Artikeln innehåller reklamlänkar

Så skapar du en mysig caféstämning hemma

Så skapar du en mysig caféstämning hemma - Kullamust & kanelbullar

Det är något speciellt med att fika på café eller njuta av sommarvärmen på en uteservering. Tyvärr är det inte så ekonomiskt i längden, så vad passar inte bättre än att bara kopiera caféstämningen hemma? 

Du behöver:
Valfri dryck
Något gott att äta
En bricka
Sugrör
ev. isbitar

Så skapar du en mysig caféstämning hemma:

#1 Fixa cafékäk

Börja med att bestämma vad du vill servera i ditt café. Nu när vi kan njuta av värmen är det särskilt läskande med en svalkande dryck som lemonad, iskaffe, smoothie eller äppelmust. Servera med nybakta bullar, en baguette, muffins eller något annat gott.

Kullamust och kanelbullar
Dryckestips: Kullamust Premium. Det är en supergod och mustig nyhet med tre sorters äpplen: Belle de Boskoop, Karin Schneider och Piruette. Varje flaska rymmer hela 0,5 kg äpplen så det är en riktigt saftig dryck som passar perfekt som en lite lyxigare törstsläckare i sommar. Du får tre flaskor ”Tre sorters äpplen” på Systembolaget för 52 kronor (alkoholfritt!).

#2 Servera med stil

Vad är det egentligen som sätter caféstämningen? Jo det där lilla extra. Som chokladbiten till kaffet och sugrören, isbitarna och citronskivan till drycken. Kopiera stämningen och använd det du har hemma. Själv älskar jag när man återanvänder saker – som exempelvis syltburkar till lemonad. Det sätter en personlig touch på allt! Lägg gärna ditt fika på en fin bricka som du lätt kan ta med dig ut på balkongen eller uteplatsen.

Serveringstips: Lagerhaus och Clas Ohlson har superfina to go-glasflaskor som är perfekta till picknicks och glassigt sommarfika. Kostar runt en hundring.

Picknicktips från Lagerhaus
Flaskor to go + flaskkorg | Glasburk med kran

#3 Fika länge

Glöm inte bort att koppla av, precis som på ett café. Njut av sommarvärmen med kompisarna eller ta en fikastund för dig själv med en bunt magasin nära till hands.

Kullamust och kanelbullar

Dukat för caféstämning

disclaimer

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share