Artikeln innehåller reklamlänkar

Beach waves: Så fixar du de saltiga vågorna i 4 enkla steg

Beach waves tutorial

Oavsett om du har kort eller långt hår är beach waves en perfekt sommarfrisyr. Det är en look som kan vara både busigt avslappnad och glammig på samma gång. Här visar jag hur du enkelt fixar de saltiga vågorna – precis som efter en dag med sol och bad.

Beach waves hör till en av mina absoluta favoritfrisyrer, oavsett säsong. Det går snabbt att fixa och är en look som passar både till vardag och fest.

Så fixar du beach waves – i 4 enkla steg

Beach waves tutorial

  1. Valfritt: Börja med att förbehandla handdukstorkat hår med saltvattenspray som du fönar in för textur och definition. Om du använder löshår, applicera gärna även lite hårolja i topparna. Jag har här satt in mitt 60cm långa vågiga clip in-löshår.
  2. Dela upp håret i sektioner och spraya håret med en värmetålig hårspray – då håller vågorna mycket bättre. Jag använder mig av John Friedas Touchable Memory Hairspray som är berikad med keratin och ger ett grundläggande värmeskydd samtidigt som håret behålls smidigt och stylingen varar i upp till hela tre dagar.
  3. Använd en locktång eller plattång för att skapa vågorna. Jag tycker det är lättast att använda en kontång och rulla upp håret slinga för slinga (bäst blir det om du håller locktången rakt ner i 90 grader och sedan bara släpper håret). Då blir det ett supernaturligt resultat. Till denna tutorial har jag använt mig av Rapunzels Beach Wave-locktång som snabbt ger mellanstora lockar som andas strandkänsla. Om du har kortare hår kan du dra tången växelvis upp och ner längs hela längden för att fixa snygga beach waves.
  4. Borsta igenom håret och fixera looken med hårspray. Vill du ha ännu mer textur eller ostyrigt rufs? Avsluta med att spraya i mer saltvattenspray.

Jag har använt:

[icon type=”fa-arrow-right” size=”icon-1x” box=”true”] Rapunzel Beachwave-locktång (28 mm)
[icon type=”fa-arrow-right” size=”icon-1x” box=”true”] John Frieda Beach Blonde Sea Waves Sea Salt Spray
[icon type=”fa-arrow-right” size=”icon-1x” box=”true”] John Frieda Touchable Memory Hairspray Flexible hold
[icon type=”fa-arrow-right” size=”icon-1x” box=”true”] Rapunzel Clip on-set Body Wave Strawberry Brown Mix 60 cm
[icon type=”fa-arrow-right” size=”icon-1x” box=”true”] Rapunzel Shine Drops

Tips!

cHow to get beach waves

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share