Artikeln innehåller reklamlänkar

Morgontrött? Här är 7 tips för att komma upp ur sängen

Tips mot morgontrötthet - Tray in bed with coffee, müsli and candle

Inlägget presenteras i samarbete med Nescafé

När väckarklockan ringer, det är mörkt ute och golvet är kallt kan det lätt kännas omöjligt att stiga upp under ett varmt och gosigt täcke. Om du är morgontrött, deppa inte! Här är sju snabba tips på hur du kan komma ur snoozeträsket.

Tips när du är Morgontrött/ Breakfast in Bed Inspiration

Morgontrött? Här är 7 tips för att vakna lättare

#1 Prova olika alarm

Testa olika alarm och se vad som passar dig bäst. Det finns till exempel appar som gör att du måste gå upp och gå för att stänga av alarmet och appar med pussel som ska aktivera din hjärna och göra dig piggare. Min favoritapp just nu är Sleep Cycle som är en intelligent väckarklocka som analyserer din sömn och väcker dig i din minst djupa sömnfas = du vaknar alltid upp mer utvilad och avslappnad.

#2 Byt alarmsignal med jämna mellanrum

Om du byter alarmsignal med jämna mellanrum så riskerar du inte att sova igenom alarmet när det ringer.

#3 Snooza inte

Jag vet. Det är sååååå svårt att inte snooza lite. Men gör uttrycket ”if you snooze, you loose” till ditt nya motto. Om du snoozar riskerar du att starta om din sömncykel, vilket kan göra dig trött och sömnig hela dagen.

#4 Drick vatten innan kaffet

Simon och jag dricker alltid Nescafé på morgonen eftersom det är så smidigt, enkelt och gott. Men även om det första jag tänker på när jag kliver upp är kaffe och det första jag gör är att sätta på vattenkokaren, är det bäst att dricka ett glas vatten först. Kroppen kan nämligen förväxla törst med trötthet. Gör det till en vana att alltid börja dagen med ett glas vatten först.

Breakfast in Bed with coffee müsli and tired cat
Snabb frukost på sängen med sällskap av en morgontrött kisse.

#5 Frukost på sängen

Hur härligt är det inte att vakna till frulle på sängen? Ett tips är att ställa väckarklockan en kvart eller halvtimme tidigare så hinner du njuta av din frukost i lugn och ro. Ibland behöver det faktiskt inte vara mer avancerat än en skål med müsli och snabbkaffe. Men har du tiden, lyxa till det med en riktig hotellfrukost med allt från kokta ägg till croissanter och melon. Allra bäst blir frukosten (och morgonen) med Nyhetsmorgon eller en bra Spotify- eller Youtubespellista till.

#6 Aktivera dig fysiskt

Gör armhävningar, upphopp eller ta en rask promenad ute för att lättare vakna till liv. Det brukar sägas att man behöver göra något minst 21 dagar för att det ska bli en vana, så om du börjar med en fysisk aktivitet varje morgon nu kan du, om en månad (och alldeles lagom innan alla nyårslöften) ha en grym morgonrutin.

#7 Duscha kallt

När inget annat fungerar mot din morgontrötthet kan en kall dusch bli ditt bästa wake up call.

Featured
Nescafé LYX Organic
Kopp från PinkBoulevard
Bricka, skål & ljus från H&M Home
Ljusgrå påslakan från Jotex
Kuddar från Jysk

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share