Recept: Kladdkaka utan socker och mjöl

Recept: Kladdkaka utan socker och mjöl

kladdkaka-lchf

Jag måste bara tipsa om den här supergoda LCHF-kladdkakan som jag provade i helgen. Kladdkakan blir nästan som chokladmousse i konsistensen – och låter du den stå i kylen en dag blir det nästan som en chokladtårta. Eftersom det inte är något tillsatt strösocker i kladdkakan är ett tips att servera med bär, frukt och/eller grädde. Det blir supergott!

Ingredienser:
100 g osaltat smör
100 g mörk choklad (helst 90 %)
2 ägg
1 dl grädde
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och chokladen i en kastrull. Tillsätt grädden och ställ åt sidan. Vispa äggen och tjock och pösigt. Blanda ihop äggen med chokladsmeten och tillsätt vaniljpulver och kakao. Grädda i ugnen i cirka 6-8 min och servera när den kallnat (då är den mycket godare).

lchf_kladdkaka-recept lchf-kladdkaka

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

17 reaktioner på ”Recept: Kladdkaka utan socker och mjöl”

  1. Åh, så underbart gott det ser ut att vara.
    Jag som är en riktig gottegris. Men vill ändå kunna hålla koll på min vikt.
    Det lät som ett intressant recept. Ska testa det 🙂

    1. Åh vad kul att du gillar dem 😀 Jag har fotat med blixt och överexponerat bilden lite för att få den ljusare och slippa skuggor som jag fått om jag inte använde blixt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet