Artikeln innehåller reklamlänkar

Julstämning i Funchal – 21 Bilder från Madeiras Winter Wonderland

Christmas Decorations in Funchal, Madeira

Med knappt fyra dagar kvar till jul tänkte jag passa på att bjuda på lite julstämning från Portugals paradisö, Madeira. Trots att snön såklart var frånvarande och vädret varierade bjöd öns största stad Funchal på en hel del julkänsla bland alla palmer. Faktiskt mycket mer julkänsla än Stockholm – eller kanske till och med Sverige överlag?

Eller vad säger du? Kolla bara på detta bildbevis från Madeiras ”Winter Wonderland” – utan snö. Madeira satsar varje år stort på juldekorationer som får sprida julstämning från den 1 december till 8 januari.

Någon mer än jag som tycker att vi borde kopiera lite mer till våra gråaste områden?

Jul i Funchal – Madeira

Christmas Lights in Madeira

Upplysta träd

Träden längs gatorna i Funchal pryds varje år med lampor i olika färger som sprider en sååå mysig stämning. Ibland lyser gatorna upp i olika färger när varje träd har en egen färg – och ibland är gata för gata färgad i en specifik färg.

Woman walking across street in MadeiraChristmas Decorations in Funchal, Madeira

Stora och små juldekorationer

Medan Gävles fina julbock brinner ner varje år får Madeiras juldekorationer vila i fred – med undantag från en och annan selfie. Här finns juldekorationer stora som (och större än) Gävlebockar – och små dekorationer som sätter stämningen in i minsta detalj. Till höger syns ett café som utöver juldekorationer även hade tomteformade kakor.

Big Santa Clause in Madeira

Julstämning som sevärdhet

Madeiras julgran lockar besökare sent in på natten. Inte konstigt! Den stora julgranen är så vacker. Och seriöst … vem kan låta bli att gå in och bara blicka upp mot toppen?

Christmas Light Tree Madeira

Red Christmas Tree Decoration in Madeira

Christmas wonderland in Madeira

Upplysta väggar

När hela väggar lyses upp blir vilket hus som helst kul att titta på.

Lighted house in Madeira

Regn för extra julstämning

Det är nog ovanligt att jubla för regn men att promenera längs Funchals regnbeklädda gator och se stadens ljus speglas även i marken var så himla vackert. Längst fram i bilden nedan skymtas faktiskt mitt kära resesällskap – Oto (representant från Visit Madeira som vi åkte med) tillammans med danska bloggbrudarna Julie von Lyck och Nadialine von Bach och finske resebloggaren Travel with Timo.

Läs också: Porto Moniz – Havspooler av lavaklippor i Madeira

Christmas Decorations in Funchal, Madeira

Stora julkrubbor

Tro mig, alla stressar ner när man går förbi en stor julkrubba som denna. Alla detaljer, känslan … det finns så mycket att titta på. Plötsligt känns min familjs julkrubba extra XXS (även om den också är fin att se på).

Christmas Crib in Madeira

Christmas Crib in Madeira

Winter Wonderland i Madeira

En hel park med små hus, slädar, små granar och ljus i överflöd. Visst ser det ut som ett ”Winter Wonderland”?

Christmas Decorations in Funchal, Madeira

Christmas Lights in Funchal, Madeira

Julmarknad

Finns det något mysigare än julmarknader? Vi strosade förbi denna på väg hem från ett restaurangbesök.

Christmas Market in Madeira

Julmusik & Juleljus

När amerikansk julmusik strömmar ut genom bilradion och juleljus syns så långt ögat kan nå skulle jag faktiskt kunna tro att vi är någonstans i Kalifornien. Och inte på en liten ö mitt ute på Atlanten.

Christmas light through car window

Madeira by night

Christmas feelings in Funchal

Madeira må vara en liten ö men jag har inte varit på något ställe med så stort hjärta för julkänsla. Här fångas verkligen ”The Christmas Spririt”. Om du planerar ett besök till Madeira under vintern – pricka in allt juleljus. Det är värt att se och uppleva.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share