Artikeln innehåller reklamlänkar

9 Presenter som inte finns på önskelistan

Svävande krukor, världens smartaste skärbräda eller en upplysande bok? Vi har listat nio extraordinära presenter och julklappar som passar perfekt till hen som redan har allt.

Det är helt enkelt kul tips till dig som är på jakt efter en gåva utöver det vanliga.

Flyte Lyfe Planter – Den svävande krukan

Lyfe Planter av Flyte

Vad sägs om detta? Vi skulle mer än gärna lägga vantarna på Lyfe Planter från Flyte. Det är en kruka i nordisk minimalistisk design som svävar över en stilren platta i ek. Med hjälp av elektromagnetism kan krukan sväva fritt och rotera i luften – vilket gör att din gröna vän kan få en jämnt fördelad solbränna.

I botten på krukan finns dränering som förebygger mot övervattning.

Köp här


Flyte Nikola – Den svävande lampan

Flyte Nikola - svävande lampa
Flyte är tredje största projektet i Kickstarters historia. 

Flyte Nikola är Lyfe Planters lysande kusin. Det är en svävande lampa från det svenska varumärket Flyte, grundat av Simon Morris. Lampan introducerades som ett Kickstarterprojekt år 2015 och gjorde omedelbar succé.

Lampan är tillverkad av extra tåligt glas och baserad på energivänlig LED-teknik med en livslängd på 50 000 timmar (vilket motsvarar tolv timmar om dagen i elva år).

Den svävande lampan blir garanterat ett blickfång i hemmet.

Köp här


LÄS OCKSÅHållbara julklappar: 100+ tips på omtänksamma presenter


ChopBox – Världens smartaste skärbräda

Ända sedan vi såg en annons på Facebook om världens första smarta skärbräda har vi suktat efter den varje gång vi lagat mat.

ChopBox introducerades genom Kickstarter och är redan en succé. I skrivande stund har ChopBox dragit in över 1,7 miljoner dollar. Inte konstigt med tanke på att denna futuristiska skärbräda verkar kunna göra allt!

Den har bland annat inbyggd våg, digital timer, knivslip, knivrengöring med ultravioletta bakteriedödande strålar och extra inbyggd skärbräda. Den är dessutom vattentät och tillverkad av 100% ekologisk bambu.

Tips! Just nu kan du köpa skärbrädan för 99 dollar istället för 199 dollar vilket den kommer kosta när den går ut på marknaden.

Köp här


Unika handgjorda lampor med magiskt ljus

Magisk handgjord lampa från Calabarte
Hur vackert? Calabarte tillverkar trollbindande lampor som du aldrig sett tidigare. 

Högst på vår önskelista i vintermörkret är magiska ljuskällor och dessa kan få en att tappa andan. De handgjorda lamporna från Nymps och Calabarte är mer än bara ljuskällor, de är konstverk i sig.

Båda sidorna säljer handgjorda lampor i alla möjliga mönster och former. Calabarte tillverkar endast lampor framtagna på beställning med ett pris från 65 000 kronor. Ett mer plånboksvänligt alternativ är Nymphs lampor som kostar från 2100 kronor.

Handgjord magisk lampa från Nymphs Workshop
Handgjord magisk lampa från Nymphs Workshop

QlockTwo Touch – Unik bordsklocka & alarm

En väckarklocka kanske inte är så roligt att önska sig, men denna stilrena bordsklocka skulle vi inte tacka nej till. QlockTwo Touch designad av Biegert & Funk är en funktionell och stilren klocka med alarm och nattlampa som passar lika bra på nattduksbordet eller någon annanstans i hemmet.

Klockan lyser upp den aktuella tiden bokstaverat i LED-lampor.

Köp här


Moleskine Smart Writing Set

Moleskine Smart Writing Set

Starta 2020 med årets smartaste bullet journal! Med Moleskines Smart Writing Set kan du se dina idéer flyttas direkt från papperet till dina smarta enheter.

Tack vare Ncode-teknologin är det möjligt för pennan att känna av exakt var på papperet du skriver samt fånga upp varje drag med pennan som du gör. Smidigt och smart med extra backup.

Köp här


Mini Lumio+ – Ljuskälla & powerbank i ett!

Mini Lumio+ lampa av Max Gunawan
Lumio uppmärksammades i den Amerikanska versionen av Draknästet (Shark Tank).

MAGISK! Det är vad vi kallar den här kända lampan från Shark Tank, designad av Max Gunawan. Eller det är mer än bara en lampa. Mini Lumio+ är pocketversionen av Lumio och är en multifunktionell ljuskälla som du kan använda på flera olika sätt. Det är en lampa, powerbank och wow-ig inredningsdetalj i ett! Passar lika bra i hemmet som att ta med i handväskan.

Boken kan vikas upp till 360 grader och fästas på ytor i metall med hjälp av den magnetiska ryggen. Laddas med medföljande USB-kabel.

Köp härLÄS OCKSÅ
: Så packar du det ultimata handbagaget


Lucellino – Unik bordslampa

Lucellino Table Lamp av Ingo Maurer

Lucellino bordslampa är en riktigt cool designerlampa som är formgiven 1992 av Ingo Maurer. Kanske var det från denna lampa J.K Rowling hittade inspiration till gyllene kvicken? Lampan består av glas, mässing, plast och handgjorda fjädrar.

Det är en lekfull inredningsdetalj att ha i hemmet och perfekt present för den som önskar sig något tidlöst.

Köp här

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share