Artikeln innehåller reklamlänkar

Seike från Kerbera: "Det är en fräsch start!"

seike-kerbera

Artist, kläddesigner, bloggare och modell. Möt 22-åringen som tidigare har spelat tillsammans med Yohio i bandet Seremedy men som nu är aktuell med en officiell musikvideo med det nya bandet Kerbera! Nu planeras både en Sverigeturné och en turné utomlands. Det råder ingen tvekan om att Seike är ett namn som borde läggas på minnet.

Hej Seike! För alla som inte känner till dig (än), hur vill du presentera dig själv?
– Hej, jag kallas för Seike, är 22 år och kommer från Stockholm. Utöver det så är jag artist,  jag sjunger i bandet Kerbera och har även ett projekt som heter DIE/MAY. Jag bloggar en del på Seike.se och arbetar med ett klädmärke som heter ROYAL★RXXKER, som jag startade upp för ungefär ett år sedan. Vid sidan av det har jag också stått modell för en del alternativ fashion.

Ditt band släppte nyligen en officiell musikvideo till er allra första låt ”Inglorious”. Hur känns det?
– Det är en fräsch start! Känns kul att ha lyckats med det, helt oberoende av något bolag. Passar på att tacka alla underbara fans för deras eviga stöd. En stor del av framgången är tack vare dem. Låten har spelats på både P3 och Sveriges radio trots att det inte är någon typisk kommersiell popmusik vi kör. Det är en seger i sig bara det!


På mindre än 14 timmar fick ”Inglorious” över 10 000 visningar på Youtube. Inte illa!

Vad var roligast med inspelningen?
– Oj, det är alltid kul med inspelningar. Man vet aldrig hur resultatet faktiskt blir tillslut. Man kan ha en vision, men eftersom det är många kockar i soppan så blir det ofta någonting helt annat. Det är lite det som är charmen!

Vad var svårast?
– Inget speciellt faktiskt, men det är alltid lite svårt att behålla fokus när man jobbar intensivt under lång tid.

Tidigare spelade du tillsammans med Yohio i bandet Seremedy. Hur var det?
– Jag lärde mig mycket under de tre år som Seremedy var aktiva. Det var bandet som jag började min karriär genom och jag har tagit med mig mycket därifrån. Det var kul att bygga upp någonting från grunden och sedan se det växa. Jag ser fram emot att göra detsamma med Kerbera.

Hur skiljer sig Seremedy och Kerbera åt?
– På många sätt, inte bara rent musikaliskt. Kerbera är ett helt nytt band med nya individer. Jag vet inte riktigt hur jag ska peka ut skillnaden i helhet med få ord så jag överlåter det till andra att roa sig med, haha.

När det kommer till kläder och stil, vad inspirerar dig?
– Mestadels asiatisk alternativ fashion.

Du har nu även skapat ett eget klädmärke. Hur har processen sett ut – från idé till produktion?
– Redan under tiden med Seremedy designade jag många idéer. Det har alltid varit en dröm att göra min smak av kläder till ett alternativ för folk att ta del utav. Det drivet var början och därefter har jag arbetat med min sömmerska Veronica Isaksson och min goda vän Julia Warg som designar tröjtryck.

ROYALRXXKER-seike

Den 24 oktober visade Seike upp sitt klädmärke i gallerian Mood Stockholm. Foto: Anna Tjernström.

Du verkar ha grymt många bollar i luften! Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Det är omöjligt att säga. Har inga vanliga dagar, på gott och ont. Finns ingen rutin. Det kan vara påfrestande ibland.

Vad har du eller ditt band på G framöver? Något du kan avslöja?
– Mycket! Vi släpper vår andra singel Counterpoints i slutet av det här året. Kan avslöja att vi har turnéplaner både i Sverige och utomlands samt ännu en singel inplanterad.

Till sist, vad önskar du dig i julklapp?
– En massa fina hälsningar från glada fans! Tycker om när folk gör bilder till mig som de lägger upp på Facebook, Instagram eller Twitter och taggar mig i. Sådant gör min dag ljusare!

P.S Missa inte intervjun med Anna Tjernström, filmskaparen bakom musikvideon!

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share