Artikeln innehåller reklamlänkar

En resa till ökenoasen Palm Springs

Palm Springs

Soldränkta palmer, en klarblå himmel och ökenhetta. Det möttes vi av i den mytomspunna resortstaden Palm Springs i södra Kalifornien.

Efter vårt besök till Death Valley National Park blev Palm Springs vårt nästa stopp. Det är en av de hetaste städerna i USA och den näst hetaste i Kalifornien. Stadens parker, golfbanor, och villaträdgårdar överlever bara tack vare ständig konstbevattning.

Jag kan bara säga: Kärlek vid första ögonkastet! Palm Springs fick mig på fall direkt med sin fantastiska natur och hetta. Hela staden är omringad av höga berg och öken vilket är otroligt vackert. Eller stad och stad. Palm Springs består egentligen av nio små städer som utgör Coachella Valley. Utöver Palm Springs är det Palm Desert, Rancho Mirage, Indian Wells, La Quinta, Indio, Cathedral City, Coachella och Desert Hot Springs.

Tro mig, det var extremt förvirrande när Simon och jag skulle boka hotell i Palm Springs. Men ska du själv dit kan jag tipsa om att du i princip kan bo i vilken som helst av städerna (vi bodde i Palm Springs men var en hel del i Palm Desert och Rancho Mirage). Städerna ligger precis intill varandra och utgör tillsammans en underbar ökenoas.

Bilder från Palm Springs

 Coachella Valley

Palm Springs andas även lyx med sina flotta hotell och golfbanor, spa-avdelningar och exklusiva butiker. Det är lätt att förstå att det är hit man åker för en avkopplande weekend. Staden ligger bara drygt två timmar från Los Angeles men bjuder på något utöver det vanliga.

Palm DesertRoad in California, Coachella Valley Ökenridning i Palm Springs

Simon och jag hade en helt underbar vistelse i Palm Springs med sol, bad, shopping och relax i fokus och med ökenridning som vistelsens absoluta höjdpunkt. Fler bilder från ökenridningen dyker upp senare!

Till dess får ni se de bilder jag har. Med avkoppling i fokus blev kameran ofta kvar i hotellrummet 😉

Desert Springs

Palm DesertPalm treesCoachella ValleyCoachella Valley in California

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share