Red Musk – en skandal på flaska?

Red Musk – en skandal på flaska?

Red Musk The Body Shop En kvinnlig parfym helt utan blommor? Javisst! The Body Shop utmanar konventionella tankar kring feminin doft med lanseringen av Red Musk. Istället för traditionella blomnoter bjuder parfymen på en blandning av kryddig mysk, heta noter av peppar, kanel och tobak.

The Body Shop var för övrigt först i skönhetsindustrin med syntetisk myskdoft när den ikoniska parfymen White Musk lanserades 1981. Tidigare utvanns doften från myskhjortens testikelkörtlar (EEEW!). Red Musk är en parfym utan både testikel och blommor alltså. Och med en väldigt spännande doft som känns oh-så-perfekt i det murriga höstvädret!

Näsan bakom doften som är parfymören Corinne Cachen från franska Drom Fragrances. Hennes mål var att ta fram en doft som inte var typiskt “tjejig” och som närmade sig femininitet på ett annorlunda sätt. Hon använde peppar för dess skarphet och kontrast till värmen hos kanelen. Samt tobak (som faktiskt är en ny trend i doftvärlden) för en mjukhet och beroendeframkallande värme.

Jag som i vanliga fall nästan bara använder söta och superfeminina dofter tycker att Red Musk är ett otroligt intressant parfymalternativ. Den känns unisex, men ändå med en feminin touch. Men inte så feminin att killar tackar nej. Min kille sa nämligen, lite skämtsamt, att han skulle kunna lägga beslag på doften själv.

Ingraverad parfymflaska - Red MuskRed Musk skandaliserar parfymindustrin med den feminina doftblandningen utan blommor. Den snygga flaskan skiftar från svart och rött till transparent och representerar alla dofter. Svart för tobak, rött för peppar och kanel samt den klara färgen för den klara mysken. Som grädden på moset fick jag mitt varumärke ingraverat på parfymflaskan på kvällens bloggvisning på The Body Shop. Nu ska den minsann få stå på en hedersplats på parfymhyllan.

Och om jag gissar rätt kommer jag inte vara den enda som njuter av denna ljuvliga parfymblanding 😉

Vad tror du om The Body Shop Red Musk? Något som lockar?

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

7 reaktioner på ”Red Musk – en skandal på flaska?”

  1. Jag tillhör skaran som inte gillar så fruktiga parfymer, då det helt enkelt inte passar mig 🙂
    Jag hade lätt kunnat tänka mig att prova denna ovan! 🙂

  2. Spännande. Måste prövas. Unisexdofter har funnits rätt länge. Pröva därför även Bulgari Black från Bulgari och Carbone från Balmain.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet