Artikeln innehåller reklamlänkar

Lush Gorilla Perfume: Solida parfymer i söta plåtaskar

Lush Gorilla Perfume

En rebellisk doft av död och förfall eller kanske en beroendeframkallande doft av karma? Om du letar efter en parfym utöver det vanliga, spana in Lush Gorilla Perfume!

Lush Gorilla Perfume är solida parfymer i plåtaskar. Den sockersöta utsidan gömmer en en helt annan insida. Det är modiga, unika och annorlunda parfymer inspirerade av det brittiska landskapet samt livets naturliga gång.

Jag kan på en gång säga att detta inte är parfymer för alla. De unika dofterna är verkligen speciella och du kommer förmodligen antingen älska dem – eller rygga tillbaka.

Låt oss ta en närmare titt på några utvalda Lush-parfymer.

Upptäck Lush Gorilla Perfume

Solida parfymer från Lush
Läppglans? Nej, solida parfymer från Lush.

Lush Gorilla Perfumes är veganvänliga parfymer gjorda av ekologiska och eteriska oljor. Parfymerna aktiveras av värmen från fingret och du applicerar den direkt på handleder, bakom öronen och/eller på halsen.

Om du hittar en doft du gillar har du en ultimat parfym att stoppa ned i handväskan eller ta med på resan.

Lush All God Things, Karma, Lust

All Good Things (169 kr/12 g)

Detta är en varm doft inspirerad av det bitterljuva i att avsluta en relation. Det är en söt, fruktig och doft med den knasiga kombinationen av sockervadd och svartpeppar. Men All Good Things är faktiskt en typisk doft som växer och blir mer och mer tilltalande tack vare den spännande undertonen av peppar. Dessutom glittrar All Good Things så fint i guld.

Karma (119 kr/12 g) – Favorit!

En fräsch hippiedoft som du faller för den utan att inse det. Karma har varit på Lush topplista sedan den lanserades och har blivit även min favorit. Karma är kryddig, retro och beroendeframkallande med sin doft av tall, apelsin, patchouli och citrongräs.

Lust (119 kr/12 g)

Lust är en kraftfull blommig doft med jasmin, ylang ylang, ros, vanilj, sandelträ. Den tunga doften är definitivt inte för alla. Den doftar bättre på handleden än i asken men är ändå inte en parfym jag känner någon ”lust” alls till. Passar nog bättre för dig som letar efter en mer mogen parfym och gillar kraftfulla blomdofter.

Lush Gorilla Perfume Dear John & Dirty

Dear John Cologne (119 kr/12 g)

En fräsch manlig unisex-doft med lugnande cederträ, kryddnejlika, kaffe samt en antydan av tall och tobak.

Dirty (129 kr/12 g)

Dirty är en unisex-doft med spearmint, timjan, dragon, slånslav och sandelträ. Doften är uppfriskande men känns alldeles för maskulin för mig.

Lush Kerbside Violet & Death & Decay

Kerbside Violet (159 kr/12 g)

Till en början är det en nostalgisk doft som påminner om de fantastiska viopastillerna (minns ni dem?), men doften avtar och känns efter en stund mer ”jordig”. Tills man slutligen undrar om den överhuvudtaget doftade viol från början. Något som är helt avsiktligt. Kerbside-violen är en pionjärart (ibland sedd som ogräs) som hjälper andra levande arter att växa och frodas. Den korta blomningstiden gör dock att Kerbside-violen snabbt försvinner runt hörnet.

Death & Decay (135 kr/12 g)

En parfym som heter Death & Decay låter kanske skrämmande och hemsk, men denna lilla ask vill visa att döden i vår tid oftast är vacker av liljor på begravningar och minnesstunder. Mark, parfymör och en av grundarna på Lush, ville utmana sig själv genom att skapa en parfym som skulle vara ”överraskande härlig när du förväntar dig något hemskt”. Budskapet är meditation, acceptans och optimism. Lush Gorilla Perfume

Som sagt, Lush Gorilla Perfume är inte parfymer för alla. Jag fick dessa parfymer i ett pressutskick och hade extremt svårt för alla när jag provade dem. Men jag har ändå kommit underfund med att Karma är fantastisk. Den är väldigt beroendeframkallande och påminner mig om väldoftande rökelser jag hade när jag gick i typ högstadiet. Death & Decay och All Good Things gillar jag även mer och mer. Vem vet, kanske växer fler dofter för mig? Jag tycker hur som helst att det är roliga parfymer i sockersöta och praktiska askar.

Vad säger du om dessa solida parfymer? Har du provat någon Gorilla Perfume Solid eller ser du en ask som lockar? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share