Artikeln innehåller reklamlänkar

Steg för steg: Så fixar du en enkel manikyr hemma

TIPS: En snygg manikyr hemma i 4 enkla steg // FABY Nail Lacquer This is my Style!TIPS: En snygg manikyr hemma i 4 enkla steg // FABY Nail Lacquer This is my Style!

Välvårdat och fräscht! Det behövs inte mycket för att fixa en snygg manikyr hemma.

På söndagar unnar jag mig alltid en spadag hemma. Jag kopplar av med en ansiktsmask, hårinpackning och fixar naglarna. I kväll körde jag på mottot ”Less i more” och gjorde jag en väldigt simpel och snabb manikyr. Den passar perfekt till vardags och är lätt att fixa om du har 10-15 minuter över till veckan 🙂

Så fixar du en snygg och enkel manikyr hemma

1. Grunda

Börja med att avlägsna gammalt nagellack med en remover. Har du lite extra tid på dig kan du låta händerna vila i ett handbad i 10 minuter. Ta en kopp med varmt vatten och lägg en citronskiva i för att lösa upp smuts och mjuka upp nagelbanden. Eller byt ut citronskivan mot några droppar mandel- eller olivolja om du har torra händer.

2. Fila och forma

Fila och forma naglarna till önskad form. Med en glasfil undviker du att naglarna flisar sig, men tänk på att bara fila åt ett håll. Peta sedan försiktigt ned nagelbanden med en orangepinne eller en tops.

3. Lacka

Applicera ett baslack för att skydda naglarna mot missfärgningar och få nagellacket att fästa bättre. Låt torka och lacka sedan naglarna med ditt utvalda nagellack. Måla först ett streck på mitten av nageln och sedan ett på vardera sidan. Vänta några minuter och pensla sedan på ett lager till. Applicera ett skyddande lager överlack för hållbarhet och glans. Om det kommit lack utanför kan du enkelt ta bort detta med en tops fuktad med nagellacksremover.

4. Nageolja och handkräm

Avsluta din manikyr med att massera in närande nagelolja samt återfuktande och skön handkräm. Nageloljan använder du med fördel varje dag (framförallt om du har konstnaglar) för att hålla naglarna starka och friska.

Hemmamanikyr

Jag har använt:
♦  Faby Oxygen Base Coat
♦  Faby Nail Lacquer This is my style!
♦  Faby Top Coat Fast Dry
♦  Apoliva Hud & Nagelolja
♦  The Body Shop Honey & Beeswax Hand and Foot Butter

 

1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share