Jag måste bara tipsa om den här supergoda LCHF-kladdkakan som jag provade i helgen. Kladdkakan blir nästan som chokladmousse i konsistensen – och låter du den stå i kylen en dag blir det nästan som en chokladtårta. Eftersom det inte är något tillsatt strösocker i kladdkakan är ett tips att servera med bär, frukt och/eller grädde. Det blir supergott!
Ingredienser:
100 g osaltat smör
100 g mörk choklad (helst 90 %)
2 ägg
1 dl grädde
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och chokladen i en kastrull. Tillsätt grädden och ställ åt sidan. Vispa äggen och tjock och pösigt. Blanda ihop äggen med chokladsmeten och tillsätt vaniljpulver och kakao. Grädda i ugnen i cirka 6-8 min och servera när den kallnat (då är den mycket godare).