Voilá! En lättlagad och vegetarisk middag är serverad. Tom kha pak är en thailändsk grön curry-soppa som är sådär het och perfekt i vinterkylan.
Recept: Tom kha phak (4 portioner)
[vc_row][vc_column width=”1/4″]
Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 chilifrukt
- 2 citrongrässtjälkar
- 1 stor lime
- 1 msk olja
- 1,5 msk grön currypasta
- 1 l vatten
- 1/2 dl fisksås
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 400 ml kokosmjölk
- 250 g champinjoner
- 250 g broccoli
- 2 morötter
- 2 dl frysta sojabönor
- 4 salladslökar
- Färsk koriander till garnering
[/vc_column][vc_column width=”3/4″]
Så här gör du
- Skala lök och vitlök och hacka dem grovt. Skiva chilin. Krossa citrongrässtjälkarna. Dela och pressa limen.
- Fräs lök och vitlök i oljan i en vid kastrull på medelvärme tills den börjar bli mjuk. Tillsätt currypastan, chilin och citrongräset och fräs ytterligare ca 2 minuter.
- Häll på vattnet, fisksåsen, limesaften och buljongtärningen, låt sjuda under lock ca 20 minuter.
- Sila buljongen i en kastrull. Koka upp buljongen med kokosmjölken. Smaksätt ev. med mera fisksås och limesaft.
- Skiva svampen. Skär små buketter av broccolin. Ansa broccolistammen, dela den på längden och skiva den tunt. Skala och dela morötterna på längden och skär dem i skivor. Ansa och strimla salladslöken.
- Koka svampen, broccolistammen och broccolibuketterna, morötterna och sojabönorna några minuter i buljongen.
- Häll upp soppan i skålar, toppa med salladslök och koriander, servera och njut.
[/vc_column][/vc_row]
Originalrecept: Ica.se
Smaklig måltid! ♥