Artikeln innehåller reklamlänkar

8 Fantastiska ljuskällor & kreativa idéer i vintermörkret

Kollage med ljuskällor - Bright lamp ideas

disclaimer

All I want for Christmas? Ljus! Här är 8 helt fantastiska ljuskällor och lysande idéer på hur du kan sätta stilen och stämningen i ett rum. Liksom ljusa upp din tillvara på kreativa sätt.

BXXLGHT / Cinema Lightbox – För dina favoritord & citat!

BXXLGHT - Cinema lightbox

En ljuslåda, ett budskap, ett konstverk. Ljusboxen kan stå som den är eller hängas upp som en fräck ljusskylt på väggen. Låt kreativiteten flöda och variera citat med namn och personliga meddelanden.

Det svenska designföretaget Bxxlght grundades 2013 av Daniela Upmark. Hennes fantastiska designprodukt har blivid oerhört hyllad och hypad som inredningsdetalj. Det roliga nu är att det har börjat komma en massa snygga och billigare versioner av den lyxiga ljusboxen. Medan originalet kostar runt 5 000 kr kan du nu fynda en lookalike för mellan 200-400 kr.

→ a. Bxxlght (från 5 100 kr) | b. Ljusbox (349 kr) | c. Ljuslåda (från 249 kr)

Lumio – Multifunktionell lampa i form av en bok

Lumio -Lamp in the form of a hard-cover book

Så magisk, så fantastisk så I-NEED-IT-IN-MY-LIFE! Det som ser ut som en vacker bok är i själva verket en lampa med en mängd möjligheter. Inbyggda matneter i pärmens yttersidor gör att den kan öppnas upp 360 grader, knäppas ihop och hängas med medföljande läderrem.

Mitt dilemma? Jag kan inte besluta mig för om jag vill ha den stora boken eller den lilla pocketversionen som även fungerar som en powerbank. Lampan finns att köpa från 125 dollar och uppåt. Visst blir man sugen?

Lumio

Eos lampskärm – Fluffig delight

Vackra ljuskällor - Eos lampskärm - Fluffy white lamp

Jag har aldig velat krama en lampa så mycket. Denna är så fluffig och fin! Lampskärmen är designad av Ravn Christensen från danska Vita. Den är handtillverkad av tunt papper och dunfjädrar och mjukar garanterat upp rummets stämning och intryck.

Eos lampskärm (finns i flera olika storlekar och kostar från 449 kr – 8 725 kr)

 Circuslampan / Letters Graphic Lamp – Lekfulla ljuskällor!

Circus Light Lamp

Cirkuslampan har hämtat sin inspiration från Broadway och cirkusens värld. Den ”billiga” versonen till vänster kostar från 2 895 kr. Bokstaven till höger …. ska vi inte ens prata om hur mycket den kostar. Drömma kan man göra i alla fall! Själv drömmer jag om ett peppande ”A” för ”Adaras” till mitt kontor.

Cirkuslampan | Letters Graphic Lamp

Bordslampa Edison – Råtuff bordslampa

Tuffa ljuskällor (Bordslampa Edison) - Cool table lamp

En lampa med munblåst glas och rå, obehandlad mässing/koppar. Läcker or what?

Bordslampa Edison

Silvia Lampskärm – Multifunktionell kotte

Silvia Lampskärm - fantastic lamp

Denna festliga ”kotte” har många möjligheter. Du kan använda den som taklampa, bordslampa och golvlampa så länge du har något att montera den på. Finns i mässing, koppar, stål, vitt och svart/guld.

Silvia lampskärm

Sminkspeglar med beslysning – Hollywoodvibbar!

Event with lighted makeup mirrors

En spegel med glödlampor runtom ger inte bara fantastiskt ljus för makeup utan gör även att du känner dig som en Hollywoodstjärna. Jag har redan två små sminkspeglar hemma men är så sugen på en lite större version som en läcker inredningsdetalj i hallen.

Sminkspeglar

Ljusslingor – Perfekt mysbelysning

Inredningsinspiration med jusslingor med LED/dioder

Hur otroligt vackra är inte dessa ljusslingor? Till vänster syns en superfin slinga i metall med hela 360 LED-dioder formade som små daggdroppar. Till höger syns en elegant och flexibel slinga i koppar som kan formas som du vill.

Ljussslinga | Ljusslinga micro

Vilken ljuskälla tilltalar dig mest?

2 Shares
Pin
Share
Tweet
Share