Artikeln innehåller reklamlänkar

Lucka 14: Vinn Clip-on set från Rapunzel

Lucka 14: Vinn Clip-on set från Rapunzel

rapunzel-clip-on-set

Dagens lucka presenteras i samarbete med Rapunzel of Sweden. Bakom luckan gömmer sig ett Clip-on set Original 40 cm i valfri färg! Perfekt om du vill fixa Hollywoodsvallet på bara fem minuter eller piffa till dig extra till nyår! 

border
Så tävlar du:
Dela med dig av ditt bästa hårtips i en kommentar.
border

För pluspoäng:
+ Gilla Rapunzel of Sweden på FB
+ Följ Rapunzel of Sweden på Instagram

Tävlingen avslutas klockan 23.59 i natt och vinnaren presenteras därefter i detta inlägg inom kort. Lycka till!
Tävlingen är avslutad. Vinnaren är Julia Hedqvist, stort grattis! 

Ida Eriksson
Ida Eriksson

114 reaktioner på ”Lucka 14: Vinn Clip-on set från Rapunzel”

 1. Mitt bästa tips är att inte tvätta håret så ofta.
  Jag tvättar mitt en gång i veckan och låter det alltid självtorka 🙂

 2. mitt bästa hårtips är att göra en inpackning 1-2 ggr i veckan. det gör verkligen mirakel för håret har jag märkt! sen när man duschar och ska skölja ur schampoo och balsam, så är det bästa att skölja i kallt vatten. det sliter inte lika mycket på håret som varmt vatten gör och det gör så håret blir glansigt. jag brukar även använda ett par droppar hårolja att fördela i hårtopparna på kvällen innan jag går och lägger mig, det mjukar upp håret =)

 3. Mitt tips är att använda hårinpackning minst 2 ggr i veckan. Samt hårolja och värmeskydd. Leave in balsam är också ett bra knep och släng din vanliga hårborste. Svinborste i torrt hår och en gles kam i blött.
  Skulle så gärna vinna då mitt hår slutar växa efter en viss längd. Har aldrig sätt mig själv i långt. Vore en upplevelse! 🙂

 4. Om man inte har så många bra hårtips då? Men jag klipper nästan aldrig mitt hår, när jag väl gör de så faller det av mycket. Dvs från axlarna till sidecut typ 🙂 sen sparar jag ut det igen. Borstar det nästan aldrig. Låter det vara bara rufsigt som det självtorkar oftast 🙂 det funkar bra för mig 🙂

 5. Att smörja in håret i kokosolja då och då! Känns sjukt konstigt men luktar gott och känns extremt friskt efterår!

 6. Mitt bästa hårtips är att inte tvätta håret speciellt ofta eftersom det sliter massvis!! Och istället ansvänder torrshampoo, och sedan att ALLTID ha värme skydd i innan man ansvänder tänger! Älskar din blogg och dig!!

 7. Aussie- Frizzle Miracle Schampoo&Conditioner

  Suuuuper för oss ganska många faktiskt som får elektriskthår på vintern, tadaa och det är borta! + Håret luktar godis och är suupermjukt efteråt 🙂

 8. mitt bästa hårtips är att rengöra borsten regelbundet med ett milt shampo för annars samlas döda hårceller på borsten vilket kan göra håret kan bli fett oftare.

 9. Låta håret självtorka och inte föna så mycket, vi använder så mycket värmebehandling i håret så är bra att låta bli de gånger de inte är nödvändigt.

 10. Mitt bästa tips är att inte borsta mitt hår medan det är blött eftersom det då sliter väldigt mycket på topparna!
  Trots det har jag ganska kort hår, önskar verkligen att jag kunde vinna och få lite förlängning, kram!

 11. Bästa hårtipset lär ju vara att inte göra som jag gjorde för ett par år sen, duscha med schampo/balsam både morgon o kväll. Helst ska man ju, av vad jag fattat, åtminstone vänta en hel dag. Dvs schamponera varannan dag. O sen jag började med det så har håret blivit hundra gånger bättre.
  Nu är det dock ganska illa åtgånget pga min operation och “sviterna” efter den… så håret behöver all näring och omvårdnad det kan få. Så hårinpackning 1-2 gånger i veckan använder jag – ett hett tips även det.

  Så: Schamponera inte oftare än varannan dag, använd hårinpackning 1-2 gånger i veckan – och SOV INTE MED HÅRTOFS (damn it vad håret slits av det!!)

  Följer rapunzel på både fb (Annika Nilsson Pettersson) och insta (@drommenom11barn)

  Kram Annika
  [email protected]

 12. Jag som snart inte har något hår kvar är kanske inte rätt person att komma med tips. 😉

  Jag började tappa hår när jag fick Elias, dock slutade jag inte tappa som många andra föräldrar. Jag har försökt med allt, klippa mig, låta håret självtorka, inte platta, inte använda hårspray, inte färga, massera hårbotten, inte tvätta håret för ofta, byta schampo, you name it, jag fortsatte tappa. Nu har jag fått veta att med största sannolikhet beror på en av de brister jag har, så mitt tips får faktiskt bli att äta rätt, något man kanske inte tänker på när det gäller hår! Nu har jag fått tillskott och förhoppningsvis kanske mitt hår mår bättre snart med! 🙂

  Följer och gillar!

  Trevlig helg, kram Caroline

 13. charlotta hellström

  Mitt bästa hårvårds tips är en liten hemgjord hårkur som jag brukar njuta av ibland. Passar mig extra bra nu på vintern när håret är ett elektriskt trassel
  *en del honung
  * två delar olivolja
  * ett ägg
  Låt verka ca 15min tvätta sedan ur med vanligt shampo. Två tvättar är lagom.
  Håret blir jätte glansigt och fint och känns inte alls lika torrt som innan.

  Vore kul att snabbt kunna förändra sitt utseende trots att man passerat 25 och börjat bli lite feg

  Kram
  CHarlotta

 14. Åh, jag önskar mig såå ett clip on set så att jag kan variera min korta frilla lite!! 🙂 #6001 skulle va perfekt!

  Jag har gillat Rapunzel på FB (Sara Westerlund).

  Här är några av mina bästa hårtips:

  1. Tvätta håret så sällan som möjligt. Jag tvättar mitt var fjärde dag. Man sparar inte bara nåt oerhört på sitt stackars hår, utan man sparar tid också!
  2. “Rufsa” inte håret med handduken då det är vått. Vrid bara ur det och låt det lufttorka. Jag har inte använt hårfön på flera år.
  3. Om ditt hår är superslitet och helt omöjligt att få ordning på så är det allra bäst att klippa en kort frisyr som sen får växa ut i lugn och ro. Det gjorde jag för några månader sen och har varierat med clip on löshår de dagar jag velat ha långt hår igen. Dock är mitt löshår så slitet nu att jag inte velat använda det på 1½ månad, så nu skulle det verkligen va dags för ett nytt 🙂

  Kram, Sara
  [email protected]

 15. Mitt bästa hårtips är att göra en fläta innan du går och lägger dig, på så viss trasslar sig håret mindre och det håller längre. Sen får man dessutom fint vågigt hår på morgonen :).

 16. Jag är med! Mitt bästa hårtips:
  Jag tycker att det är superfint när man färgar ombre och har långt blont hår. Men jag tycker också om när man sätter upp håret i en rosett men mitt bästa hårtips är nog att man har massa coola hår accesoarer! Det gör håret totally AWESOOOOOOOOME!!!!!!!!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 17. Mitt bästa hårtips är att när det är blåsigt ute och man har långt hår, sätt upp det för att motverka att det slits. Fläta, hästsvans eller någon enkel håruppsättning i vardagen. 🙂

 18. Bästa hårtipset – inte tvätta det så himla ofta. Jag försöker hålla mig till att tvätta håret så sällan som möjligt, vilket blir kanske 1-2 ggr vecka. För helt ärligt, håret blir ju faktiskt inte “smutsigt” på den tiden, såklart duschar man håret om man svettats under träning eller så, men oftast tvättar man ju det när man tycker det börjar se lite “fett” ut, och då kan torrchampoo komma bra till hands istället! 🙂

 19. Mitt bästa hårtips är att bojkotta vanlig borste och byta ut den mot en “vårtsvinsborste” den är skonsammare mot håret och fördelar hårets fetter och håret blir superfint! 🙂

 20. Mitt bästa tips är att avsluta duschen med kallt vatten! Ger mer glans, och man sluter hårsäckarna så hårstrån inte lossnar lika lätt. Gratis! 🙂

 21. Mitt tips är att aldrig borsta håret när det är blött, och om du är tvungen så ska du vara väldigt försiktig!
  Tänk dig toapapper, när det är blött så går det sönder jättelätt. Ett torrt toapapper är mer tåligt, Det är samma sak med vårt hår!
  Jag är med i tävlingen!

 22. Det bästa hårtips jag kan komma på är att verkligen hitta produkter utan silikoner i, mitt hår var helt förstört när jag använda vanligt shampoo från typ Ica. Kosta hellre på dig dyra shampooflaskor hos frisören för dom räcker mycket längre med. Och mitt hår, det är sån skillnad. Sen ska man gärna låta håret självtorka och gärna ha i silkesdroppar och ALLTID värmeskydd innan man fönar eller plattar/lockar.
  Det var väl mina bästa hårtips! Nu är det bara hålla tummarna 🙂

 23. Krama ur håret så mycket du kan och torka det lite extra med en handuk innan du har i balsam eller hårinpackning. Håret suger då lättare upp balsamet/inpackningen och det fungerar mycket bättre!

 24. Mitt bästa hårtips är att tvätta håret högst 2-3 gånger i veckan eftersom att håret behöver talgen i hårroten för att kunna växa, och om man då tvättar håret för ofta så växer håret inte lika fort och håret blir mer slitet. håret ska klippas några cm när man ser att det börjar bli slitet, för att om man inte klipper håret när det är slitet så kan inte håret i hårroten växa eftersom håret påverkas lika mycket där uppe i hårfästet som det gör när det är slitet i topparna. För att håret inte ska bli lika slitet så ska man använda hår inpackning varannan gång man tvättar håret + att man inte ska borsta håret när det är blött för det sliter som bara den! man ska även inte tvätta håret i för varmt vatten, kanske inte det skönaste att tvätta i kallt..men iaf så ska man ha en behaglig temperatur. (för varmt vatten sliter på håret).
  Ännu ett tips är att sova med fläta!, om man sover med utsläppt hår så kan håret gärna trassla sig och det sliter också väldigt mycket.

  Allt detta som jag skriver, så behandlar jag mitt hår & det funkar super bra! jag har ca 60 cm långt hår och kan för det mesta ganska mycket om hår eftersom jag går frisörlinjen 🙂

  Jag skulle nog inte behöva clipsen..men jag vet någon annan som behöver..i färgen svart!
  om jag skulle vinna detta så skulle jag självklart ge clipsen till min älskade mamma som har jätte tunt hår.

  Fames.se/paulinenedhagen/

 25. Jag.Måste.Vinna.Detta! Jag har ett set som jag beställde men jag har så löjligt tjockt hår så de ser ju inte bra ut nu i alla fall :/ inte råd att köpa ett extra paket heller tyvärr..

  Mitt bästa hårtips är att ta sig tid och testa vilka produkter som faktiskt funkar bäst för sitt egna hår. En frisör kan hjälpa en väldigt bra genom att berätta vilken kavlité man har, i vilket skick håret är i och vad det behöver för näring. Utifrån flera sådana saker kan dom plocka fram de bästa schampot och conditioner för en. Att bara springa och köpa balsam på ICA för att det gör håret lent och lätt kammat/borstat betyder inte alltid att det är skonsammast för håret. Så det skulle va mitt tips till första steg för bättre & friskare hår 🙂

 26. Ett supertips är att sova med fläta om man har lite längre hår. Håret nöts inte lika mycket under natten då, och det är dessutom trasselfritt när man vaknar! Och så kan man få väldigt fina, lätta lockar på köpet.

 27. Att skölja håret med äppelcidervinäger och sedan massor av kallt vatten precis innan man går ur duschen gör håret starkt och glansigt! Det luktar lite medan håret torkar, men när det är torrt luktar det ingenting. Behöver aldrig ha några glansprodukter i håret när jag använt ÄCV, det är det bästa jag testat!

 28. När du duschar, shampoonera det maxat 4 ggr i veckan, och helt inte ner i hårbotten alla gånger.
  Det sliter på tok för mkt på håret.

  Ska helt klart genomföra extrapoängen nu! 🙂

 29. Mitt tips är att någon gång då och då blanda i lite bakpulver i schampoot (i handen då, inte flaskan) och verkligen tvätta hårbotten ordentligt med det. Alla schamporester försvinner då och håret ser inte lika platt ut.

 30. Inpackningen ger tusen gånger mer effekt om den är i under värme, så gå antingen in i bastun eller sätt på en handduk/plastpåse 🙂

 31. Mitt bästa tips är Youtube! Jag har sparat så otroligt mycket pengar på att inte gå till frisören. Tack vare Youtube har jag lärt mig att klippa mina egna toppar samt att klippa upp en schysst lång snedlugg. Ända sedan jag var 18 (23 år idag) så har jag haft slitet hår som knappt velat bli längre än till axlarna, då jag fortfarande gick i skolan och hade endast studiebidraget så kändes det surt att betala ca 500 kr för att klippa topparna hos frisören, så där gick jag runt med slitet och kort hår fram tills jag var 21 och faktisk började titta runt lite på youtube. Mitt hår har äntligen börjat växa och är faktiskt 15 cm längre nu!
  Där finns även en massa bra tips på inpackningar man kan göra med saker nästan alla redan har hemma, så på så sätt sparar man äääännu mer pengar.

  Nu är ju inte dessa MINA tips, men jag tror att flera skulle kunna spara massa pengar genom att söka runt lite på youtube och få mycket finare hår för en billigare slant 🙂

 32. BLEK INTE HÅRET FÖR MYCKET SJÄLV! 😉 Det har jag gjort felet och nu sist tappade jag hälften av mitt redan tunna hår. Om man ändå gjort det så är mitt bästa tips hårinpackning MINST en gång i veckan och arganolja eller vilken olja man vill i hårtopparna och hårbotten VARJE kväll. 🙂

  Följer dig redan på bloglovin och gillar på facebook såklart. 🙂

 33. Mitt bästa tips är att inte duscha i så varmt vatten, eftersom det gör att håret slits! Men också att inte tvätta håret mer än tre gånger i veckan (i allafall inte med schampoo) och att inte använda värmeverktyg utan värmeskydd 🙂

 34. victoria andersson

  Tvätta inte håret varje dag, låt det självtorka, duscha med iskallt vatten innan du går ur duschen,då blir det mycket blankare finare har jag märkt, använd skonsamt schampo och balsam som passar för just ditt hår. och sätt aldrig i extensions med keratinslingor, det sliter som tusan på håret, clip on är det bästa ! 🙂

 35. Jag är jättegärna med och tävlar! 😀
  Gillar redan rapunzel på facebook (Felicia Persson)

  Mitt bästa hårtips är att använda hårolja i längderna ett par gånger i veckan. Det har jag alltid i håret när håret fortfarande är lite fuktigt och så låter jag det torka in naturligt. 🙂
  Den hårolja som jag använder och som jag tycker är den absolut bästa är Orofluido’s hårolja! 🙂
  Håret blir otroligt mjukt, lent och lättskött av denna hårolja och dessutom luktar den väldigt gott!!

  En till grej som jag brukar göra ibland är att ha hårolja i hårbottnen och massera in när jag duschar, detta gör så att hårbottnen inte blir torr. Man behöver inte tvätta bort oljan efter utan man kan låta det vara kvar i håret så det “sugs in” ordentligt, men självklart man man tvätta håret som vanligt direkt efter också om man haft i oljan en stund.
  Det återfuktar väldigt bra, men detta behöver man inte göra så ofta, utan någon gång i månaden.
  Håret blir ganska fett efteråt så det är kanske inget man gör just innan man ska ut 😉

  Det är allt jag gör med mitt hår för att det ska hålla sig blankt, lent, starkt och återfuktat! 😀

 36. Mitt bästa hårtips är.. Om du/man väldigt lätt får fett hår (som jag, har haft problem med det länge, behövt tvätta håret varje till varannan dag innan), vilket jag vet rätt många har, köp vitamin B5! Jag har alltid fått tips om torrshampo, byta lakan ofta, vänja håret vid att inte tvättas osv men det har heller aldrig funkat för mig. Sen läste jag på en sida att vitamin B5 ska vara bra för folk med acne (Det minskar talgproduktionen, mycket talg är en anledning till fett hår) vilket jag också lider av, så jag köpte det. Och bara några dagar senare märkte jag skillnad först och främst på hyn eftersom att det var det jag köpte det för men lika snabbt på håret, och det fick jag liksom på köpet då! Nu behöver jag bara tvätta håret två dagar i veckan, om ens det, men känner min fräschare då! Nu var ju detta ett tips bara riktat åt folk med fett hår men vet att det ändå är rätt många som lider utav det! Kramar.

  Mail: [email protected]

  Har gillat dom på facebook också! Har inte instagram..

 37. Mitt bästa tips är att använda sig av någon bra och passande för just sitt eget hår, hårinpackning 2 ggr i veckan. Hjälper så himla mycket!

 38. Mitt bästa tips för att få längre hår! Helt otroligt och lite konstigt på samma gång! Det är att gnugga in aloevera i hårbotten och låta vara i en timme ungefär och sen tvätta ur det!
  // Funkade för mig men vet inte om det funkar för andra…. alla har vi olika hårbottnar och hårtyper.

  Sen ett till tips för mindre kluvna toppar ett väldigt enkelt tips. Kolla vad ni köper för balsam och schampo. Kolla vilka “Specialiteter” de har så att ni kan anpassa det efter just eran hår typ.

  jag önskar alla lycka till i tävlingen och en glad nästa tredje advent! <3

 39. Mitt bästa tips är att blek inte håret för ofta, jag gjorde tabben och tappa mitt långa hår som gick nästan ner till rumpan till att få axellångt hår. Det har precis blivit fräshare efter 2år tid och börja växt! Har man slitet hår är den ända mirakelkuren att klippa sig vilket många inte vill förstå för dom tror att sprayer och krämer fungerar. Dom fungerar för stunden med det gör inte håret bättre förens du klippt dig! Man ska klippa sig var 3dje månad och tvätta håret 2-3 gånger veckan för att få bra kvalitet! För mig skulle de betyda mycket att vinna löshår då jag alltid haft långt hår innan jag tappade allt.

 40. ♥Skölj håret med kallt vatten ifall du ska använda värmeprodukter på det
  ♥Hårolja! Jag har provat både från Maroccanoli, gliss och loreal och rekommenderar alla!
  ♥Använd silikon och parfymfria hårprodukter
  ♥Aloevera spray eller oilvolja i hårbottnet före man duschar är superbra för hårbottnet, speciellt på vintern!

 41. jag snor min makes öl ibland o kör det i håret.. luktar blääääääää men det e effektivt som bara den…

  vill vinna detta för vi ska ha första nyårs bjudningen här i huset vi flyttat till och då vill man ju vara extra snygg

  gillar dig sen innan på både fb o bl

 42. P Mary-Anne Christensen

  Hej!

  Jag har många tips för håret men de här är de bästa:
  För att undvika statiskt hår, tvätta håret på kvällen så hårets oljor hinner återfukta och släta ut hårstråna.
  För att få volym i långt och tjockt hår genom att klippa håret i vinklade lager.
  För lösa vågor, sätt upp fuktigt hår i en knut och ta ut det när det torkar.
  Tänk på att flörtiga lockar inte ska se perfekta ut, så placera värmespolarna på måfå.

  Jag gillar på FB alias: Mary-Anne Christensen
  https://www.facebook.com/petra.christensen.9

  Hälsningar
  P Mary-Anne Christensen

 43. Amanda Andersson

  Att ta hand om håret och lägga ner pengar på det. Såklart man kan göra mycket hemma men i slutändan behöver håret lika bra behandling som ansikte och kropp. Det är värt att lägga de där extra slantarna och gå till frisören, håret mår så jäkla mycket bättre i slutändan.

 44. Skaffa en bra frisör! Med regelbundna klippningar, personliga tips och bra produkter kommer du långt! Eller kort:)!
  Gillar på FB och Instagram

 45. Jag är gärna med!
  Jag har inte så jättebra tips eftersom jag har så tunt och tråkigt hår, dvs stort behov av ett clip-on-set. *blink, blink*

  Men jag tycker i alla fall att mitt hår mår bra av en rejäl inpackning i veckan samt att jag tycker att det får finare av att sköljas i kallt vatten.

 46. Mitt bästa hårtips är att en eller två gånger i månaden verkligen ta tiden till att gjöra ett hemma spa för ditt hår. Låta det få det bästa så kommer ditt hår förbli glansigt och fint.

 47. Istället för att slänga pengar på dyra torrschampon så är mitt bästa tips – POTATISMJÖL! Eller kakao för de med lite mörkare hårbottnen.
  Potatismjöl fungerar på samma sätt som torrschampon, det suger ut fettet ur hårbottnen och håret men är mycket billigare och skonsammare mot håret. Bara att pudra över lite, låta det verka i någon minut och sen borsta ut. Billigt, effektivt och snällt mot håret 😀

 48. mitt bästa hårtips är att inte tvätta håret så ofta, max 3 gånger i veckan och satsa på en riktigt bra hårinpackning dom man användr 1 gång i veckan!

  Hoppas verkligen jag vinner, skulle verkligen behöva ett clip-on set!

 49. Mitt bästa hårtips är att avsluta med att skölja håret med kallt vatten! Använd mer balsam än schampoo. Det är vad jag har lärt mig i alla fall 🙂

 50. Mitt bästa tips är en olja som man kan köpa på frisersalonger som heter “nashi” och denna olja applicerar man i
  topparna när håret fortfarande är blött.
  Gör håret glansigt utan att det ser fett ut och gör håret mjukare.

  Önskar mig förlängning från rapunzel of sweden sååå mycket i julklapp men mina föräldrar har inte råd just nu, skulle dock vara bästa julklappen någonsin!

  Fölt din blogg sedan länge tillbaka och den bara utvecklas och blir bättre för varje dag, sluta inte!
  kramar ❤️

 51. Ett jätte bra tips är Ricinolja (det gör så att ditt hår växer fortare). Du sköljer igenom håret med vatten sedan lägger du Ricinolja i hårbotten och lägger en handduk på huvudet och låter det verka i 30 minuter. Sedan går du och sköljer ur det, det kan vara lite svårt att få det ur håret. Ta först schampoo och tvätta det som vanligt sedan tar du balsam och lägger det i hårbotten och låter det sitta ett tag sedan om det ännu finns kvar olja upprepar du det en gång till. Jag säger bara en sak, det funkar verkligen testade det här i 2 veckor, och mitt hår har blivit längre, har tagit både före och efter bilder. 🙂

 52. Ett jätte bra tips är Ricinolja (det gör så att ditt hår växer fortare). Du sköljer igenom håret med vatten sedan lägger du Ricinolja i hårbotten och lägger en handduk på huvudet och låter det verka i 30 minuter. Sedan går du och sköljer ur det, det kan vara lite svårt att få det ur håret. Ta först schampoo och tvätta det som vanligt sedan tar du balsam och lägger det i hårbotten och låter det sitta ett tag sedan om det ännu finns kvar olja upprepar du det en gång till. Jag säger bara en sak, det funkar verkligen testade det här i 2 veckor, och mitt hår har blivit längre, har tagit både före och efter bilder. 🙂
  Jag följer dom på facebook och instagram.

 53. Mitt bästa tips är att inte tvätta håret för mycket. Jag själv har tvättat håret exakt varje dag i ca 3år, vilket har resulterat med att mitt hår är grymt slitet och tunt. Jag märkte även att jag på slutet började tappa jätte mycket hår så jag bestämde mig för att ta tag i saken och börja avvänja mitt får från att tvättas varje dag.

  Jag började med att tvätta håret var 4 dag i 2 veckor, och ja det såg väldigt fettigt ut men torrschampo och mössa räddade mig. Sen tvätta jag det var 3 dag i ca 2 veckor och nu tvättar jag det varannan dag och det blir absolut inte fettigt 😀

  En positiv sak är att det är vinter så ingen kommer titta snett om du har mössa på dig. Perfekt tillfälle att avvänja håret 😀

  Ps. Tidningen var riktigt grym! Längtar till nästa! 🙂

 54. Mitt tips är att inte tvätta håret för ofta, bara någon gång i veckan, och försöka att minska på att platta/locka håret! 🙂

 55. Mitt bästa hår tips är att låta håret vila och inte alltid locka platta eller ha det uppsatt i en toffs. Utan ha det helt naturligt utsläppt eller i en fläta så slits det mindre samt ALLTID använda skydd innan värme produkter används och alltid göra inpackningar med jämna mellanrum:)

 56. Mitt tips är att hitta en frisör som du verkligen trivs med! Om du litar på din frisör så vågar du dig på att experimentera mer med håret! Jag har sällan varit så nöjd med mitt hår som jag är nu, och under det tre eller fyra år jag gått till samma frisör så har jag provat på så otroligt många roliga klippningar och färgningar!

 57. Hårbottensmassage gör underverk för håret, det kan man passa på med när man lägger hårinpackning tex och sedan avslutar jag alltid duschen med att skölja håret med lite kallt vatten det känns bra men vet inte om det gör ngn egentlig nytta.

 58. Mitt hårtips är att inte tvätta håret för ofta, eftersom att det då blir lättare och fortare fett. Två gånger i veckan räcker gott och väl (:

 59. Mina bästa hårtips är att sova med håret flätat,äta hälsosamt,dricka mycket vatten och massera hårbotten några minuter om dagen för att öka blodcirkulationen och tillväxten. Det är även bra att krydda maten med peppar och ingerfära som också ökar blodcirkulationen. Ja och såklart undvika varma stylingverktyg så mycket som möjligt,använd värmeskydd vid användning 🙂

 60. Gillat och följer på insta!

  Ett av mina bästa hår tips är att köpa en tangle teezer! Den bästa borsten jag någonsin har använt! Den är skonsam mot håret och man kan använda när som helst, på torrt eller blött hår! Man får sjukt glansigt hår av den och det gör knappt ont alls när man borstar vilket är ett stort plus för mig som är väldigt håröm. Så alla som inte har borde verkligen köpa en Tangle Teezer!

 61. Gillar redan på fb (julia wallin) och följer dem på instagram (juliawwallin).
  Mitt bästa hårtips att att använda inpackning minst en gång i veckan. Den ska användas i hela håret, även i hårbotten så den smörjs och får näring. Sedan att sitta med den i minst en timme. Det som gör det ännu bättre är att vira upp håret efter du lagt i inpackningen och sätt fast i en klämma och använd en tight plastpåse på huvudet. Då torkar inte inpackningen under den timmen utan det är fuktigt hela tiden vilket gör att hårstrået är öppet hela tiden och kan ta emot all näring och inpackningen kan jobba.
  Sedan för att få ännu mer fukt om håret ändå känns lite torrt (som de ofta kan göra i topparna), så ta lite av den hudkräm och dra igenom håret. Tro mig, det gör susen!!

 62. Gillat på fb och följer på instagram!

  Jag har nästan en meter långt hår som jag toppar var tredje månad men det är inte ens då slitet i topparna. Så jag ska försöka ge några tips:
  Se till att ha bra gener 😉 Gör väldigt mycket…
  Använd plattång, locktång, hårfön etc så lite som möjligt. Flätar du efter en hårtvätt trasslar det sig inte och du får jättefina, naturliga vågor. Mycket bättre för håret än locktång. Jag lufttorkar det alltid, lägger en handduk över axlarna för att inte bli blöt bara.
  Sover du i en stram knut får du fin volym och lite form på håret på morgonen. Eller ännu bättre är att ha knut när du går ut och sen på kvällen släppa ut den -killarna blir galna 😉

 63. Använd en hårolja! Håret blir såå mycket finare då! Min favorit är en rosa ifrån Matrix, eller S.T.O från Maria Nila!
  Kram:)

 64. Olja är nog de bästa som tipsen jag kan komma med 🙂 och mitt hår behöver verkligen lite uppfräshning som detta skulle vara 🙂 kram <3

 65. Mitt bästa hårtips för personer som, liksom jag, får tovigt hår hur lätt som helst, är att efter att man har tvättat det, ta balsam på topparna och sedan fläta det innan man sätter på sig kläder, så blir det inte en massa tovor på grund av det 🙂 Sen kan man fläta upp håret igen. Men jag brukar ha en sidofläta större delen av dygnen för att spara på håret 🙂

 66. I stället för en massa dyra torrschampon, kan man pudra lätt i hårborsten med potatismjöl innan man borstar. Funkar bäst om man har en borste med svinborst.

  Sedan tror jag på att låta håret vila en längre tid. Försök låta bli att tvätta håret (förutsatt att man inte använder en massa stylingpprodukter) så anpassar sig talgkörtlarna till att producera mindre fett.

 67. Tvätta inte håret varje dag, använd dig av hårojla efter varje tvätt, föna/platta/locka inte håret utan värmeskydd och helst så sällan som möjligt. Sov med fläta och använde dig inte av hårfästen med metall. Borsta inte håret med en borste som inte är bra, och aldrig då det är vått!

  Må bra, om du mår bra så mår hela kroppen bra och då mår också håret bra! Drick rikligt med vatten, ät nyttigt och undvik onyttiga fetter 🙂

 68. Mitt bästa tips för håret är att inte använda värmeverktyg utan värmeskydd. Ett annat tips är att investera i bra produkter som passar din hårtyp.

  Kram Sanna

 69. Oj det finns många tips jag skulle kunna dela med mig.
  Har man fett hår, massera inte hårbotten när du schamponerar, då produceras mer fett.
  Klipp sig var åttonde vecka, särskilt om du har uppklippt hår.

 70. Mitt bästa tips är att sova med håret i en fläta eller tofs, det sliter mycket mindre på håret än att ha det utsläppt.

 71. mitt bästa hårtips är att sova med fläta (håret luktar bättre på morgonen då, om du hade det nytvättat) ELLER med en lös hästsvans mitt på huvudet, det gör att du inte sliter på håret lika mycket då du sover! (det är okej att ha hårtofs i, så länge den inte har metal på och att du inte har det så hårt virad)

  har gjort pluspoängen.
  1. gillat dom på facebook med namnet Mathilda Nilsson
  2. följt dom på insta med namnet Mathildaanilssons

 72. Jag är jätte gärna med och tävlar!! 🙂
  Mitt bästa hårtips är att använda en ordentlig hår inpackning en gång i veckan, och försöka att inte slita på håret allt för mycket. Kanske låta bli att platta det en dag eller så.. Har gillat på både Instagram och Facebook (Annis Pöntinen heter jag där) Håller tummarna! 🙂 Kram

 73. Mitt bästa tips är att torka håret på rätt sätt! När du duschat och håret är blött är det extra känsligt, torka därför inte med hårfön eller rufsa runt håret i en handduk. Vira istället in håret försiktigt i en turban och låt det torka så innan du borstar det!

  Gillar och följer rapunzelofsweden! Hanna Palm/hannapalms

  Vill verkligen vinna detta, skulle kunna göra så mycket mer och jag hade längre hår! Har sparat länge men det tar tid, det vore ju perfekta lösningen!

 74. Hej!

  Åh vilken vinst! Just vad jag funderat på att köpa läääänge!

  Mitt bästa tips är att satsa på ett bra schampoo och balsam från ex goldwell eller lanza. Då får håret en bättre glans och behöver inte duschas lika ofta. Håret blir så mycket gladare och du me 🙂

  God jul!

 75. att inte tvätta håret för ofta och låta det självtorka när man väl tvättar det, istället för att föna!

 76. Jag är gärna med och tävlar! 🙂
  Mitt bästa hårtips är att inte använda en vanlig handduk till att torka håret. Använd istället en t-shirt eller handduk som är till just för att torka håret. Att använda en vanlig frottéhandduk sliter onödigt mycket på håret. Du ska heller inte gnugga handduken mot håret – vira istället till den som en turban och vänta på att håret ska torka.

  Ha det bra!

 77. Mitt bästa tips är att använda ekologiska produkter för att inte tillföra massa gifter till håret!

  Gillar på fb (maria mattson).

  Mvh Maria

 78. Mitt bästa tips för håret är torrschampo! Håret slits väldigt mycket när man tvättar det med vanligt schampo så därför ska man inte tvätta det för ofta. “Men då blir det ju fettigt?!”, säger folk, men nepp, så behöver det inte vara. Inte om man använder ett torrschampo mellan tvättarna!
  Ett tips på bra torrschampo är de från Batiste, speciellt de med färg! De både fräschar upp och ger lite volym 🙂

  Gillar Rapunzel på facebook (Emma Svensson)

 79. Elisabeth Akestam

  Olivolja är en gammal klassiker då det gäller att vårda håret.
  För att göra en helinpackning arbetar du in olja i ditt torra hår och hårbotten, packa in i plast och handduk och låt verka i ett par timmar. Värme gör inpackningen effektivare, så värm oljan, gå i bastun eller ta ett varmt bad.
  Tvätta sedan boret det, helst med kallt vatten så håller oljan sig i längre.
  Man kan även ta kokosoljan som ger mycket näring, aprikoskärnolja för torrt hår, sesamolja för normalt, jojobaolja för normalt hår med irriterad hårbotten och hennainpackning för fett hår.

  gillat rapunzel på fb: Elisabeth Akestam
  och på instagram: theonsmamma

 80. Har ett väldigt jobbigt hår så har mycket bra tips jag samlat på mig!
  1. Tvätta inte håret för ofta, varannan/ var tredje dag räcker.
  2. Om du har torrt/ slitet hår använd någon bra hårolja varje gång du duschat i handukstorrt hår.
  3. Om du har fett/ olijigt hår är det viktigt att skölja ur all balsam och gärna bara använda balsam från öronen och nedåt, mest i topparna.
  4. Använd inte metalklämmor och toffsar med metall”bitar” på för ofta, det sliter mycket mer än man tror.
  5. Köp inte bara något schampo som verkar bra när du handlar i mataffären, fråga efter speciella schampon och balsam hos din frisör.
  6. Om man vill ha längre hår är det bra att klippa ofta och väldigt lite istället för att vänta länge och sedan behöver kapa av mot en decimeter.
  7. Det är viktigt att man ALLTID har värmeskydd/ sprej i håret innan man lockar/ plattar. Man kanske inte tror att det sliter så mycket men efter ett tag märker man det.
  8. Drick mycket vatten (minst 8 glas om dagen) och ät mycket B-vitamin för att håret ska få god hälsa.
  9. Använd hårinpackning cirka var tredje- fjärde gång när du tvättar håret.
  10. Krama varsamt håret torrt med handduk istället för att gunga, gnuggning sliter jätte mycket på håret.

  Där var mina 10 bästa tips, hoppas de var bra. 🙂

  Ända sen jag var 5 år har jag varit onöjd över mitt hår. Har aldrig haft längre hår än till axlarna och har seriöst ångest över det. Är onöjd med så många saker på mig själv men håret är värst, drömmer alltid om att ha långt hår. Vet inte varför det är så men kan sitta och gråta bara för att mitt hår är så jävla fult.
  Sen tycker min mamma att det är onödigt att spendera mycket pengar på löshår. Har vägrat att köpa något billigare och alltid funderat på just rapunzel. Skulle inte kunna komma på någon bättre julklapp till mig själv än det här, tänk om jag helt plötsligt skulle kunna få vara nöjd med mig själv.. Haha här sitter jag och drömmer.

  Följer på Instagram och gillar på Facebook!
  Puss och kram, ha en jätte mysig lördags kväll<3

 81. Mitt bästa hårtips är att om man har en badmössa att man duschar på kvällen och sover med inpackning för att sedan skölja ur det på morgonen.

 82. Först och främst ska man inte tvätta håret för ofta men annars är mina tips att försöka låta håret vara. Jag har alltid fått “beröm” för mitt tjocka fina hår MEN jag tror att det är så fint delvis för att jag inte höll på och gjorde annat med mitt hår än att klippa tills jag blev 20. Jag låter det självtorka om jag inte ska iväg någonstans mitt i vintern, jag plattar och lockar det väldigt sällan. Att sova med håret i en fläta skyddar även håret på ett bra sätt och ger en schysst småvågig frisyr till dagen efter!

 83. Jennya Johansson

  Mitt bästa tips är att inte tvätta håret dagligen och undvika att föna håret. Jag har långt hår och fönar det aldrig och tvättar det 3 ggr i veckan. Jag vill dock ha hårclips så jag kan få tjockare hår!
  Gillar på FB under mitt namn ovan!
  Glada hälsningar Jennya

 84. Mitt bästa tips är att inte byta hårprodukter hela tiden! Förut bytte jag schampomärke/balsam så fort jag tog slut på det gamla. Nu har jag kört på samma schampo/balsam/hårinpackning i ett halvår, och mitt hår har aldrig känts eller mått bättre! 🙂

 85. Om du inte vill behöva tvätta håret så ofta är det bra att tvätta det riktigt ordentligt när du väl gör det. Ett snabbt och lätt knep är att tvätta det två gånger, men se till att du använder samma mängd som du skulle ha använt om du bara gjorde det en gång. Alltså hälften så mycket vid varje shamponering!

 86. Mitt bästa tips är att köpa en ordentlig borste som är anpassad efter din hårtyp. Om du har tjockt hår, köp en borste för tjockt hår osv, det är definitivt värt att lägga ner pengar på då man får mycket bättre hårkvalite och att håret blir lättare att hantera!
  Gillar på fb och följer på instagram!

 87. Matilda Byström

  Mitt bästa tips är om håret har fått en grönaktig ton (vilket många råkar ut för) är att göra en hårinpackning av ketchup. Det tar bort alla gröna toner och man slipper köpa dyra onödiga inpackningar 🙂

  Föjer dem på instagram och har gillat dem på facebook 🙂

 88. mitt bästa tips är att tvätta med aloe vera schampo och inte nåt med massa kemikalier. samt göra inpackning av olivolja med mera. naturliga saker. 🙂

  gillar på fb

 89. Man ska använda bra shampo och använda balsam varje gång man tvättar håret och sen kan det vara bra att skölja håret med kallt vatten, då blir håret glansigare och balsamet sköljs bort! 😀

 90. Mitt bästa tips om man vill spara lång hår är att tvätta det max 2-3 gånger i veckan, använd shampo endast i hår bottnen och balsam i längderna, inpackning nu som då, färga håret så sällan som möjligt och toppa det med ca. 2 månaders mellanrum! 😀

  Gillar och följer på insta 🙂

 91. Åh, jag vill jättegärna vara med och tävla! 🙂

  Jag hade clip on VARJE DAG förut när jag var mörk! Men så blonderade jag det och har inte råd att köpa nytt, och det gamla håret gick inte att bleka! 🙁 Mår inte alls bra i mitt tunna halv-korta hår 🙁 Så nu kan jag bara hålla alla tummar & tår jag har, det hårdaste jag kan! På att tomten tycker att jag har varit snäll i år! ^^ <3

  Mitt bästa hårtips är nog att sova med hårinpackning! Då får det verka jättelänge och håret är lent som sammet när man sköljer ur de på morgonen! <3

  + Följer redan dig på bloglovin och på facebook 🙂 Heter Zandra Svantesson där.

 92. Elisabeth McCann

  Mitt bästa tips för torrt eller lockigt hår är den så kallade balsammetoden. Bort med schampot och tvätta håret med balsam istället. OBS – detta funkar utmärkt så länge man inte använder en massa stylingprodukter förstås. Fett löser både fett och smuts, så balsamet tvättar håret rent från det som behöver tvättas bort, men torkar inte ut hårstrån eller hårbotten. Håret blir mjukt och får vacker lyster utan att kännas flottigt.

  Följer dig redan på Bloglovin’ 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet