Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Skriv ut dina egna posters – 6 tips & tricks

DIY Posters - Skriv ut dina egna posters

Skriv ut dina minnen och häng upp ord och prints som betyder något för dig. Här är 6 tips och trick på hur du kan göra dina egna posters med bilder, typsnitt och penslar.

Det enda du behöver är en skrivare, rätt papper och ett redigeringsprogram eller bildbehandlingsapp.

DIY: Skriv ut dina egna posters

#1 Ladda ner dina favorittypsnitt

Med bara ett A4-papper och ett snyggt typsnitt kommer du långt. Min favoritsida för typsnitt är Dafont.com. Där hittar du en massa gratis fonter som du kan använda. Ett annat tips för gratis typsnitt är Fontsquirrel.com. Jag köper även en del premiumtypsnitt (framförallt handskrivna) på CreativeMarket.

Handwritten brushes from CreativeMarket
Exempel på två typsnitt jag köpt: Christmas Beauty Font & Brush Font Bundle (bästa!)

.. och här hittar du några av mina bästa gratis handskrivna typsnitt.

#2 Ladda ner grafiskt material

Kanske vill du pimpa din poster med vattenfärgsstänk, ett mönster eller ett speciellt motiv? Då är ett himla bra tips att ladda ner penslar till Photoshop, texturer och annat som kan komma till användning. Jag brukar leta runt på Deviantart.com och spara ner gratis material på min dator i olika mappar. Då har jag allt lättillgängligt när jag väl vill skapa något.

Textures and Vectore Files from CreativeMarket
Hipster Vector Patterns & Goldish Kit

#3 Satsa på en skrivare med Wi-Fi

En bra skrivare gör allt. Om du har en surfplatta hemma är en skrivare med Wi-Fi helt klart att föredra. Då kan du även enkelt använda olika appar (som t.ex. Procreate, Photoshop Mix, Adobe Sketch och Adobe Draw) för att skapa dina posters – och skriva ut direkt från surfplattan. Jag testar just nu en supersmidig allt-i-ett-skrivare som heter Epson XP 760*. Det är busenkelt att skriva ut från både dator, mobil och surfplatta och går framförallt väldigt snabbt. Ett foto tar t.ex. ca 10 sekunder att skriva ut.

Game of Thrones - Winter is Coming Poster

Epson Expression Photo XP-760 AIO Bläckstråleskrivare
På drygt 20 minuter gjorde jag dessa 5 posters. Två är ”bara” bilder från vår USA-resa, och de tre andra är gjorda i Photoshop med hjälp av typsnitt och penslar.

#4 Skriv ut dina favoritögonblick

Blå påmind om livets goda stunder varje dag och skriv ut dina favoritminnen. Jag tycker trollbindande resebilder är särskilt fina – speciellt bredvid simpla svartvita tryck. Du kan också använda en bild för att göra ett snyggt och effektfullt vattenfärgsporträtt i Photoshop.

#5 Lek med text och symboler

Inspireras av t.ex. dessa snygga posters och experimentera med text, typsnitt och symboler. Nu finns det möjlighet att vara riktigt nördig och printa motiv och citat från dina favoritserier och böcker.

#6 Välj rätt papper

Utöver en bra utskrift (med tillräckligt med bläck) är papperet det som kan ”make it or break it”. Från matt, traditional och velvet fine till glossy, semigloss och ultra glossy. Välj papper efter önskad finish och tjocklek och ställ in vilken papperstyp du valt innan du skriver ut (via skrivarinställningar).

DIY: Print your own posters

Sedan är det bara att rama in dina posters eller hänga upp dem på väggen på valfritt sätt. Jag hängde upp mina med klädnypor på ett armeringsnät ovanför skrivbordet.

DIY: Skriv ut dina egna posters - 4 tips & tricks

*Jag testar Epson XP 760 via Buzzador.

1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share