Artikeln innehåller reklamlänkar

Smoke Tree Stables: Ökenridning i Palm Springs

Smoke Tree Stables

Något du bara måste prova på i Kalifornien? Ökenridning! Att ta en morgon- eller kvällsritt i ett fantastiskt ökenlandskap med en cowboy i spetsen är ett minne för livet.

Det var en vacker septemberdag när Simon och jag besökte Smoke Tree Stables i hjärtat av Palm Springs. Smoke Tree Stables är en familjeägd ranch som ligger vid vackra Santa Rosa Mountains.

Smoke Tree Stables: Ökenridning i Palm Springs

Smoke Tree Stables in Palm Springs

Jag har alltid varit smått tokig i hästar men har faktiskt inte ridit sedan jag var typ sex år gammal. Det var därför som jag, med särskilt höga förväntningar, besökte ranchen. Och möttes av denna välkomnande skylt:

”For little riders we have little horses.
For big riders we have big horses.
For slow riders we have slow horses.
For fast riders we have fast horses.
For riders that have never ridden we have horses that have never been ridden …”

Haha skylten beskriver stämningen perfekt. Här jobbar nämligen världens trevligaste personal som får en att känna sig som hemma direkt. Trots att man är över 860 mil hemifrån och i en helt annan miljö.

Smoke Tree Stables in Palm SpringsSmoke Tree Stables

Jag fick välja en cowboyhatt (alternativt en hjälm) och fick med mig en flaska vatten innan jag träffade min lilla häst. Cinnamon heter hästen jag fick äran att rida. Hur fin!? I miss u so mucho!! Ökenridning i Palm Springs

Cowboyen i spetsen kombinerade en massa roliga historier med att peka ut farliga växter och plantor längs turen. Jag tror vi var ute och red i drygt en timme. Tiden gick i alla fall alldeles för fort.

Jag vill mer än gärna göra detta igen (en kvällsritt i solnedgången står högt på önskelistan) och kan varmt rekommendera både ökenridning som en värd upplevelse att lägga pengar på samt Smoke Tree Stables som ranch.

Tyvärr hann jag inte ta speciellt många bilder, men du hittar fler bilder samt info om STS på smoketreestables.com.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share