Artikeln innehåller reklamlänkar

Beauty hack: Hitta rätt foundationnyans med shade adjusting drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Sommar och sol innebär lite mörkare foundations för att matcha brännan. Därför tänkte jag passa på att tipsa om ett litet beauty hack inför semestern. Nämligen The Body Shops Shade Adjusting Drops. Det är ultimata droppar för att skräddarsy din foundation – året runt!

Jag har tidigare mixat en lite för mörk foundation med min ordinarie för att hitta the perfect match på sommaren. Men om man får en djupare solbränna eller smörjer in sig med brun utan sol ofta blir det svårt med matchningen.

Därför tycker jag att Shade Adjusting Drops är en så himla smart produkt. Det finns en Lightening Shade Adjusting Drops som används när din foundationnyans ser för mörk eller orange ut. Denna innehåller en koncentration av vita och rosa pigment som hjälper till att ljusa upp, samtidigt som den gula tonen i ljusa till medium-foundations neutraliseras.

Sedan har vi Darkening Shade Adjusting Drops som är ett riktigt ess i sommar för att skapa den perfekta nyansen och matcha brännan. Denna innehåller en koncentration av svarta och röda pigment som hjälper till att göra nyansen mörkare, samtidigt som det naturliga djupet i mörka foundationnyanser bevaras.

Shade Adjusting Drops

The Body Shop Shade Adjusting Drops
Till vänster syns min nuvarande foundation som är lite för ljus. För att hitta the perfect match har jag bara blandat den med pyttelite av Darkening Shade Adjusting Drops.

Enligt anvisningar ska man dosera 1 droppe för att få en 1/2 nyans mörkare/ljusare foundation. Som jag ser det är det alltid way to much! Det är lätt att ta för mycket i början, men man lär sig snabbt. För mig räcker det att bara dutta shade adjusting-pipetten mot handryggen och sedan mixa ihop med min vanliga foundation.

Enda minuset tycker jag är förpackningen och priset. Shade Adjusting Drops finns att köpa på The Body Shop för 199 kr (15 ml). Eftersom en droppe i stort sett alltid är för mycket hade jag önskat en vanlig smidig tubförpackning. Och ett bättre pris. Nu kan det ju vara billigare att bara köpa en ny foundation eller mörkare nyans att mixa med själv. 15 ml kommer räcka forever, så det hade varit mycket bättre med mindre förpackningar som säljs tillsammans i ett kit.

Även om Darkening är mest aktuell nu i sommar är det roligast att ha både den mörka och ljusa nyansen för att hålla sin foundation uppdaterad året runt. Det är också kul att kunna mixa dropparna (läs: leka kemist) med CC Creams, använda dem till highlighting, contouring med mera.

The Body Shop Shade Adjusting Drops

Summa summarum

Om du har 200 eller 400 kronor över och vill hålla din foundation uppdaterad året runt är dessa färganpassade skapelser en investering som räcker lääääääänge. Och något som gör att du aldrig behöver nöja dig med en foundationnyans som bara känns nästan rätt.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share