Artikeln innehåller reklamlänkar

Trollskogen

oland-trollskogen

Vid Ölands nordostligaste udde ligger naturreservatet Trollskogen. Här finns en 900 år gammal Trollek och krokiga tallar som är pinade av havets vindar. Tallarna vrider sig fram i fantasifulla skepnader och får en att drömma sig bort från lilla Sverige.

Jag var i Trollskogen för många, många år sedan tillsammans med min familj. Då tyckte jag att det var hur häftigt som helst. Även nu tycker jag att det var en värd upplevelse. På vägen hem till Stockholm förra helgen körde vi två timmar extra för att besöka naturreservatet. Det ångrar jag inte! Jag känner att mina Norrlandslungor behövde få andas in en massa härlig skogsluft.

trollskogen-olandoland_trollskogen

Tyckte att jag kände hur någon stirrade på mig i skogen. Kollade upp och såg tallens face. FY! Tur att jag inte var ensam.

trollskogen_oland trollskogen_tallarnatrolleken

Till höger syns Trolleken som uppskattas vara omkring 900 år gammal. Att den inte har blivit större beror på att jordtäcket på udden är så tunt att träden inte kan växa så snabbt. Men ändå, 900 år är imponerande!

bat-trollskogen

Att gå till östra stranden är ett måste om du besöker Trollskogen. På stranden finns vraket efter skonaren ”Swiks”, som strandade här en stormig jul 1926. Den sju man starka besättningen lyckades ta sig i land oskadd med hjälp av livbåt. Att vraket fortfarande ligger kvar på stranden tycker jag är väldigt fint. En bit historia som bara får finnas där, helt orörd.

trollskogentrollskogen-tallarna

Att gå den långa vandringsleden och bara njuta av naturen i Trollskogen var hur mysigt som helst. Behövde den friska ”naturboosten” kände jag 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share