PARKing Day i Dublin

PARKing Day i Dublin

Parking Day i Dublin

Den tredje fredagen i september förvandlas varje år parkeringsplatser runt om i världen till allmänna ytor. Det kallas PARKing Day! När jag var i Dublin i fredags kunde man se installationer som Pop-up potato farm, Thinkspace och Narnia Magical Space, mitt emellan parkerade bilar.

PARKing Day grundades av konst- och designstudion Rebar i San Francisco 2005. Projektet bjuder in städer världen över för att och visa hur parkeringsplatser skulle kunna användas istället, som en del av det offentliga rummet. Målet med PARKing Day är att skapa en diskussion kring hur stadens ytor kan användas på ett så ansvarsfullt och hållbart vis som möjligt. Medborgare, konstnärer och designers får tillsammans samarbeta för att förvandla parkeringsrutor till offentliga parker och platser.

Dublin Parking Day

Vad sägs om att parkera en stund vid denna grönsaksbädd?

Dublin Parking Day

Dublin Parking Day 

Jag måste säga att det var väldigt kul att se hur mycket uppståndelse en parkeringsplats kan göra efter lite grön uppiffning. Dublinbor strosade förbi med stora leenden medan andra skrattande tog selfies vid konstinstallationerna.

Dublin Parking Day

Om du vill att din stad ska ordna detta nästa år kan du läsa mer på den officiella hemsidan.

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

7 reaktioner på ”PARKing Day i Dublin”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet