<meta property="og:title" content="Hett middagstips: Tom kha phak-soppa"> <meta name="twitter:title" content="Hett middagstips: Tom kha phak-soppa"> Tom Kha Phak -soppa: Hett middagstips! 
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hett middagstips: Tom kha phak-soppa

Tom kha phak-soppa

Voilá! En lättlagad och vegetarisk middag är serverad. Tom kha pak är en thailändsk grön curry-soppa som är sådär het och perfekt i vinterkylan.

Tom kha phak -soppa

Recept: Tom kha phak (4 portioner)

[vc_row][vc_column width=”1/4″]

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 1 stor lime
  • 1 msk olja
  • 1,5 msk grön currypasta
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl fisksås
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 250 g champinjoner
  • 250 g broccoli
  • 2 morötter
  • 2 dl frysta sojabönor
  • 4 salladslökar
  • Färsk koriander till garnering

[/vc_column][vc_column width=”3/4″]

Så här gör du

  1. Skala lök och vitlök och hacka dem grovt. Skiva chilin. Krossa citrongrässtjälkarna. Dela och pressa limen.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan i en vid kastrull på medelvärme tills den börjar bli mjuk. Tillsätt currypastan, chilin och citrongräset och fräs ytterligare ca 2 minuter.
  3. Häll på vattnet, fisksåsen, limesaften och buljongtärningen, låt sjuda under lock ca 20 minuter.
  4. Sila buljongen i en kastrull. Koka upp buljongen med kokosmjölken. Smaksätt ev. med mera fisksås och limesaft.
  5. Skiva svampen. Skär små buketter av broccolin. Ansa broccolistammen, dela den på längden och skiva den tunt. Skala och dela morötterna på längden och skär dem i skivor. Ansa och strimla salladslöken.
  6. Koka svampen, broccolistammen och broccolibuketterna, morötterna och sojabönorna några minuter i buljongen.
  7. Häll upp soppan i skålar, toppa med salladslök och koriander, servera och njut.

[/vc_column][/vc_row]

Originalrecept: Ica.se

Tom kha phak -soppa

Smaklig måltid! ♥

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share