Artikeln innehåller reklamlänkar

Jumbo Stay – Bo i ett flygplan i Stockholm

Ett plan-tastiskt äventyr vid Arlanda.
Flygplanshotell i Stockholm

Gissa var jag bor i kväll? I en före detta flygplansmotor precis intill Arlanda flygplats. Jumbo Stay heter det och är definitivt en annorlunda och rolig upplevelse.

Jumbo Stay är ett äkta flygplan som gjorts om till ett coolt vandrarhem. Här bor du trångt men mysigt i någon av de drygt 30 olika rummen. Alternativt kan du lyxa till det med en natt i sviten i den ombyggda cockpiten med panoramavy över flygplatsen.

Eftersom jag kom hem från Köpenhamn i kväll och ska till Berlin vid 10.00 i morgon bitti kändes det absolut smidigast att stanna kvar på Arlanda (istället för att åka hem till Nynäshamn däremellan). Denna spontana incheckning känns minst sagt värd på mer än bara ett sätt.

Inte nog med att min resa blir smidigare, det blir definitivt en rolig upplevelse att tillbringa natten ombord på en äkta jumbojet – på marken!

Upplev något annorlunda: Övernatta i ett flygplan på Jumbo Stay

Jumbo Stay - Flygplanshotell i Stockholm
Jumbo Stay i Stockholm
Jumbo Stay Hostel
Jumbo Stay - Flygplanshotell i Stockholm
Flygplanshotell i Stockholm

Flygplanet är en upprustad 747-200 Jumbo Jet. Den byggdes ursprungligen för Singapore Airlines, men står nu parkerad utanför Arlandas terminaler.

Jumbo Jet - Live in an airplane

Jag betalade 650 kronor för en natt i flygplansmotorn. Det är definitivt det mest prisvärda alternativet av alla boenden vid Arlanda. I priset ingår även gratis frukost, wifi och transfer.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share