Artikeln innehåller reklamlänkar

En 23-timmarskryssning till Åbo med Silja Galaxy

Följ med på en avkopplande getaway över Östersjön.
Silja Line

Skaldjursfrossa, champagnebrunch och dans in på småtimmarna på Östersjön. Följ med på en 23-timmars kryssning till Åbo med Silja Galaxy och en härlig getaway i vintermörkret.

Jag har faktiskt bara kryssat med familjen och beautyvänner tidigare så det var riktigt kul att ta en tripp med bara killen och få rå om honom lite extra.

Bilder från en 23-timmarskryssning till Åbo med Silja Galaxy

Åbokryssning

19.30 Vi checkar in på nionde våningen

Deluxehytt på Silja Galaxy

Så här bodde vi. I en Deluxe-hytt med havsutsikt på plan 9. Visst gör fönstret verkligen allt? Det såg ut som en tavla vid Värtahamnen.

Deluxehytt på Silja Galaxy

Jag och min Superman.♥

19.45 Skaldjursfrossa på Happy Lobster

Middag på Happy Lobster

Efter att vi lämnat väskorna på rummet gick vi ner till Happy Lobster som med stolthet kan titulera sig som ”Östersjöns bästa fisk- och skaldjursrestaurang”. Det var supergott och mysigt att käka middag här. Simon beställde Happy Lobsters läckra skaldjursplatå medan jag körde på ”dagens fångst” som i fredags var röding.

Jag kan då säga att det var en himla tur att vi hade bokat bord innan – både för middag och chamapagnebrunch. Annars hade vi aldrig fått plats. Efterfrågan på platser är riktigt stor så det är ett hett tips att boka bord innan för att vara på säkra sidan (tro mig, det är värt det!).

Åbokryssning

01.00 Disco Zenith

Jag växlade om till mina lysande skor och vi drog till Disco Zenith för drinkar och dans. Och kände oss plötsligt som tonåringar igen. Hur kul som helst!

03.00 NRJ Wknd Burst Live

Silja_Galaxy_Abokryssning (3)

Sedan kunde vi inte låta bli att impas av Felix Anderssons grymma skills. He rocked!

Silja Galaxy Happy Lobster

11.00 Champagnebrunch

Vad är bättre än hotellfrukost? Champagnebrunch på Östersjön! My gosh vad gott det var. Det fanns alldeles för mycket gott. Från en hel buffé med jordgubbar, melon, ananas, stjärnfrukt med mera, till croissants, ostar, varmrätt och sötsaker som macarons och småkakor. Som pricken över i:et kunde vi skåla med champagne till havsutsikten och en oooh-så-awesome-lördagsmorgon.

Champagnebrunch på Silja Galaxy - Happy Lobster
Champagnebrunch på Happy Lobster
Champagnebrunch på Silja Galaxy - Happy Lobster
Champagnebrunch på Silja Galaxy - Happy Lobster

13.00 Taxfree-shopping

Sedan blev det självklart lite shopping! Jag hittade en jättefin skjorta från Tommy Hilfiger och kunde inte låta bli att köpa muminkex. Nostalgi på hög nivå.

Åbokryssning

14.00 Chill och scenunderhållning

Simon chillar på Galaxy

Något man absolut inte får glömma på en getaway: Att bara vara och göra vad man känner för! Med en kopp kaffe till sällskap började Simon och jag planera hans drömmar med sociala medier. Han vill starta både en Youtubekanal och Instagram men behöver ett unikt och tufft namn. Några förslag? 🙂

Vi försökte komma på något men tappade fokus när Siljas scenunderhållning drog igång och var just det. Underhållande!

Åbokryssning med Silja Galaxy
Åbokryssning med Silja Galaxy

17.00 En promenad på däck

Lagom till solnedgången gick vi ut på däck för att njuta av både den kyliga havsluften och utsikten.

Kryssning i vintermörkret

18.15 Hemma igen

Sedan blev klockan plötsligt 18.15 och vi gled in till Stockholm/Värtahamnen.

M/S Galaxy

Det var kort och gott en väldigt mysig och trevlig kryssning. Det var dessutom så skönt att åka fredag-lördag och komma hem så tidigt på lördagskvällen. Att ha hela lördagskvällen framför sig + söndag gjorde att helgen kändes längre än vanligt. Sjukt gött! ♥

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share