Du vet vad brunch är, men har du hört talas om den nya mattrenden brinner? Det är helt enkelt frukost till middag.
Ett kul sätt att kirra en snabblagad och billig middag – som ändå kan kännas lyxig (vem har tid att satsa på en frukost likt denna en vanlig vardagsmorgon?)!
Jag och Simon har provat på två helt underbara brinner-recept från Arla med två av Arlas nya färskostar, Dill & Persilja och Naturell (helt utan tillsatser). Nom nom nom. Recepten är något du bara måste prova! Båda mackorna var himmelskt goda.
Recept: Brinner för två
Bagel med lax och citronmarinerad rödlök
Du behöver:
2 Bagels
150 g Arla Färskost Dill & Persilja
50 g Babyspenat
300 g Varmrökt lax i skivor eller bitar
2 msk Rostade sesamfrön
1 stor Rödlök
1 msk Citronsaft
1 tsk Flytande honung
Salt
Så gör du:
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med citronsaft och honung. Smaka av med salt. Dela bageln. Bred på färskosten och lägg på babyspenat och lax. Lägg på fröna och lägg ihop bröden. Dela ev. bageln på mitten.
Rostad levain med färskost & rårörd chia- och hallonsylt
Du behöver:
2 skivor levainbröd
100 g Arla Färskost Naturell
1 dl Vatten
2 msk Flytande honung
2 msk Chiafrön
225 g Hallon
Så gör du:
Blanda vatten, honung och chiafrön i en skål. Låt stå ca 10 minuter tills fröna har svällt. Rör om en gång under tiden. Rör ner hallonen. Rosta brödet och bred på färskosten. Toppa med sylt och njut!
Vi serverade äpplemust till vår brinner. Hur gott som helst.
Smaklig måltid!