Artikeln innehåller reklamlänkar

Monterey Bay Aquarium – Fängslas av Kaliforniens marina liv

Monterey Bay Aquarium

Sagolikt, spektakulärt, trollbindande och otroligt fascinerande! Min favoritplats längs Highway 1 är utan tvekan Monterey Bay Aquarium.

Det är ett av världens största akvarium. Här finns över 650 olika arter marina djur. Du hittar bland annat hammarhajar, stingrockor, maneter, havsuttrar och pingviner.

Monterey Bay Aquarium

Monterey Bay Aquarium The Kelp Forest

Mittpunkten i akvariet är den stora tanken The Kelp Forest. Det är ett 8,5 meter högt akvarium där speciella pumpar flyttar 2 000 liter havsvatten genom utställningen varje minut. The Kelp Forest kan knappt beskrivas med ord. Framför denna plats skulle jag kunna sitta i timmar (vilket jag inte är ensam om att känna).

Fish in Monterey Bay's AquariumFish skeleton ShoalFish in Monterey Bay's AquariumMonterey Bay Aquarium

Öppet hav-utställningen är också en höjdpunkt. I detta 27 meter breda akvarium kan du bland annat se hajar, havssköldpaddor, maneter och sardiner som simmar i ett glittrande stim. Tanken har en vattenvolym på 4,5 miljoner liter.

Shoal Jellies Monterey Bay Aquarium

Till vänster: Under en tunnel med forsande vatten.  Jellies Monterey Penguin

Många av djuren på Monterey Bay Aquarium hittades skadade eller övergivna. De som inte kunnat överleva på egen hand tas om hand om här.

Simon ErikssonFish in Monterey Monterey Bay

Monterey Bay Aquarium är öppet hela året. Ett besök för en vuxen kostar $39.95. Det är SÅ värt priset! Här flyger tiden förbi och vistelsen blir ett minne för livet.

Monterey Bay Aquarium

Det marina livet är så rogivande, färgglatt och fängslande. Läs mer om akvariet på montereybayaquarium.org.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share