Artikeln innehåller reklamlänkar

Wakeboard i Dublin’s Docklands

Wakeboard - Dublin's Dockland

Det här kan nog vara en av de absolut roligaste sakerna jag gjort i hela mitt liv! Att surfa på vattnet med en wakeboard, mitt i hjärtat av Dublin.

Wakeboarding är en sport som har funnits i flera år men som fortfarande är relativt okänd i Sverige. Själv hade jag inte hört talas om den förrän jag skulle åka till Dublin. I Irlands huvudstad är wakeboard nämligen svårt att missa. I Grand Canal Dock i centrum ligger Irlands första wakeboardpark. Parken heter Wakedock och är uppbyggd med olika banor i vattnet. Här får du alltså räkna med blickar och hejarop från engagerade och förbipasserande irländare när du ställer dig på brädan.

I vanliga fall åks wakeboard bakom en båt, men vid de över 400 wakeboardparker (som finns i världens alla hörn) är det cable wakeboard som gäller. Wakeboard 2.0. Här åks wakeboard med en kabel som dras framåt med hjälp av ett liftsystem. Instruktören styr hastigheten på linan och kan snabbt och smidigt styra den tillbaka till dig om du faller i vattnet.

Wakeboard - Dublin's Docklands

Väl på plats på Wakedock i Dublin Docklands fick jag låna wakeboard, våtdräkt och flytväst. Det är allt som behövs i en wakeboardpark. På bilden till höger visar instruktören mig att jag ska börja surfa precis så. Med böjda knän och brädan rakt framför mig. Så fort jag kände mig bekväm skulle jag testa att surfa från sidan. Andra saker jag hann prova på under mitt 20-minuterspass var luta mig fram och tillbaka och åka likt slalom på vattnet, samt att göra en u-sväng när banan var slut.

Jag trodde att sporten skulle vara oerhört svår, speciellt med tanke på att jag inte provat snowboard eller något liknande tidigare. Men faktum är att det gick över förväntan! Jag lyckades komma upp och surfa på min wakeboard på första försöket samt surfa flera längder utan att trilla i vattnet. Den allra bästa känslan var när jag kopplade av till fullt och bara njöt av att börja en lördagsmorgon med att glida fram på vattenytan i Dublins innerstad.

Wakeboard Dublin

Det här var lätt världens bästa sätt att börja dagen på. Inte nog med att jag fick ett ordentligt wake up call när jag hoppade i det kalla vattnet. Jag fick en härlig adrenalinkick som boostade mig hela dagen.

Wakeboard är definitivt något jag måste prova igen. Har du provat wakeboard eller skulle du vilja göra det? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share