Artikeln innehåller reklamlänkar

Saffranskladdkaka med vit choklad & hallon

Saffranskladdkaka med vit choklad Saffranskladdkaka med vit choklad Saffranskladdkaka med vit choklad

Om du vill smaka något himmelskt, baka den här saffranskladdkakan med vit choklad och servera med några frysta hallon. Jag lovar, du (och dina gäster) kommer smälta! 😀

Jag provade saffranskladdkaka för första gången på ett julevent som ICA hade i början av förra månaden. Sedan dess har jag inte kunnat sluta tänka på den himmelska kladdkakan. Jag frågade om receptet och TA-DA! I dag passade jag på att baka en saffranskladdkaka till fredagsmyset. Och yes … den var precis lika god som jag kommer ihåg den. Krispiga, kola-aktiga kanter och sådär perfekt kladdig. När kladdkakan har kallnat, servera med frysta hallon för en härligt syrlig kontrast till kakan. Sjukt gott!

Ta del av ICAs recept här nedanför du också!

Recept: Saffranskladdkaka (12 bitar)

Tillagningstid: Under 45 minuter

Du behöver:
100 g smör
1/2 g saffran
200 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
  3. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt den bli ordentligt kall innan den serveras.
  5. Servera gärna med apelsinklyftor, hallon eller lingongrädde.

Saffranskladdkaka med vit choklad

OMG-god kladdkaka!

Vi hade ingen lämpligt stor ugnsform hemma så jag gjorde saffranskladdkakan i flera mindre formar istället.

 

1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share