Artikeln innehåller reklamlänkar

TIPS: Inredning till en walk in closet (eller ett lyxigare sovrum!)

Inspiration - Walk in closet

Walk in closet. Ja ladies, vem vill inte ha det? Jag hör till skaran som fortfarande bara drömmer om en stor klädkammare. Men en lycklig tjej som snart ska få en egen walk in closet är min läsare Jaqueline.

Hon undrade om jag kan tipsa om förvaring och inredningsdetaljer till en klädkammare, och visst kan jag det! Efter att ha inspirerats av massor av bilder via Pinterest har jag fått en bra uppfattning om hur en perfekt walk in closet ska vara.

LÄSARFRÅGA:
Kan inte du tipsa om inredning till en walk in closet? Jag ska nämligen flytta i slutet av oktober och har lyckats övertala päronen att jag ska få två rum: ett sovrum och ett rum att ha garderob i! Det hade varit jättekul (och tacksamt) om du kunde tipsa om förvaringsmöbler till smycken och smink, detaljer som får det att se extra lyxigt ut och massor av annat som passar i en WIC.
Kram // Jacqueline

SVAR:
Såklart, lyllos! Jag har samlat ihop några favoriter här nedan som jag tycker passar superbra i en walk in closet. Jag hoppas att du blir inspirerad! 🙂 P.S Ett stort lycka till med flytten! Stor kram

Smyckesförvaring i klädkammare
Traditional Closet by Los Angeles Interior Designers & Decorators Smith Firestone Associates

Det finns otroligt många sätt att förvara smycken på, men om du har möjlighet tycker jag att dina smycken ska få vara en del av inredningen. Låt dina allra finaste smycken pryda en smyckeshängare. Fyll söta glasburkar med armband och ringar. För en personlig touch piffar du till burkarna med handskrivna etiketter. De trendiga hjorthuvuden som nu syns överallt i inredningsvärlden passar inte bara som dekoration utan även perfekt som hängare för halsband och hårband.

En viktig ”inredningsdetalj” tycker jag också är doften. Det är så mycket trevligare att gå in i ett rum som doftar gott. Ställ fram en stor bukett med blommor, doftljus eller satsa på doftpinnar som får sprida en härlig doft i hemmet. Voluspa Candles doftljus och oljor är ren lyx. Från förpackningen till den underbara doften (till priset).Inredning i en walk in closet

Burkar av olika slag är även perfekt för hårsnoddar, hårspännen och annat smått och gott. Ett hett tips just nu är kopparburkar. Varma metaller som koppar och mässing är glödande hett i höst. Himla bra eftersom du kan hitta snygga burkar typ överallt och för att det glänsande materialet adderar extra lyx. De på bilden ovan kommer till exempel från H&M och kostar drygt 60 kronor.

Har du en stor walk in closet kan du placera en pall eller puff i rummet för en nätt sittplats. En smart och smidig förvaring är en dekorativ stege som får stå lutad mot väggen. Häng upp favoritplaggen, klackskor, scarfs eller andra accessoarer.

En ljusslinga är perfekt att använda för både mysfaktor och extra piff i rummet. Just nu har jag en crush på denna ljusslinga med glödlampor som utstrålar coolhet. En annan stämningsfixare är tavlor. Skriv ut peppande favoritcitat och rama in med enkla svarta ramar. Tavlan i vintagestil med texten ”You are never fully dressed withouth a smile” skulle passa perfekt vid spegeln i en klädkammare.

Kristallkrona i klädkammare
Traditional Closet by
Milford General Contractors M.J. Whelan Construction

För ultimat lyxkänsla i din klädkammare låter du en kristallkrona hänga i taket. Kristallkronor syns i var och varannan walk in closet. Här kommer den till sitt esse då du får känna dig extra glammig varje gång du provar kläder. Det allra viktigaste är dock att du har en bra belysning. Det är a och o. För en mer begränsad budget är det lättaste att sätta upp ett par spotlights för ett jämnt och bra ljus.

Mysfaktorn fixar du med ljusslingor och en fluffig matta på golvet. På bilden syns ett par lysande pepparkaksformar som skulle ge vilket rum som helst en charmig karaktär. Om du har en sittplats så är även prydnadskuddar ett bra knep för att fånga en viss stil i rummet. En kudde med chiffongblommor sätter en romantisk touch medan den vackra kudden till vänster på bilden ovan är ett bra exempel på en exklusiv touch. Mixa och matcha eller gå all in för en speciell stil.

Sminkspegel och sminkförvaring

En spegel (eller gärna flera) är såklart ett måste i en klädkammare. Om du ändå ska ha en sminkhörna i din walk in closet ger en sminkspegel med ljus dig Hollywoodkänslan. När det gäller sminkförvaring kan jag varmt rekommendera Ikeas transparenta sminklåda med fack. Den passar perfekt för att gömma undan sminket snyggt i en låda och är minst lika snygg att ha framme i rummet.

Skoförvaring och provdocka

Om du är skofantast är ett givet val att visa upp dina snyggaste skor. En praktisk och smidig lösning för finskorna är att hänga upp en skoförvaring på en dörr eller på en vägg.

En provdocka tycker jag också är en klockren inredningsdetalj i en walk in closet. Det är snyggt samtidigt som det är perfekt som klädhängare för morgondagens outfit.

Jag hoppas att även ni som inte har en egen klädkammare (som jag), blev lite inspirerade! Med smarta förvaringslösningar går det att göra mycket även på en liten yta. Fundera på vad du vill ha framme i ditt rum och vad som gör sig bäst i en lådas mörker. Utgå från det och prioritera sedan vad som är viktigast. Kanske kan du låta de snyggaste plaggen hänga framme på en klädställning, ställa upp några snygga skor på byrån, eller bara addera lite mer stämningsljus. Små förändringar kan göra mycket! 🙂

3 Shares
Pin
Share
Tweet
Share