikerar. I början tyckte jag att det räckte med att se var man befann sig med sitt dagsmål. Men efter två månaders användning ställer jag högre krav. Nu skulle jag, till exempel, vilja veta exakt hur många steg jag gått, utan att  behöva använda appen.

Skulle du rekommendera FitBit Flex?
Ja, absolut!  Jag skulle rekommendera den till dig som vill komma igång med träningen eller vill bli motiverad till att röra dig mer i din vardag. Jag fick verkligen ett wake up-call och insåg att jag rör på mig alldeles för lite, speciellt när jag jobbar hemifrån. Att få det bekräftat svart på vitt motiverade mig inte bara till att ta långa promenader utan också att gå ut och jogga. Något jag inte gjort på flera år. Så detta är absolut ett armband för dig som vill komma igång med träningen!

FitBit Flex

Pris: ca 950 kr (varierar mellan 715 kr – 1 115 kr beroende på var du köper det)
Var: Typ överallt! Du hittar det bland annat i nätbutiker, på Siba, Netonnet eller på Elgiganten. Mitt armband kommer från Vongadget.se.

[rwp-review id=”0″]

[divider]Fler aktivitetsarmband[/divider]

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share