Artikeln innehåller reklamlänkar

Test: Oral-B SmartSeries Pro 7000

Oral-B SmartSeries Pro 7000

Sååå, är detta något att sätta tänderna i? Jag har i samarbete med Oral-B testat världens första smarta eltandborste med Bluetooth-teknologi – Oral-B SmartSeries Pro 7000.

Trots att jag bara testat eltandborsten i lite mer än en vecka måste jag säga att jag är sjukt impad! Crossaction-borsthuvudet rengör gaddarna som inget annat jag provat. De vinklade stråna kommer verkligen åt överallt (även mellan tänderna) och lämnar en otroligt skön känsla efteråt. Men det bästa är att eltandborsten gör tandborstningen så mycket roligare!

Helt plötsligt har det blivit kul att ta hand om sina tänder. Oral-Bs tillhörande app påminner en om att använda tandtråd, rengöra tungan och använda munskölj. Den för statistik över borstningstillfällen (faktiskt roligare än vad det låter!) och kan underhålla en samtidigt som man borstar tänderna med nyheter och videos. Något som är grymt bra är dock att man inte behöver ha med sig telefonen hela tiden. Det är busenkelt att synkronisera upp till 20 borstningstillfällen med ett klick på bluetooth-knappen.

Diamond Clean vs. SmartSeries Pro 7000

Diamond Clean vs. SmartSeries Pro 7000

Jag har i över ett år och ett halvt år använt min älskade eltandborste Philips Sonicare Diamond Clean. Men jag kan redan nu medge att titeln ”världens bästa eltandborste” borde gå till Oral-B SmartSeries Pro 7000 istället. Inte på grund av att den rengör fantastiskt bra (det gör Diamond Clean också), utan för att SmartSeries Pro 7000 bidrar till bättre munhälsa! Medan Diamond Clean stänger av sig efter två minuters tandborstning hjälper istället SmartSeries Pro 7000 en att öka borsttiden – samtidigt som tandborstningen blir roligare och tycks gå fortare med hjälp av Oral-Bs app. Den hjälper en också att få bättre borstningsvanor! Jag har inte bara borstat tänderna utan även använt tandtråd, tungskrapa och munskölj nästan varje dag. Heja mig säger jag bara 😀

Min tandläkare kommer minsann bli imponerad vid mitt nästa besök. En annan finess med tandborsten som jag verkligen gillar är att den varnar om man borstar för hårt. Min kille testade också eltandborsten (med ett annat borsthuvud) och fick sig ett wake up call när tandborsten konstant ville lysa rött.

Finns det inga men?

Jo. Batteriet räcker bara i drygt en vecka och tar lång tid att ladda. Är man två eller fler personer som delar på samma eltandborste behöver man alltså ladda den flera gånger samma vecka. Men har man ett eluttag nära till hands och kommer ihåg att sätta tandborsten på laddning ofta är det inga som helst problem. Egentligen skulle jag säga att den största nackdelen är priset. Det rekommenderade priset är 2 699 kr, vilket känns väldigt saftigt. Samtidigt tycker jag ändå att tandborsten är prisvärd. Det är inte bara en tandborste utan en investering för bättre munhälsa.

Oral-B SmartSeries Pro 7000
Oral-B SmartSeries Pro 7000 gör tandborstningen roligare och munnen gladare.

Om Oral-B SmartSeries Pro 7000

Finesser: Trådlös smartguide för personlig munvårdscoachning. Appen registrerar data från tandborsten som kan användas för att ställa in tandborsten efter personliga behov. I appen finns personlig statistik, munvårdstips, enkel lokalisering av närmaste tandläkare samt ett inbyggt flöde med nyheter och väder som ska hjälpa till att öka borsttiden.
Trycksensor: Signalerar samt reducerar hastigheten om man borstar för hårt samt ger en kort signal var 30:e sekund och en lång signal efter 2 minuters borstning.
Borstningslägen (6 st): Daily Clean med trippel trycksensor, tandköttsvård, mjuk rengöring, vitgörande polering, djuprengöring samt trådlös SmartGuide för personlig munvårdscoachning.
Rengöring: 3D-rengöring som oscillerar, roteras och pulserar för att ta bort upp till 100% mer plack än en manuell tandborste.
Borstfrekvens
: 40 000 pulseringar and 8 800 oscillerande rörelser per minut per minut.
Cirkapris: 2 699 kr

[rwp-review id=”0″]

 

[small_title title=”Detta inlägg presenteras i samarbete med Oral-B. ”]

Viktigt att poängtera är att alla åsikter är mina egna och är inte påverkade av tredje part. Läs mer under PR & Policy.

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share