Artikeln innehåller reklamlänkar

Våren 2016 hos The Body Shop: Bilder från bloggeventet i Köpenhamn

Våren 2016 hos The Body Shop - bloggevent i Köpenhamn

I tisdags bjöd The Body Shop med mig till ett bloggevent i Köpenhamn för en titt på vad våren 2016 innebär på The Body Shops butikshyllor.

Eventet ägde rum på Organgeriet NOHO, ett supertufft work, stay & play-ställe som ligger i stans trendiga Meatpacking District.

NOHO - OrangerietBloggevent med The Body Shop i Köpenhamn

Coolt ställe va? Jag föll pladask för den råa och tuffa inredningen (vill kopiera betongväggarna till mitt vardagsrum!).

NOHO - OrangerietBloggevent med The Body Shop i Köpenhamn

På plats var både danska bloggare och vloggare.

Nordicbeautysecrets & Cecilie Prasz

Som till exempel dessa snygga vlogg-brudar: Nordic Beauty Secrets & Cecilie Prasz.

Bloggevent med The Body Shop i Köpenhamn

Bloggerevent - The Body Shop - Copenhagen

Till middagen serverades en inspirerande presentation i The Body Shops historia. Visste ni att The Body Shop firar hela 40 år 2016? Grundaren och aktivisten Anita Roddick öppnade den första The Body Shop-butiken 1976 i Brighton på Englands sydkust. Hon trodde starkt på att skapa nytänkande produkter som inte var testade på djur, inte skadade vår planet och där man gav människor i utsatta samhällen världen över en rättvis inkomst och möjligheter till bättre livskvalitet.

Enrich not exploit (It's in our hands)

I dag siktar The Body Shop på att bli världens mest etiska och hållbara globala företag. De lovar och arbetar för att berika istället för att exploatera planeten, människorna och produkterna. Några av The Body Shops mål till 2020 är till exempel att dubbla Community Trade-programmet för att stärka samhällena som producerar dem. Att 100 procent av alla naturliga ingredienser ska vara spårbara och miljövänligt producerade och att plantera så kallade biobroar som skyddar och återskapar 75 miljoner kvadratmeter av djurens boendemiljö och hjälper kringliggande samhällen att leva mer hållbart. Mottot är ”Enrich not exploit (It's in our hands)”.

Heja TBS säger jag. Kul med konkreta mål.

Våren 2016 hos The Body Shop

Våren 2016 hos The Body Shop - Change Hemp Hand Protector

Change Hemp Hand Protector

När det gäller vårnyheter fick vi först och främst spana in Hemp Hand Protector. Det är en av The Body Shops ikonprodukter som i vår fått en fräck tillfällig design skapad av en av världens mest kända gatukonstnärer: Eine.

Budskapet, CHANGE, handlar om att göra en positiv skillnad i människors liv – över hela världen. För varje såld Limited-Edition Hemp Hand Protector går 20 kr till välgörenhetsstiftelsen The Body Shop Foundation. Måler är att samla in 300 000 pund för att skydda och berika planeten, dess hav, djur och människor. Varje köp ger dig möjlighet att bestämma hur pengarna ska fördelas.

Som ni vet är jag inte så jätteförtjust i Hemp-doften, men en bättre återfuktare får man leta efter (dessutom är limited edition-designen så snygg).

Change Hemp Hand Protector

Change Hemp Hand Protector
It's a fact: Det säljs en Hemp Hand Protector var 9:e sekund.

I varje handkrämstub finns kallpressad olja av 950 hampafrön. Hampafrön har höga halter av essentiella fettsyror och är en supereffektiv lösning som vårdar även de torraste händerna.

I Hemp-serien lanseras även Heavy-Duty Body Moisture Protector för 96 timmars fuktighetsbevraring för hela kroppen, samt Hemp Rescue Balm som ger direkt vård och skydd av torra områden som armbågar och knän.

Våren 2016 hos The Body Shop

The Body Shop British Rose

För att fira 40 år har The Body Shop precis lanserat en kollektion med brittiska rosor i fokus. Rosorna odlas på en miljövänlig gård, plockas för hand, lufttorkas och lakas ur på plats i friskt bergsvatten.

Jag brukar i vanliga fall inte alls gilla rosdoftande produkter, men British Rose är ett underbart undantag. Det är både en charmig och sofistikerad doft som känns helt perfekt nu i vår.

The Body Shop British Rose

British Rose består av både ”blommande brittisk kroppsvård” samt rosiga makeupprodukter – som Lip & Cheek Stain i Dusty Rose och Red Pomegrante. Eller Special Edition British Rose Eye & Cheek Palette.

The Body Shop British Rose

The Body Shop Drops of Youth

En kul nyhet på The Body Shops hyllor i vår är såklart också Drops of Youths nya familjemedlemmar och nya lyxiga förpackningar. Läs mer om nyheterna i mitt inlägg här.

The Body Shop Oils of Life

Oils of Life Intensely Revitalising Sleeping Cream

Den 5 april lanseras produkten jag ser allra mest fram emot. Ett nytt tillskott i den fantastiska Oils of Life-serien: Oils of Life Intensely Revitalising Sleeping Cream (395 kr/80 ml). Jag ÄLSKAR denna lyxiga och väldoftande serie och ser väldigt mycket fram emot att prova denna sovkräm – speciellt med tanke på att jag ofta får alldeles för lite sömn.

Oils of Life Intensely Revitalising Sleeping Cream

Hudens högsäsong för förnyelse inträffar ungefär mellan 23.00 och 02.00 – och det är här Sleeping Cream kommer in. Sovkrämen appliceras på ansikte, hals och dekolletage, ska smälta in i huden och arbeta för att friska upp och ge huden kraft när du sover.

Som gjord för mig.

Till vänster: Thetiger.dk & Lullumut.com

Det blev en väldigt go, härlig och mysig kväll som avslutades med mingel och gröna hälsodrinkar i Orangeriets tuffa lokaler.

Bloggevent med The Body Shop i Köpenhamn

Enrich Not Exploit - It's in our hands

Vad tror du om våren 2016 hos The Body Shop? Något du kommer spana in i butik? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share