Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Förvandla ditt foto till ett snyggt konstverk på väggen

DIY: Photo to artwork - Förvanda foto till ett snyggt konstverk på väggen

Visst är det extra roligt att dekorera med personliga tavlor? Jag har, i samarbete med Bestcanvas.se, förvandlat en tråkig bild till ett unikt och glossigt konstverk i akrylglas. Hur förvandlar man foto till konst och vad ska man tänka på inför framkallningen? Det tänkte jag dela med mig av i detta inlägg!

DIY: Photo to artwork / Foto till konstverk
Från foto till konstverk på 80×60 cm stor Acrylglas Fine Art-tavla

Tips för att skapa konst med din egen bild

  1. Kvalitén. Börja med att välja ut en högupplöst bild. Minimumkravet på antal pixlar beror på hur stor tavla du vill skapa.
  2. Välj storlek och material för din tavla. Mät väggen för att uppskatta önskad tavelstorlek och kolla online vilka storleksalternativ och materialval som finns. Hos Bestcanvas.se kan du till exempel framkalla bilder på allt från canvastavlorakrylglastavlor och roliga fotopresenter till på material som aliminium och forex. Nu finns det massor av sidor som gör samma sak, men det jag framförallt gillar med Bestcanvas är att det är hög kvalitet (på både material och bläck), snabb leverans samt väldigt bra priser. Har du svårt att bestämma dig för ett foto, är ett bra tips, oavsett vilken sida du beställer från, att diskutera med företagets kundtjänst om vilken bild som kan fungera bäst för materialet och måttet just du vill utgå från.
  3. Bildbehandling. Nu när du vet hur stor tavla du vill ha och att din bild håller måttet är det dags för det roligaste. Alla bilder blir bättre med mer eller mindre bildbehandling! Har du inte Photoshop är mitt bästa tips att ladda ner gratisappen VSCO. Där hittar du en massa snygga filmiska filter (vissa är gratis och andra kostar lite), och har samtidigt möjlighet att ljusa upp bilden, ändra kontraster, ljusa upp skuggor m.m.

Before & after: Photo to artwork / Före och efter: Foto till konstverk

Så här ser min före- och efterbild ut. Förebilden tog jag i Castle Ward (aka Winterfell) i Nordirland på de två vargarna Grey Wind och Summer från Game of Thrones. Varghundarna är hur söta som helst men bilden i sig är så himla tråkig. Ett byxben skymtas i vänsterkanten och en bit av ett bord syns till höger.

Kanske har du också en sådan högupplöst bild, där du gillar känslan men inte upplägget? En sådan bild är perfekt att experimentera och göra något kreativ med! Med actions i Photoshop och olika vattenfärgspenslar gjorde jag om hela bilden med färgsplash. Jag behöll konturerna och adderade mörker och ljus med penslar.

Tips för att förvandla foto till konst

  • Prova svartvitt. Det behöver inte vara avancerat att få en bild att se ut som riktig fotokonst. Prova att göra om din bild till svartvitt och se hur det blir. Många bilder kan verkligen få ett lyft med en monokrom färgskala, samtidigt som det ser elegant och stilrent ut hemma.
  • Ladda ner actions och olika penslar. Om du har Photoshop är actions och olika penslar ett must have! Actions är förinställda steg som gör effekt-jobbet åt dig. Du behöver i stort sett bara trycka på play. Penslar är också riktigt kul att använda sig av. Själv älskar jag handgjorda penslar med allt från doodles till färgstänk. Ett tips är att kolla in Deviantart.com och Brusheezy för en massa snygga gratis alternativ.
  • Ta hjälp av en app. Om du har en iPad Pro och gillar att rita och måla kan jag bara meddela att Procreate är bästa appen ever. Den kostar några tior men är ett riktigt kap och en dröm för alla ritsugna. Vill du inte rita själv finns det även en massa gratis appar som t.ex. Prisma som kan hjälpa dig att göra ett tufft konstverk till väggen.
Digital drawing in Procreate using an iPad Pro
Jag gjorde sluttouchen och adderade min signatur i appen ProCreate

DIY: Photo to artwork / Foto till konstverk

DIY: Photo to artwork - Förvanda foto till ett snyggt konstverk på väggen

Och så här blev slutresultatet! Jag har hängt upp akrylglastavlan med dubbelhäftande tejp vid min sminkspegel. Jag gillar verkligen akrylglastavlans glossiga finish som gör att trycket ser extra lyxig ut, samt att tavlan är så tunn. Alla detaljer från min bild är med och färgåtergivningen är super.

Makeup corner details

DIY: Photo to artwork / Foto till konstverk

Tänk att en hastig ögonblicksbild kan få nytt liv så här!

Vad tycker ni om resultatet? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share