Soligt pressmöte med Vichy och La Roche-Posay

Soligt pressmöte med Vichy och La Roche-Posay

vichy-la-roche-posay-2014

Förra veckan bjöd Vichy och La Roche-Posay in till ett somrigt och viktigt pressmöte med tema sol. Årets nyheter inom solskydd presenterades och vi blev påminda om att det är viktigt att skydda sig mot solen redan nu. 

Visste du att antalet fall av malignt melanom har ökat på senare år och att sjukdomen nu är bland de vanligaste cancerformerna i landet? Med det sagt kan också 90 procent av alla fall av hudcancer botas, om de bara blir upptäckta i tid. För att öka kunskapen om hudcancer har därför La Roche-Posay lanserat sidan myskincheck.se som hjälper dig att identifiera misstänkta hudförändringar.

vichy-presstraff

För att skydda dig mot de farliga UV-strålarna är det bästa såklart att använda solskydd. Om du har solkänslig hy så är La Roche-Posays Anthelios värt att spana in. Anthelios rekommenderas av fler än 25 000 dermatologer världen över. Det är även det högsta UVB- och UVA-skyddet med dokumenterad effekt och tolerans i mer än 24 kliniska studier. Nyheterna i serien är två lätta lotions för ansiktet: Anthelios XL Ultralätt creme SPF 50+ i en smidig väskvänlig storlek och Anthelios Aquagel SPF 30 som verkar talgreglerande och har en smidig pump som ger en perfekt dosering med endast ett tryck.

Vichy uppdaterar looken på hela solskyddsserien och lanserar tre nya produkter 2014. Nyheterna för året är Capital Soleil Hydra mist SPF 30/50, en fuktgivande och vattenresistent mist för kroppen med mjukgörande ingredienser. Capital Soleil BB solcreme SPF 50+ är en BB cream som döljer små skönhetsfel med en lätt gyllene naturlig färg och innehåller återfuktande hyaluronsyra. Det lanseras även en spännande nyhet för barn mellan 6-10 år: Capital Soleil Solmousse SPF 50. Det är en persikofärgad mousse med fruktig doft som ska vara rolig att använda och ge effektivt solskydd – även i vatten.

la-roche-posay-anthelios

Till vänster syns de nya solskydden för ansiktet från La Roche-Posay och till höger syns två av Vichys nyheter. Min solklara favorit är produkten till höger – BB solcreme med naturlig färg, högt UVA- och UVB-skydd och dessutom en superhärlig doft! Att ha solskydd i sin makeup gör att man inte har någon ursäkt för att verkligen använda solskydd året om.

somrig-frukost

Det bjöds på massor av sommarkänslor på visningen. Till den härliga frukosten serverades paraplydrinkar och solglasögon från Stureoptikern som vi fick låna för att ta selfies.

vichy_la-roche-posay-2014vichy_pressmote

Karin Rahm, redaktör på Kittad.se, i ett par läckra bågar.

Du hittar La Roche-Posays och Vichys produkter på Apoteket.
Skyddar du dig mot solen? 🙂

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

18 reaktioner på ”Soligt pressmöte med Vichy och La Roche-Posay”

  1. Usch känner mig som rena boven.. Använder i princip aldrig solskyddsfaktor eller något sådant så vidare jag inte är ute i solen när de är över 26 grader. Jag ska väl inte tro det bästa om min hud kanske, men tror att de ligger lite i släkten att den tål en hel del. Blir aldrig solbränd och bara typ gråbrun på sommaren haha. Lite trist att aldrig bli sådär gyllenbrun som många andra har turen att bli 🙂 (Ligger dock sällan & solar) Men visst är det viktigt.. speciellt för dom som är känsliga och behöver vara på sin vakt!

    Kram på dig, hoppas allt är bra!

  2. Barnängena tvål är min universalprodukt .Frukterna ser både lockande och läskande ut. Många….

      1. Haha ja jag förstår det 😉 åh duu förresten! Kan inte du göra ett inlägg om tips på vart man kan hitta snygga solglasögon nån dag? Jag är en sån person som ser heltokig ut i de flesta haha, så det hade varit grymt uppskattat med typ ett “brillor för alla”- inlägg! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet