Artikeln innehåller reklamlänkar

Lucka 24: Vinn en valfri vara från Youtopia

Lucka 24: Vinn en valfri vara från Youtopia

youtopia

God jul allihopa! Dagens lucka  presenteras i samarbete med Youtopia. I dag kan du välja din egen julklapp, du som vinner får nämligen välja precis vad du vill från Youtopias hemsida! Under mottot “stand out in the crowd” erbjuder Youtopia koreanskt och asiatiskt mode. Välj och vraka bland klänningar, toppar, leggings och accessoarer.

border

Så tävlar du:
Vilket är ditt bästa tips på hur man alltid vågar vara sig själv?

border

För pluspoäng:
+ Följ ADARAs på Bloglovin/gilla Adara Magazine på FB.

Tävlingen avslutas klockan 23.59 i natt och vinnaren presenteras därefter i detta inlägg inom kort. Lycka till! 😀
Tävlingen är avslutad. Vinnaren är Alva, stort grattis!

Ida Eriksson
Ida Eriksson

112 reaktioner på ”Lucka 24: Vinn en valfri vara från Youtopia”

 1. Malin Svensk Björck

  Det är att inse att du är inte fel, så att säga. Vi alla är rätt och vi alla duger, oavsett hur vi ser ut, vad vi har på oss, vad vi väger eller vad vi gillar att göra.
  Ingen har rätt att döma en för såna saker. Inser man det och accepterar det så blir det enkelt att vara sig själv och älska sig själv.
  God Jul

 2. Det bästa tipset att vara sig själv är nog att man inte ska lyssna för mycket på andra. Man ska gå sin egna väg och med det så menar jag att man inte ska ha en rosa tröja på sig baraför att ens bästa kompis har det eller säger att du ska ha det. Gör som du själv vill för ingen annan kan styra och ställa över dej.

 3. Jag är med och tävlar. Jag följer dig redan med Bloglovin och gillar redan på Facebook där jag heter Alexandra Gefvert.

  Man ska inte försöka vara någon annan, alla andra är redan upptagna. Jag älskar folk som vågar sticka ut och vara sig själva, tycker det är skit ballt!

 4. Jag brukar alltid säga att man ska vara sig själv.
  Det blir alltid bäst så. Dels för att man inte ska gå miste om den person man faktiskt vill vara. Hela ungdomen handlar ju om en stor identitetskris. Man ska hitta sig själv. När man väll gjort det så bör man ju också hålla fast vid det. Alla är vi ju olika. Bäst mår man ju av att få vara den man faktiskt är. Jag tror också att man i längden vinner mest respekt på att vara sig själv. Det är en styrka att våga säga och vara det som må vara verkligheten. Inte att låtsas vara någon man inte är. Det kommer att lysa igenom och falla sig onaturligt. På så sätt tappar man inte bara sig själv, utan också respekten från andra.

 5. Jag har alltid gått min egen väg så jag vet inte om jag har nåt direkt tips på hur man alltid vågar vara sig själv, för skit får man tyvärr ta från enfaldiga typer när man är annorlunda.
  Det gäller väl bara att följa sitt eget tycke och smak helt enkelt för gör man det så mår man bättre med sig själv.
  Kanske att man kan tänka att det är dom andra som är Tråkiga som inte vågar gå utanför ramarna och som gör som alla andra.

  God Jul! 🙂

 6. det är rätt svårt det där, att börja trivas med sig själv.
  men det man måste göra är att man måste “hitta sig själv”, vilket betyder att man ska ifrågasätta sig själv, vilka människor får mig att må dåligt? vad kan jag ändra på i mina vanor? mår jag bra nu?

  jag började på midgårdskolan (gissar att du kanske hört om den då du kommer ifrån Umeå) och väl då får man vara lite som man vill. jag stängde kontakten med mina “dåliga” vänner, gjorde saker JAG tyckte var roligt, klädde mig som jag tyckte var fint, omringade mig med fina människor och sakta men säkert så trivdes jag, vilket leder till att man vågar öppna sig och vara sig själv!

 7. Att verkligen, verkligen börja se sina fördelar man kan bidra till samhället, men man ska först sluta jämföra sig med alla samt att man ska börja älska sig själv och lära känna personen som inte alls behöver skämmas för att man tror att man inte duger till, och vill man se att man verkligen duger till så ska man åk igenom minnen och kolla vad man har åstadkommit och hur otroligt fina människor man har vid sin sida, men det viktigaste av allt att man ska vara medveten om att alla är individer baserade på olika personligheter som är alla fina på sina sätt! 😀

 8. God Jul!
  Mitt bästa tips är att bara sluta bry sig om vad alla andra tycker och tänker. Så länge du mår bra med dig själv,det är det enda som betyder något. Allt annat kan kvitta. Detta är inte lätt när man är ung men när man börjar närma sig 40 så är det betydligt lättare.

 9. Man kan försöka vara extra modig och våga lite mer: våga stå för vad man tycker, våga fråga om sånt man inte vet, våga göra bort sig och våga bjuda på sig själv.

  Man kan umgås med personer som man är bekväm med och känner sig trygg med.

  Man kan känna sig modigare och starkare om man lyssnar på musik som man tycker mycket om, när man till exempel är på väg till något man känner sig osäker inför, eller samtidigt som man gör något man tycker är lite läskigt.

  Man kan bli bättre på att ta emot beröm och komplimanger. Istället för att tycka att det känns pinsamt, kan man ta ett djupt andetag, säga tack och låta det som personen säger sjunka in och tillåta sig att vara glad för det.

  Man kan ge sig själv uppmuntran och tillåta sig att känna sig nöjd när man till exempel har gjort läxan eller när man har ringt ett samtal som kändes jobbigt.

  Man kan vara en bra och stöttande vän och själv välja kompisar som uppmuntrar en och tycker om en för den man är.

  Man ska inte hålla inne med komplimanger utan visa varandra uppskattning för vilka ni är.

  Kramas mycket!

  Även om självförtroende och självkänsla inte är samma sak, kan självkänslan växa och utvecklas när man gör saker som man är bra på.

  Skriv upp saker som du tycker om hos dig själv.

  Skriv upp saker som gör dig glad.

  Sätt upp mål för din dag, till exempel att du ska göra något som du tycker om eller något som du aldrig har gjort förut och strunta i om det gick bra eller dåligt, blev fult eller fint.

  Självkänslan hör ihop med ens samvete. Om man är elak, får man dåligt samvete och mår dåligt. Motsatsen sker om man är en god och snäll människa, då mår man bättre och får också ett bättre självkänsla.

 10. Vill så gärna vinna.
  Jag är alltid mig själv, känner mig säker på mig och bryr mig inte om vad andra tycker. Håll huvudet högt och alla tycker att man är fin.

 11. Man måste sluta försöka tänka i banorna att bli gillad och accepterad av andra, och istället ta en funderare vilka DU gillar och tycker om att umgås med. Man ska inte anpassa sig efter olika personer, var istället dig själv!
  Börja placera dig själv lite högre istället för att hela tiden se ner på dig själv och anse att andra är bättre.

 12. Jämför dig inte med andra. Även om det kan kännas svårt ibland, så ska du komma ihåg att du är DU och ingen annan, och att du är precis lika mycket värd som alla andra. Dessutom sägs det att du måste kunna älska dig själv för att andra ska kunna älska dig och det är antagligen sant. Och kom ihåg att alla är lika vackra. 🙂
  + följer på bloglovin och fb

 13. Man får strunta i vad andra säger och gör, inte bry sig om dem. Utan lita och tro på sig själv.
  Följer/ Gillar sedan tidigare liselotte andersson
  God Jul Liselotte

 14. Mitt bästa tips är att man ska tänka hur tråkig världen skulle vara om alla hela tiden är som alla andra. Vi är alla unika och det ska man visa och dela med sig av! 🙂

 15. Åh, vilken rolig tävling! Youtopia är en av mina favorit sidor, så vore riktigt roligt att vinna!
  När jag var runt 11 år bestämde jag mig för att byta stil. Kände mig verkligen inte bekväm i mitt blonda hår, tråkiga toppar, jeans och Converse och hade heller aldrig gjort det. Jag kände mig verkligen som en i mängden vilket fick mig att känna mig allt annat än unik. Så jag började köpa lite annorlunda kläder och klädde mig numera i det jag tyckte var snyggt, inte vad tjejerna i min klass tyckte om. Minns att jag tyckte det var rätt jobbigt och jag blev flera gånger retad för mitt val av kläder. För att inte gå tillbaks till att bära de kläder som var populära bland mina jämnåriga, istället för att ha de kläder som jag tyckte om, hade jag alltid en förebild. En förebild som hade precis vilka kläder hon kände för och alltid var sig själv. Varje gång jag skulle köpa kläder försökte jag tänka på henne och jag kände då oftast att det var helt okej att ha kläder som stack ut lite.
  Hur som helst, mitt bästa tips är alltså att ha en förebild som alltid är sig själv och är stolt över sig själv. Detta kan vara en vän, en kändis eller kanske någon i familjen. Detta funkade i alla fall för mig, tänkte alltid att “kan hon kan jag”.

  Gillar dig på facebook och följer dig redan på bloglovin.

  Håller tummarna nu!

 16. Att vara sig själv/stå upp för sig själv kommer alltid vara viktigt för välmåendet. Precis som med allt annat gäller “övning ger färdighet”. Gör sådant du är rädd för, tidigare inte hade vågat eller verkligen vill så kommer du växa som människa! Om du märker att någon beter sig oschysst – säg ifrån. Det kommer leda till mer respekt från både andra och en själv och med respekt för sig själv kommer man långt! Tillslut kommer allt du tidigare varit rädd inför kännas som en barnlek när du klarar av det. You rock!!

  Jag skulle vilja vinna: http://shop.youtopia.se/sv/sale/fanny-jacket
  Jag följer dig på bloglovin 🙂
  GOD JUL!

 17. Svårt att säga vad men man måste komma i en viss mognad när man inser att det finns ingen anledning att vara någon annan än dig själv. Du är bäst när du är dig själv! Se dig i spegeln och sträck på dig, berätta för dig själv vad just du är bra på. Det finns ingen som är så bra på att vara du som du själv.

 18. Sträck på ryggen och smäll upp ett stort leende. Låter kanske fånigt men det gör jag innan jag går ut ur dörren på morgon och det får mig alltid på ett bra humör. Att bara våga släppa alla tankar som “tänk vad de tycker om det och det osv” det är nog det som behövs. Man behöver tycka om sig själv.

  (följer på bloglovin)

 19. Svår fråga! Men det första jag tänker på att i alla lägen vara naturlig, vara som den man är och inte försöka ikläda sig någon roll. Sedan att man visar alla människor respekt och ser dem precis som de är. Till det yttre är det viktigt att man är hel och ren!

 20. Ooj, den va svår, jag har själv alltid vågat stå för den jag är.
  Men mitt bästa tips är väl att bara våga! Inte tänka så mycket utan göra det man vill just för att man vill det, vill man då klä sig i kattdräkt, så do it! Sen visst, folk kommer stirra, men oftast är de bara nyfikna och faktiskt väldigt trevliga :).

  Så sammanfattningsvis, bästa tipset: våga!

 21. Sluta bry dig om vad andra tycker!
  Om det försöker trycka ner dig, är det bara ett tecken på att du står högre än dom. Håll fast vid din dröm, även om den är helt orealistisk, för de är drömmar som får oss att hålla hakan lite högre alla jobbiga dagar.
  Ingen ska få säga åt dig vad du kan, kommer klara eller inte kommer fixa.

 22. Att aldrig lyssna på folk som försöker klanka ner på ens sätt att vara. Att våga stå upp för den man är och för vad man tror på. 🙂 Låter enkelt men är sjukt tufft när man möter motgång efter motgång.

  Följer redan på bloglovin’ och gillar redan på fb, Emma Falebrant. 🙂

  God Jul! 😀

 23. Jag är med och har gillat dig på facebook och följer på bloglovin!

  Mitt bästa tips för att vara sig själv är att försöka inte lyssna på andra eller åtminstone inte ta in vad de tycker och tänker, tänk själv efter vad du vill, vem du vill vara, hur du vill vara och hur du vill klä dig. Bara för dig bästa vän säger en sak betyder det inte att måste tycka lika. Säg vad du tycker och tänker och försök att hitta dig själv, men du kan aldrig hitta dig själv genom att lyssna på andra. Tro mig.

  Om jag hade turen att vinna skulle jag vilja ha: http://shop.youtopia.se/sv/dress/rebecca-vintage-dress

  GOD JUL!

 24. Mitt bästa tips på hur man alltid vågar vara sig själv är att inte tveka på att göra något för man är rädd för vad andra ska tycka eller tänka!

 25. Mitt bästa tips och det som jag gjorde för att sluta bry mig om vad alla andra tycker är att hela enkel sluta bry sig. Det låter väldigt lätt men försök att ifall man vill göra en stor förändring ska man nog göra det efter ett lov, t.ex jullovet för då tänker folk inte lika mycket på det än om man helt plötsligt kommer en dag mitt i veckan och är helt annorlunda, men annars är det bara att inte visa att man blir osäker om folk kollar. Förösk bara att se självsäker ut och håll huvudet högt. Och inse att folk bryr sig inte så mycket som man egentligen tror.

  Följer på fb och bloglovin’

  God Jul!

 26. Folk är för upptagna av sig själva i dagens samhälle så ingen bryr sig om hur du ser ut eller vad du gör. Jag lovar! 🙂

  Det är mitt tips…till ett nytt tankesätt!

 27. Jag tror att för att man måste våga att alltid vara sig själv så måste man först vara bekväm och säker i sig själv. Försök att acceptera en själv och sluta tänka på allt det negativa och vad andra tycker. Då tror jag att man alltid kan vara sig själv. God Jul! 🙂

 28. Amanda Andersson

  Inte fråns man inser att man själv är bäst i världen (eller nåt i den längden) kan man våga stå för att man är sig själv i alla lägen. För mig tog det ett tag men idag älskar jag mig själv och jag är alltid mig själv, oavsett vad. Så man måste lära sig att tro på sig själv först, sen kommer det andra med.

 29. Jadu, att man står på sig och vägrar ändra på sig för att andra vill det. Man ska inte ändra sig för samhället, utan man ska vara den man är och vara stolt över det!

 30. Mitt bästa tips är att först och främst sluta bry sig om alla andra. Sluta bry sig om vad folk tycker och köra sitt eget race. Man kan starta en blogg där man verkligen är sig själv, då det kan vara lättare att vara sig själv bakom en dataskärm. Där kan man lägga upp t.ex “dagens outfit” bilder där man bär kläder som man kanske inte vågar gå till skolan/jobbet i annars. Men får man en kommentar på bloggen om att kläderna är fina och snygga kommer man våga använda dom till skolan/jobbet också så småningom.
  Jag tror allt egentligen handlar om att våga och att sluta bry sig om vad resten av världen ska tycka. Välja rätt kompisar som inte dömer, och dömer dom, är dom inte riktiga vänner och då klarar man sig bättre utan dom.
  (de här shortsen skulle jag vilja vinna http://shop.youtopia.se/sv/leg/allie-vintage-shorts)

  God Jul! 🙂

 31. Jag e med! Följer dig på bloggloving.
  Mitt bästa tips med att vara sig själv är att inte alls bry dig om vad andra säger och tycker och tänker om dig. Jag vet det för jag blir ofta kallad för massa skit saker på bussen bara för att jag te.x klär mig annorlunda. Jag får höra ord som “vad ful du e!” “Fuck you” och massa sånt. Men jag bryr mig inte ett dugg om dem gillar att göra narr utav mig 🙂

  Wish me luck <3

 32. det kan vara väldigt svårt att vara sig själv för att folk kanske inte gillar personligheten man har när man är sig själv. men om man skiter i alla som inte gillar en så blir det plötsligt lätt att vara sig själv. men jag säger inte att det är lätt att skita i dem.

 33. Min dator hackar så jag vet inte om min kommenar kom i väg men här kmr den iaf igen:
  Man är bäst sig själv om man struntar i alla andra (jag kör hårt med denna taktik- fungerar utmärkt;))

 34. Vem du än är, hur du än mår, så finns det alltid någon som är och känner likadant 🙂 Om du är rädd att visa vem du är, signalerar du till andra att det som är du måste gömmas undan. Genom att acceptera och uppslata, ta ut svängarna och njuta av hur du är, visar du andra att det är OK att vara så som du, och därmed OK at vara sig jälv. Några du möter kanske inte fatar alls, men många och knske särskilt den där blyga, osäkra lite ledsna kanske set att wow! Det är OK att vara sig själv 🙂

  Att ALLTID vara “sig själv” är nog inte utan problem och kanske inget att sträva efter. Jag menar, lite spärrar ska man nog ha, och det är av hänsyn till andra. Vi måsta vara snälla mot varandra, låta andra komma till tals, lyssna. lära tillsammans 🙂

 35. jag är med : att man alltid ska tro på sig själv och våga vara den man är. Du ska inte tveka att vara dig själv bara för att du är rädd för vad andra ska tycka. De är oftast alldeles för självupptagna. Man ska ha ett mål och inte vika från det. Då ser man alla hinder och man bli osäker.
  Som henry ford sa “hinder är de där skrämmande sakerna du ser när du tar blicken från dina mål”
  Och om du har bra vänner du kan lita på så ska du inte behöva tveka på att vara dig själv 🙂
  hihi mina tips<3

 36. Mitt tips är att bara köpa de kläder man VERKLIGEN gillar, inte nödvändigtvis modet. PÅ det sättet kan du bara klä dig i det du gillar och vara dig själv 🙂

 37. Bästa tipset att vara sig själv är att inte reflektera över vem man är eller vill vara – utan bara vara, känna efter med hjärtat och göra som man känner. Låta hjärtat göra alla val, inte alltid dom klokaste kanske – men alltid det som känns bäst. Och det vinner i längden.

  (Gillar på fb och följer på bloglovin).

 38. I en värld som är så prestationsbaserat och utseende fixerat så är det absolut inte lätt att alltid vara sig själv, utan man känner att man behöver anpassa sig för världen. Mitt tips är då att hitta på positiva mantran och säga till sig själv (eller tänka) var morgon.

  Jag vill också påpeka för alla att det finns endast en som dig, och det är du, och det finns endast en av mig, och det är jag! Och tur är väl det. Vi alla är unika och vackra på vårt egna sätt. Våga tro på er själva! 🙂

 39. Mitt absolut bästa tips är att träna upp sin självkänsla först. Jag brukar varje morgon, le mot mig själv i spegeln och tänka för mig “du är underbar precis som du är”.
  När man har en bra självkänsla så vågar man vara sig på ett helt annat sätt, man vågar stå för vem man är och vad man tycker.

  Jag följer dig på bloglovin.
  God jul!

 40. Ta ingen skit! Som min barndomsförebild Grynet sa haha 🙂 Försöka att inte bry sig i vad andra tycker fast det kan vara svårt men man lär sig med tiden och får mera självförtroende bara man försöker att inte bry sig 🙂

 41. att lära sig att trivas med sig själv! det är svårt att våga vara sig själv om man inte trivs med den man är. om man lär sig att tycka om sig själv, både sina bättre och sämre sidor, och respektera sig själv är det också betydligt lättare att våga stå på sig och stå upp för den man är och det man tror på.

 42. Man måste tänka att om man är sig själv och står för det så behöver man inte bry sig om vad andra tycker. Dessutom om man verkligen vågar vara sig själv kommer personer istället tycka att du är cool!

  Gillat på fb.

 43. Jag tror inte att man vinner något på att vara någon annan än den man är om man ska uppfattas som ärlig och äkta. Som i gårdagens fråga om fördelarna med att bli äldre så känner man sig med åldern förhoppningsvis mer trygg i sig själv och bryr sig mindre om vad folk tänker om en.

 44. Låtsas att alla andra är fjortisar från 2005, har idominsalva på läpparna, näst intill inga ögonbryn och går omkring med mjukiskläder och översprejat trollhår. Helt plötsligt får man själv en massa själförtroende.

 45. Mitt bästa tips på hur man vågar vara sig själv är att inte låta folk trycka ner en, lära känna sig själv och bli vän med sig själv först och främst. I vissa situationer behöver man kanske vara ganska stark också. Men som sagt, våga. Man måste verkligen våga för att komma någonstans här i världen, ta hjälp av vänner och familj och försöka förstå att man är fin som man är.

  Jag har gillat på facebook för länge sedan och även följt dig på bloglovin ett bra tag.

 46. Gör sig fin, använd den speciella toppen en helt “vanlig” dag & måla naglarna jättesnygga utan anledning.
  Du kommer stråla , o då är de mycket lättare att våga stå på sig 🙂

 47. victoria andersson

  Man ska inte ta saker på så stort allvar, gör ingen stor grej av saker, sluta tänk på vad andra människor tycker och tänker och tveka inte att göra något på grund av rädsla för vad andra ska tycka,våga vara dig själv! 🙂

 48. Mitt bästa tips för att kunna vara sig själv är att släppa alla tankar om vad man tänker att andra tror om vad man gör och vad man säger. Då känns det mesta inte lika stort längre och man kan lättare slappna av och bara vara sig själv. Man ska alltså inte tänka så mycket på vad andra kanske tror om en!

 49. Att ha en förebild! Innan jag började läsa din och Malins blogg hade jag dåligt självförtroende och vågade inte vara mig själv. Men sen började jag följa din och Malins blogg (http://miixx.myshowroom.se/) och fick bra självförtroende av era peppeande inlägg! ♥

  Kram Zara♥

 50. Att man ska kunna visa sig framför alla vem man är. Man ska inte jämföra sig med andra utan man är som man är.

  Pluspoäng:
  Jag följer dig redan via bloglovin. Har gillat Adara Magizine på fb (zahrazozo).

 51. Vågar stå för det man tycker och inte skämmas och att få vara liten galen ibland .

  Kram och god jul

  gillar på facebook sedan förut och följer dig på bloglovin sedan länge

 52. hmm.. Jag tror att för att man ska våga vara sig själv måste man helt enkelt bara bestämma sig för att våga. Om man själv tycker att man är cool och bra så kommer ju garanterat fler tycka det. Man får absolut inte bry sig massa om vad andra tycker och tänker om en. Jag tror det kan vara lättare att vara sig själv än att vara någon annan för då måste man inte fejka hela tiden utan man kan bara slappna av och bara vara. Om man är sig själv behöver man inte tänka så mycket på allt man gör, om det är rätt eller fel, eller på hur man ser ut om man ser cool eller ocool ut. Allt handlar nog bara om att bestämma sig för att nu ska jag inte bry mig om vad andra tänker och nu ska jag våga. Att hitta inspiration tror jag kan vara bra. När man ser andra som vågar vågar man själv också. Det är ju trotts allt jag som ska leva med mig själv hela livet.
  Mitt favoritplagg från Youtopia: http://shop.youtopia.se/sv/leg/allie-vintage-shorts

 53. Att välja hur man tolkar folks reaktioner – istället för att tolka det negativt kan man tolka det positivt. Om någon rynkar på näsan åt ens outfit kan det vara ett uttryck för deras egen osäkerhet och egentligen kanske de verkligen hade velat ha samma outfit som dig men de vågar inte.

 54. Julianna Fredriksson

  Hej!

  Jag är gärna med.

  Självkänslan kan stärkas om man har bra relationer till andra, både vänner och familj. Om ens personer i sin närhet eller familj säger
  taskiga saker till varandra, då är det bara att säga att de ska sluta med det. I stället kan man säga något positivt om varandra. När det gäller ens klädstil tycker jag att man får ha på sig det som känns bekvämt och snyggt. Sen får alla andra tycka vad de vill, det är ändå ditt val och ingen annans. Finns nog mycket mer man kan skriva om
  att vara sig själv, men hoppas det här räcker.

  Följer din blogg och på FB.

  Önskar dig en riktigt God Jul.

  Mvh [email protected]

 55. Följer på fb.

  Mitt bästa tips är klassiskt nog att umgås med människor som man trivs med och som accepterar en för den man är. När man verkligen känner sig säker på att de människorna är med en för att man är bra som man är är det lättare att vara sig själv med andra. Sen bryr sig ju folk inte alls så mycket som man tror. Snarare att “hon ser självsäker ut”, “hon är rolig” än “vilka fula skor hon har, henne kan jag inte umgås med”!

 56. Det är svårt att komma med ett sånt tips. Jag tror man måste vara väldigt säker i sig själv för att våga det och alla är inte det. Tror det handlar mycket om att vi som har barn stärker våra barn redan från början så de verkligen tror på och kan stå upp för sig själva.

  Hoppas på tur i tävlingen. Gillar dig på FB (Anna Karlsson) följer dig på bloglovin sen förut.

  Delat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2013/12/24/lucka-24-hos-adaras-2412-2/

 57. Att tänka att alla som gillar dig gör det för att du är du så blir det omöjligt att inte vara sig själv 🙂

 58. annica la sundström

  Om du alltid står för den du är och inte påverkas eller ändrar dig p g a andra kan du rak i ryggen genom livet vandra. Sen ska man ju alltid lyssna andras åsikter kan ju vara mycket bra men besluten måste du själv ta.

 59. Mitt bästa tips är faktiskt att klä sej i det man trivs i och som man känner sej bekväm i, det har faktiskt hjälpt mej mycket, och även att umgås med de man trivs med 🙂

 60. Carola Wahlström

  Följer och gillar

  Mitt bästa tips är att slappna av och strunta i vad alla andra tycker och tänker utan bara själv känna att man är nöjd med den man är

 61. . Skriv upp allt som du tycker är bra med dig själv. Man behöver inte vara som alla andra, det är inte roligt att vara som alla andra. Strunta i vad alla andra säger, för dom vet inte vad du vill. Dom som inte tycker om det kan bara sticka därifrån. VÅGA VARA DIG SJÄLV!

 62. Om du vet att du alltid är älskad, för precis den du är, så är det inget svårt att alltid vara sig själv! Och älskade är vi alla – det måste finnas en gud bakom allt som heter livet och han älskar oss alla. Det känner jag djupt inne i hjärtat. Så jag känner mig verkligen genomälskad, trots att jag kanske inte alltid känner det ifrån andra människor. Men det räcker att veta att jag faktiskt ÄR älskad precis som jag är. Och med den tryggheten i ryggraden kan jag i alla situationer vara precis som jag är! Alltid!

 63. Mitt bästa tips för att vara säg själv är att inte ha så höga förväntningar på sig själv. Och att inte bry sig om vad andra tycker, gillar dom inte “dig” so what? Bara man trivs med sig själv !

 64. Brukar applicera detta citatet när det handlar om att vara sig själv eller vara säker i sig själv. “Den enda gången någon kan få dig att känna dig underlägsen är när du tillåter dem”.

  Finns ingen anledning till att INTE vara sig själv! Varför tillfredsställa andra med att vara dem till lags med något du inte är? Så mitt tips är egentligen bara att blicka framåt och ta steget, steget som dig själv. Stäng dörren bakom dig och stäng ute dömande ord. Visualisera detta and just go 🙂

 65. Mitt tips är att omge dig med människor som får dig att må bra!
  Akta dig för energitjuvar och känn efter vem som får dig att bli något du inte är.

 66. Mitt bästa tips är att göra det du själv vill, vara den du är och inte bry sig om andras åsikter. Umgås med personer som ger dig positiv energi och inte de som tar ifrån dig energi.

  Följer dig på bloglovin och gillar på facebook (Malin Sirviö)

  Håller tummarna! 😀

 67. Vi har bara ett visst antal dagar på jorden, och vi vet inte hur många, så den enda säkre chansen vi har att leva våra egna liv, med egna drömmar och egna stil är NU! Kan låta hårt, men jag tycker att de flesta beslut blir enkla när man ser det ur det perspektivet.

 68. Att alltid våga vara sej själv är en tuff läxa. Intressant fråga!
  Jag märker att jag när jag blivit lite äldre har lättare för det nu än tex i tonåren. Men jag tror genom att göra saker som jag själv tycker om, saker som jag tycker berör mej, så är jag lättare mej själv. Och ofta får man genom det vänner som har samma intressen och värderingar, då rullar det på ännu mer att man är den man VILL vara också.

  god jul!

 69. För mig är det att testa något nytt som ändå är jag. T.ex. idag på julafton testade jag en riktig hardcore eyeliner-look och gjorde inte den vanliga vingen jag brukar. Det kändes väldigt jag men ändå nytt. Som att återupptäcka sig själv på något sätt. Även om det är genom lilla minsta sak.

 70. Man ska inte lyssna på andra människor om de säger någonting elakt – de är förmodligen bara avundsjuka. För att våga vara sig själv är det också väldigt viktigt att våga tro på sig själv!

 71. Att omge sig med människor som accepterar dig och gillar dig för den du är.
  God jul,världens bästa bloggerska!

 72. Britta Högström

  När någon kritiserar dig… sätt upp en liten skyddsmur framför dig och låt det som sägs studsa tillbaka och tänk… handlar det som sägs om mig eller om den som uttalar orden. Du kommer upptäcka att de i de flesta fall inte handlar om dig utan om den andra personen. Tycker det är en bra metod bland många för att stärka sin självkänsla och våga vara sig själv… för om man inser att man faktiskt inte egentligen blir kritiserad så mycket som man tror så… 😀

  Sen vill ja lägga till några ord…

  Under hela december varje dag
  har du gjort någon väldigt glad.
  Med generositet, tid och besvär
  har du skapat en härlig atmosfär.
  Tusen tack för inspiration och allt kul
  önskar er alla en fröjdefull jul <3

  Gillar och följer dig sen tidigare 😀

 73. jag är med o tävlar!

  Mitt bästa tips: Tänk inte och bara gå. På så sätt hinner du aldrig tänka på vad du gör, och då behöver du varken skämmas eller inte tro på dig själv, sådant har man inte tid med c; bara gör.

 74. Mitt bästa tips är helt enkelt att VÅGA och strunta i vad alla andra tycker hela tiden! VAR DIG SJÄLV och klä dig i det du gillar och tycker är snyggt!!!!

 75. För att låtsas var någon annan äter en inifrån, att ha självrespekt och intigritet är att vara ärlig mot sig själv och andra. No fear! Man har inget att förlora 🙂

 76. Mitt bästa tips för att vara sig själv är att bara bestämma sig för att man ska va sig själv. Om du bestämmer dig för att inte ta skit från andra så kommer du inte heller göra det. Om du bestämmer dig för att inte göra som alla andra utan göra det du tycker är rätt så kommer du göra det! Allt handlar egentligen om inställning, enligt mig!

 77. Mitt tips är att ha sin egen klädstil, att man står ut lite. Om man inte är som alla andra är det alltid lättare att vara sig själv. Jag tycker att om man vågar vara sig själv så kommer man må så mycket bättre i sig själv.

 78. “Hur man alltid vågar vara sig själv?” Vilken svår fråga… Enkelt svarat: Var dig själv, stå upp för dig själv. Men det låter ju lättare än vad det är.
  Att hitta sig själv är nog grunden. Hitta vad man står för, hur man uttrycker sig, och vad man vill lägga energi på. Det ger en bra grund för att alltid vara säker på sin sak när det gäller att vara sig själv. Har man bra bakgrund till det så är det enklare att våga… för då är man bara! 🙂

  Jag gillar och följer redan, som du vet! 🙂

 79. Intala dig själv att du är bäst! Att du är vacker som du är och duger precis lika bra som alla andra. Jag brukar diskutera med mig själv om jag känner mig osäker. T.ex. Varför skulle inte jag kunna ha den där tröjan på mig? Om andra kan bära den så varför skulle inte jag kunna ha en tröja som sticker ut lite. Varför skulle inte jag kunna göra så eller våga göra de när andra gör de?

  Gillar och följer på fb och bloglovin.

 80. Jennya Johansson

  Jag är med!

  Att alltid våga vara sig själv?
  Att strunta i vad omgivningen tycker är ett svar som är för enkelt! Det går inte att ändra sin egen eller andras personlighet. Det viktigaste är att älska sig själv med sina styrkor och brister. Har man kommit dit så kan vara sig själv. Stå för den man är och det man tycker!

  En fråga man kan ställa sig är:
  Vad är det värsta som kan hända om jag är mig själv?
  Tänker man så – så är det inget hemskt som kan hända, och vi måste alla lära oss att respektera varandra! Det är A och O

  Min morfar sa några kloka ord när han levde “reta inte upp dig på folk som är dummare än dig själv”

  Jag vill passa på att önska dig en GOD JUL och tack för en trevlig julkalender!.

 81. Att vara med människor som älskar dig, dem förstår dig och de skäms inte för dig! Såna människor låter en vara sig själv. Så mitt tips är att hålla sig till dem människorna!

  God Jul

 82. Allting handlar om sin inställning! Har man den rätta inställningen och verkligen vill vara sig själv så går det. Sen kan det även betyda mycket att ha något som inspirerar en. Exempelvis så har eminem fått mig att våga vara den jag är. Jag vågade inte alls det förut, men bara genom hans texter, hans musik och hans ord, så vågar jag nu vara det. Och det känns fantastiskt. 🙂

 83. Therese Kunnas Franzen

  Följer och gillar under namnet Therése Kunnas Franzén!
  Mitt bästa tips ” Ta ingen skit – Grynet” oavsett vad andra säger så skall man inte ändra sig för den skullen!
  Tack för en härlig julkalender, utan vinst men det har varit riktigt kul! God Jul! 😀
  [email protected]

 84. strunta i vad andra tycker. om nån inte gillar dig, so what? då behöver de väl inte vara med dig och inte du med dem! var bara med dem du gillar och som inte bryr sig om hur du ser ut etc.

  gillar.

 85. Att gå sin egen väg och köra sitt race,
  att våga stå upp för sig själv och vad man tycker.
  Våga vara sig själv och klä sig som man vill.
  För det märks verkligen på en människa om den trivs
  eller inte, varför göra eller tycka som alla andra när man
  kan vara sig själv och vara glad och nöjd över det.
  För du är bra precis som du är, det ska man aldrig glömma. 🙂

  Önskar dej en riktigt fin jul! 🙂

  Följer dej på bloglovin och gillar din Facebook sedan tidigare.

  Tack för den fina julkalender som du har fixat! 🙂

 86. Låt aldrig något se ner på dig, håll huvudet högt annars trillar tiaran av, prinsessa. Man ska bara omge sig av människor som gör dig till den bästa versionen möjligt av dig själv, kom ihåg det.

 87. Hitta inspiration i människor och saker du beundrar och våga göra om det till dit eget! När man väl vågat ta första steget att vara sig själv så är det svåraste över, då blir det mer bara roligt med tiden:)

  God jul och grattis i efterskott!

  Kram Olivia 😀

  1. Såg att klockan står på 00.00
   Min måste gå fel:/ hoppas på att får vara med ändå, om inte annat värt ett försök!

   Glömde att säga att jag gjort pluspoängen!

 88. Åh nej! Jag var ute idag och kom inte hem förrän för ca. 10min sedan. Jag hoppas att min kommentar räknas ändå fastän jag är 5min efter!! Mitt tips är nog att vara godhjärtad, öppensinnad och trevlig mot alla. Vem har något att säga emot någon som alltid är trevlig och förståndig? Om du kan acceptera andra så bör de acceptera dig också, och om de inte gör det så vet du att du inte har gjort något fel liksom!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet