Artikeln innehåller reklamlänkar

Jumbo Stay – Bo i ett flygplan i Stockholm

Jumbo Stay – Bo i ett flygplan i Stockholm

Flygplanshotell i Stockholm

Gissa var jag bor i kväll? I en före detta flygplansmotor precis intill Arlanda flygplats. Jumbo Stay heter det och är definitivt en annorlunda och rolig upplevelse.

Jumbo Stay är ett äkta flygplan som gjorts om till ett coolt vandrarhem. Här bor du trångt men mysigt i någon av de drygt 30 olika rummen. Alternativt kan du lyxa till det med en natt i sviten i den ombyggda cockpiten med panoramavy över flygplatsen.

Eftersom jag kom hem från Köpenhamn i kväll och ska till Berlin vid 10.00 i morgon bitti kändes det absolut smidigast att stanna kvar på Arlanda (istället för att åka hem till Nynäshamn däremellan). Denna spontana incheckning känns minst sagt värd på mer än bara ett sätt.

Inte nog med att min resa blir smidigare, det blir definitivt en rolig upplevelse att tillbringa natten ombord på en äkta jumbojet – på marken!

Jumbo Stay – Bo i ett flygplan i Stockholm

Jumbo Stay - Flygplanshotell i StockholmJumbo Stay i StockholmJumbo Stay HostelJumbo Stay - Flygplanshotell i StockholmFlygplanshotell i Stockholm

Flygplanet är en upprustad 747-200 Jumbo Jet. Den byggdes ursprungligen för Singapore Airlines, men står nu parkerad utanför Arlandas terminaler.

Jumbo Jet - Live in an airplane

Jag har betalat 650 kronor för en natt i flygplansmotorn. Det är definitivt det mest prisvärda alternativet av alla boenden vid Arlanda. I priset ingår även gratis frukost, wifi och transfer.

Ida Josefin Eriksson

Ida Josefin Eriksson

Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

8 reaktioner på ”Jumbo Stay – Bo i ett flygplan i Stockholm”

    1. Visst är det häftigt! Har sett flygplanet så många gånger när jag åkt till Arlanda och alltid undrat hur det skulle vara att bo där 😛

  1. Så mysigt det ser ut! Min man är flygplanstokig och skulle älska att bo där, funderade redan förra året på att ge det i julklapp!
    PS. Jag älskar nya designen, men sidorna är så hopplöst sega nu för tiden:(. Jag läser nästan alltid via mobilen, kanske har med det att göra?!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet