Artikeln innehåller reklamlänkar

Så gör du en chic chignon på max 3 minuter (hårtutorial + video)

Så gör du en enkel och chic chignon

Oavsett om du tar ett glas vin med väninnorna, är på jobbet eller ska gifta dig är en chignon aldrig fel. Frisyren är klassisk och simpel, liksom sofistikerad, elegant och chic.

Ordet chignon kommer från den franska frasen ”chignon du cou,” som betyder ”nacken.” Det är en vriden updo som kan göras på otroligt många sätt. Eftersom jag ofta är lat och stressad på morgonen har jag gjort en tutorial med fokus på att det ska gå snabbt och enkelt. Jag har därför använt mig av en formbar hårmunk, ett smart frisyrredskap som kirrar volymen i ett nafs, håller håret på plats (och dessutom kan användas på så många olika sätt).

Denna tutorial passar bäst för axellångt till långt hår. Om du har längre hår – räkna med att behöva lite fler hårnålar för att hålla frisyren på plats.

Så gör du en chic chignon

För denna tutorial behöver du:
Formbar hårmunk ♦ Hårnålar (Jag har använt mig av Babyliss Kit Volume Chignon) ♦ Ev. Hårspännen till dekoration

1. Placera sedan den formbara hårmunken horisontellt, nästan längst ner på håret. Rulla upp hårmunken tillsammans med ditt hår.
2. Säkra frisyren med hårnålar. Om du har lite längre hår – räkna med att behöva lite extra hårnålar för att hålla frisyren på plats.
3. Fixera med hårspray. VOILÀ!
4. Som pricken över i:et: Dekorera med söta hårspännen.

Spana också in min andra hårtutorial med en formbar hårmunk:
Hårtutorial: Slarvig fransk twist med formbar hårmunk

Psst! Glöm inte att prenumerera på min Youtube-kanal! ♥

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share