Artikeln innehåller reklamlänkar

11 Inredningstips för ett mysigare hemmakontor

Mitt hemmakontor

Sugen på att piffa till din skrivbordshörna eller ditt hemmakontor i helgen? Jag delar med mig av 11 tips på hur du kan göra din arbetsplats mer personlig, mysigare och uppdaterad inför hösten!

11 tips för ett mysigare hemmakontor

Smart förvaring

1. Smart förvaring för onödiga småprylar

Börja med att hitta en smart förvaring för alla småprylar och krimskrams som lätt hamnar på skrivbordet. Om du vill hålla dina skrivbordslådor organiserade är ett smart tips att ha fina lådor eller en stor burk framme. Det blir enkelt att snabbt och smidigt slänga in och ta ut saker. Jag köpte ett 2-pack med papperslådor på Rusta för 30 kronor. De bästa är att de ser ut som böcker och gärna får vara en del av inredningen.

Polariodbilder - Instagram

2. Framkalla dina Instagrambilder

Personligare kan det knappast bli! Skriv ut eller framkalla några utvalda Instagrambilder och häng upp dem ovanför skrivbordet på en vajer. En bild säger mer än tusen ord heter det. Framkalla därför bilder som får dig att dra på smilbanden i höst. Jag har bland annat hängt upp semesterminnen, #foodporn och lite #love. Instagrambilderna framkallade jag som polaroider hos Printasquare. Det är något speciellt när det gamla polaroidformatet möter dagens digitala bilder. Dåtid + nutid = sant.

3. Pynta med växter

Växter tycker jag är perfekt att ha på skrivbordet. De har en rogivande effekt samtidigt som det är himla fint. Det spelar dock mindre roll om det är en stor bukett med rosa rosor eller en liten plastväxt. Det är tanken som räknas! Som bloggare älskar jag att ha plastblommor nära till hands för finare bloggbilder – särskilt för kollage (exempel på hur jag använder plastväxter kan du se HÄR, HÄR och HÄR). Höstlöv känns också som ett måste nu när det är höst. Det är så tjusigt! Och det bästa av allt: it's free! I LÖV IT!

Thermal Spa Water

4. Hej, hej källvattenspray!

Lika givet som att pennstället står på skrivbordet tycker jag att källvattensprayen ska stå synligt framme. Annars glömmer man lätt bort att använda den magiska lilla sprayen som faktiskt gör susen. Källvatten innehåller rikligt med mineraler och är underbart att använda för en uppfriskande effekt flera gånger om dagen. Jag använder mig för tillfället av Vichy Eau Thermale som återfuktar och lugnar huden. Det är perfekt att använda – särskilt om man har suttit flera timmar framför en datorskärm.

Förvaring för USB-minnen
En trasig vattenkanna som förvaring för USB-minnen.

5. Återvinn mera

Låt konservburkar bli pennställ eller lägg till exempel alla suddgummin i en syltburk. Här får en trasig vattenkanna agera som burk för alla mina USB-minnen.

Tips för hemmakontor - Termosmugg

6. Bloggarens must-have i ett hemmakontor

En termosmugg är den ultimata kompisen vid datorn. Den håller te eller kaffe varmt länge vilket är helt perfekt (särskilt för mig som annars brukar vara för koncentrerad på det jag jobbar med att jag glömmer bort att jag har en varm dryck framför mig).

Läppbalsam

7. Makeup som prydnad

Som bloggare eller egenföretagare med eget hemmakontor – ta tillfället i akt att inreda din arbetsplats precis som du vill! Låt söta läppbalsam, parfymflaskor eller fina läppstift se dagens ljus, även i kontoret. Jag har för länge sedan insett att det är omöjligt för mig att ha allt smink på ett och samma ställe. Så därför slår jag gärna två flugor i en smäll och låter dessa übersöta läppbalsam vara nära till hands när jag vill smörja in läpparna, samtidigt som de är fina att titta på. Vem blir inte lite glad av att titta på Ben & Jerry's Cookie Dough Lip Balm? 😉

Ljus i glasburk

8. Ljusslinga för mysfaktorn

Mörkare årstider betyder ”ljusare” inomhustider! Dags att tända alla myspyslampor. Den inredningsdetalj som förmodligen gör mest skillnad i ett hemmakontor är en ljusslinga. Det är en så simpel sak som ändå gör stor skillnad. Låt ljusslingan slingra sig bakom datorn, på hyllan, eller lägg den lite slarvigt i en burk. Instant-Chict! Ett plus är också att ljusslingor är helt perfekt för en snygg bokeh-bakgrund till bloggbilder.

Inredning för mysigare hemmakontor

9. Handkräm nära till hands

Ännu ett årstidsrelaterat tips! Nu när vi gradvis går mot kyligare väder brukar torra händer ofta bli ett faktum. Att ha handkräm nära till hands är därför smart. Ta en paus från knapprandet på tangentbordet då och då och smörj in tassarna. Just nu är jag särskilt förtjust i The Body Shops handkräm Honeymania som doftar himmelskt av honung och torkar snabbt – utan att kladda.

Ljuslykta

10. En ljus idé

Hösten och vintern är ljusens årstid. Så utöver en ljusslinga är ljuslyktor (såklart) perfekt för en mysigare kontorskänsla.

Smyckesställning

11. Ställ fram en smyckesställning

Brukar du också ta av dig alla smycken så fort du kommer hem? Mina smycken hamnar oftast på skrivbordet. Något som resulterar i att jag varje vecka har ett miniberg av smycken på mitt skrivbord. Ställ fram en smyckesställning och i-landsproblemet är löst!

Hur ser ditt hemmakontor eller skrivbordshörna ut? Har du några inredningstips för kontoret inför hösten? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share