Upptäck Dublin (del 2)

Dublin
This post is available in

Dublin

Bättre sent än aldrig! Här är andra delen med bilder från min resa till Irlands mysiga huvudstad, Dublin. En stad som har oerhört mycket mer att erbjuda än bara Guinnes stout och Jamesons whiskey 😉 

[dropcap size=small]P[/dropcap]å Irlands östkust, vid mynningen av River Liffey, ligger huvudstaden Dublin. Med alla sina festivaler, teatrar, författare och konstgallerier brukar Dublin kallas för en litterär och musikalisk metropol. Men framförallt är det en stad med ett stort hjärta. Det som grep tag i mig var den trevliga och lugna atmosfären. Jag kunde inte låta bli att tänka att Irländare förmodligen är de vänligaste människorna i världen. Och det var innan jag visste att Dublin blev framförstad som Europas vänligaste stad 2007 och nyligen knep andra platsen, efter Glasgow, som vänligaste staden i Europa 2014.

Upptäck Dublin – del 2

st-stephens_green-dublinSt. Stephen’s Green

St. Stephen’s Green

Det är något speciellt med atmosfären i Dublin. Det räcker att gå från de livliga shoppinggatorna rakt in i parken St. Stephen’s Green, som ligger i stadens hjärta, för att förstå vad jag menar. Har kan du se irländare som slagit sig till ro för att läsa en bok, picknicka eller för att strosa runt sjön.