Porto Moniz – Havspooler av lavaklippor i Madeira

Guide to Porto Moniz in Madeira

Glöm vita standstränder och tänk istället svarta ständer och naturliga saltvattenspooler med lavaklippor. Madeira bjuder på något utöver det vanliga och byn Porto Moniz är ett perfekt utflyktsmål för stora och små – även en molnig Decemberdag.

Jag åkte till Madeira med Visit Madeira tillsammans med skandinaviska resebloggare för att utforska vad Portugals, rätt så bortglömda, paradisö har att erbjuda. Ett ställe som fick mig på fall direkt var vackra Porto Moniz som är känt för sina naturliga havsspooler av lavaklippor som fylls på med kristallklart vatten av tidvattnet.

På sommaren kan du räkna med en massa folk här, men så här, en molnig vinterdag finns det möjlighet att verkligen koppla av i lugn och ro. Nu badar inga lokalbol för att det är för kallt – men för oss Skandinaver (och även Engelsmän) är temperatuen i luften och i vattnet som en härlig sommardag.

En december-eftermiddag i Porto Moniz

View over Porto Moniz in Madeira, Portugal
Utsikt över Porto Moniz

Ni som följer mig på Instagram (@adaras) vet kanske att jag pratat om hur mycket vädret varierar på Madeira. Det är inte ovanligt att uppleva fyra årstider på en dag – med allt från gassande sommarsol till regn och höststorm. När vi fick första glimten av Porto Moniz genom bilrutan sken solen.