Beauty hack: Hitta rätt foundationnyans med shade adjusting drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Sommar och sol innebär lite mörkare foundations för att matcha brännan. Därför tänkte jag passa på att tipsa om ett litet beauty hack inför semestern. Nämligen The Body Shops Shade Adjusting Drops. Det är ultimata droppar för att skräddarsy din foundation – året runt!

Jag har tidigare mixat en lite för mörk foundation med min ordinarie för att hitta the perfect match på sommaren. Men om man får en djupare solbränna eller smörjer in sig med brun utan sol ofta blir det svårt med matchningen.

Därför tycker jag att Shade Adjusting Drops är en så himla smart produkt. Det finns en Lightening Shade Adjusting Drops som används när din foundationnyans ser för mörk eller orange ut. Denna innehåller en koncentration av vita och rosa pigment som hjälper till att ljusa upp, samtidigt som den gula tonen i ljusa till medium-foundations neutraliseras.

Sedan har vi Darkening Shade Adjusting Drops som är ett riktigt ess i sommar för att skapa den perfekta nyansen och matcha brännan. Denna innehåller en koncentration av svarta och röda pigment som hjälper till att göra nyansen mörkare, samtidigt som det naturliga djupet i mörka foundationnyanser bevaras.

Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops
Till vänster syns min nuvarande foundation som är lite för ljus. För att hitta the perfect match har jag bara blandat den med pyttelite av Darkening Shade Adjusting Drops.

Enligt anvisningar ska man dosera 1 droppe för att få en 1/2 nyans mörkare/ljusare foundation. Som jag ser det är det alltid way to much! Det är lätt att ta för mycket i början, men man lär sig snabbt. För mig räcker det att bara dutta shade adjusting-pipetten mot handryggen och sedan mixa ihop med min vanliga foundation.

Enda minuset tycker jag är förpackningen och priset. Shade Adjusting Drops finns att köpa på The Body Shop för 199 kr (15 ml). Eftersom en droppe i stort sett alltid är för mycket hade jag önskat en vanlig smidig tubförpackning. Och ett bättre pris. Nu kan det ju vara billigare att bara köpa en ny foundation eller mörkare nyans att mixa med själv. 15 ml kommer räcka forever, så det hade varit mycket bättre med mindre förpackningar som säljs tillsammans i ett kit.

Även om Darkening är mest aktuell nu i sommar är det roligast att ha både den mörka och ljusa nyansen för att hålla sin foundation uppdaterad året runt. Det är också kul att kunna mixa dropparna (läs: leka kemist) med CC Creams, använda dem till highlighting, contouring med mera.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Summa summarum

Om du har 200 eller 400 kronor över och vill hålla din foundation uppdaterad året runt är dessa färganpassade skapelser en investering som räcker lääääääänge. Och något som gör att du aldrig behöver nöja dig med en foundationnyans som bara känns nästan rätt.

REVIEW OVERVIEW

Shade Adjusting Drops

SUMMARY

Smarta droppar som låter din foundationgarderob vara uppdaterad året runt. Minus för osmidig förpackning och saftigt pris.
Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Latest Posts

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Tropisk smoothiebowl med ananas, mango & kokos

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna veganska och tropiska smoothiebowl som bara skriker Aloha. Med smaker av svalkande mango, uppfriskande ananas och krispig kokos blir det en somrig energikick. 

Jobba hemifrån: Så klarar du av de vanligaste utmaningarna

En dröm eller mardröm? Att jobba hemifrån är inte utan utmaningar. Flexibiliteten är det bästa men det kan vara svårt att hålla sig fokuserad, disciplinerad och produktiv. Eller kanske känner du dig isolerad? Här är mina bästa tips på hur du blir mer effektiv hemma. 

8+ Fantastiska Instagramplatser i Cornwall, England

Med dramatiska kustlinjer, pudermjuka sandstränder, tropiska trädgårdar, slottsruiner och små söta fiskebyar är det enkelt att hitta vackra Instagramplatser i Cornwall - vart du än tittar. Jag har listat några av de absolut bästa! 

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin
Tweet
Share
WhatsApp