Artikeln innehåller reklamlänkar

TEST: Oral-B Genius – eltandborsten som ger dig feedback på din tandborstning

Oral-B Genius - Framtidens eltandborste

När din eltandborste plötsligt vet hur du borstar tänderna och kan ge dig feedback direkt, känns det verkligen som att alla vanliga tandborstar borde pensionera sig.

Låt oss ta en närmare titt på den nya eltandborsten Oral-B Genius! Den ska ge dig skräddarsydd tandvård och kan via Bluetooth och din mobilkamera veta var du borstar, hur länge, och hur hårt för att ge dig rådgivning direkt. Den har bland annat fem olika borstlägen (som whitening och gum care), tryckkontroll som hjälper att skydda tandköttet, automatisk hastighetsreduktion som gör att den borstar lösare efter behov och ett borsthuvud som oscillerar, roterar och pulserar för att bryta upp ta bort plack.

Andra gadgets? Via appen kan du välja färg på din tandborstes LED-ring och ska du ut och resa kan du ladda din mobil i eltandborstens resefodral.

Det fungerar som så att man sätter fast den medföljande smartphone-hållaren på badrumsspegeln, sätter fast mobilen och sätter igång appen. Det är just här som den största nyheten kommer in. Via din mobilkamera vet tandborsten vilka zoner du borstar och inte borstar tänderna i. Istället för att borsta i de rekommenderade 2 minuterna får du borsta tills alla dina tänder har blivit borstade tillräckligt. Klokt!

Fördelar

  • Eltandborsten ger dig mer skräddarsydd tandvård – du får feedback direkt
  • Eltandborsten är väldigt snäll. Den säger till om du borstar för hårt, kan sänka hastigheten vid behov och ger dig tips på hur du blir en bättre tandborster.
  • Följer du Oral-B appens rekommendationer får du definitivt bättre munhälsa = förhoppningsvis mindre kostsamma tandläkarbesök
  • Hållaren för mobilen fungerar även när man har enklare skal och fodral på = smidigt!
  • Är ni flera i samma hushåll kan ni dela på tandborsthandtaget och bara byta ut borsthuvudet (även om du bara kan ha ett personligt app-konto kopplat till tandborsten)

Nackdelar 

  • Priset. Kostar det så smakar det. Drygt 2 000 kr får du pröjsa för denna pjäs.
  • Hållaren är ful och klumpig på badrumsspegeln (som tur är, är den enkel att ta bort och sätta dit)
  • När du inte använder appen förlorar du de absolut bästa fördelarna med denna eltandborste. Om din mobil är urladdad eller om du är stressad och inte kan stå still för ansiktsigenkänningen kan det vara svårt att komma in i rutinen.

Oral-B Genius - Framtidens eltandborste

Vad jag tycker om Oral-B Genius

Jag har använt Oral-B Genius i drygt en månad nu och har nog aldrig känt mig så duktig. Den största skillnaden är i mitt beteende. I vanliga fall kan jag slarva med tandtråd, men när appen, efter tandborstningen, frågar om jag har borstat tungan, använt tandtråd och munskölj vill jag såklart pricka av allt. För att känna mig duktig.

Jag minns när jag var liten och mamma tvingade mig och mina syskon att käka en röd tablett någon gång i månaden för att se var vi missat att borsta tänderna. Inför en sådan inspektion borstade jag alltid extra noga. Samma tänk har denna tandborste – fast med påminnelser varje dag. Tills det blir en rutin.

Det råder ingen tvekan om att Oral-B Genius har gjort mig till en bättre tandborstare i höst. Även om jag fullkomligt älskar den smarta eltandborsten vet jag inte om jag skulle köpa den själv (jag var redan så nöjd med min förra eltandborste). Det jag däremot skulle göra är att önska mig denna i julklapp eller i födelsedagspresent.

Oral-B Genius är kanske inte något man unnar sig själv i första hand. Men när man väl har den i sin ägo vill man inte ha något annat och finner glädje i det lilla extra som faktiskt gör denna eltandborste helt genius. 

» Eltandborste Genius (adlink), 1799 kr

Oral-B Genius White Electric Toothbrush

Fler nästan lika bra eltandborstar

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share