Artikeln innehåller reklamlänkar

Minireportage: Nynäshamn som framtida boende

Minireportage: Nynäshamn som framtida boende

Nynäshamn

Ska ni flytta till Nynäshamn … NYNÄSHAMN? Åsikterna om Simons och min framtida flytt till Nynäs har varit delade. Många har “ooat” och andra har med allvarliga miner påmint om hur långt det är till stan. Men efter fyra dagar på hotell i den lilla tätorten, 58 kilometer söder om Stockholm, har vi äntligen kunnat bilda oss en egen uppfattning om hur ett liv här skulle se ut.

Det är något magiskt rogivande med Nynäshamn. Kanske är det vågorna som skvalpar mot stenarna, de små fiskebodarna, närheten till öppet hav, de söta gatorna, människorna eller kombinationen som gör oss så lugna. Jag har alltid tänkt mig själv som en storstadsmänniska, men det lugna tempot i Nynäshamn blir en skön kontrast till den alltid pulserande huvudstaden. Simon och jag har haft det så bra här i Nynäs att vi bestämt oss för att stanna ännu en dag på Skärgårdshotellet (även om det blir rätt dyrt).

simon_eriksson
En glad Simon vid Nynäshamns båthamn.

A v s t å n d e t. Den största nackdelen med Nynäs fick jag prova på i går när jag åkte pendeltåg in till stan. Det var faktiskt inte alls så farligt långt som jag trott eller blivit tillsagd. Det tar 1 timme och 6 minuter att åka från Nynäshamns pendeltågsstation till T-centralen, jämfört med mina vanliga 19 minuter från Flemingsberg. Men vet ni vad jag tycker den största skillnaden är? Att jag faktiskt hinner göra något vettigt på tåget! På 19 minuter är det ingen vits att jag startar upp min dator. Men när det tar drygt en timme hinner jag få mycket gjort och resan känns betydligt snabbare. Det kommer såklart inte gå smidigt alla dagar. Måndagsmorgnar kommer jag få bita i det sura äpplet och i rusningstid kanske det inte finns plats för mig och min dator. Lika jobbigt blir tanken på att missa en pendel. Istället för att vänta i en kvart kommer jag nu få vänta i en halvtimme på nästa. Men det är klart, allt har sina för- och nackdelar. Just nu känner jag bara att fördelarna är större.
skargardshotellet_nynashamn
Jag på hotellbalkongen i söndags. Simon köpte en mysig filt till mig så jag kunde sitta ute och blogga på kvällen. Extra mysigt med utsikt över vattnet!

Vi har hittat en lägenhet nära centrum i Nynäshamn. Allt som saknas är att skriva kontrakt, och att flytta. Och tja, om vi inte trivs? Då är de bara att vi hittar ett nytt ställe att bo på.
nynashamn_bathamn
Om vi trivs bra i Nynäs ska vi såklart köpa en båt. Det blir ett måste. Hur gött vore inte det liksom? 😀
nynashamns-rokeri
Vid hamnen ligger en drös med gulliga bodar. Simon och jag käkade middag på Nynäs rökeri. Vi beställde varsin Skärgårdstallrik som bestod av 3 sorters sill, varmrökt lax, gravad lax, rökta räkor, skagenröra, paté, kökets potatissallad, bröd och smör. APGOTT!
skargardshotellet-nynashamn
Nog har även den mysiga skärgårdsmiljön på hotellet bidragit till mysfaktorn här.
skargardshotellet

Har du åsikter om Nynäs? Dela gärna med dig i en kommentar! 🙂

Ida Eriksson
Ida Eriksson

43 reaktioner på ”Minireportage: Nynäshamn som framtida boende”

 1. Låter super tycker jag! Och en timma med pendel (som verkar gå rätt ofta dessutom) är ju ingenting i jämförelse med stora delar av landets kollektivtrafik 😉

 2. Ett fint reportage som du får “sälja in” till någon hyresvärd eller turistbyrå. Mitt råd blir schlagercitat: “Lyssna till ditt/ert hjärta.” Simon har återigen visat att han är en gentleman ända ut i fingerspetsarna. Många osv.

 3. Man ska inte lyssna så mycket på alla andra 😉 kör hårt om ni gillar det!
  Jag flyttade till Helsingborg från min lilla byhåla i Dalarna och jag gjorde det trots alla andras åsikter. Visst kommer jag alltid älska byhålan. Det kommer alltid vara hemma för mig, men ibland måste man våga satsa 😉

 4. Nynäs är väldigt vackert, men jag har inte spenderat så mycket tid där som jag borde.
  Jag måste få komma på besök när ni flyttat! 🙂

 5. Kommenterar ifrån mobilen. Strunta i vad dem tycker om att du inte ska flytta hit osv.. Jag bor inte i själva nynäs men bor i kommunen. Sitter faktist i hamnen just nu 🙂 Här finns allt man behöver, man kan ju ta tåget och komma ända till stan, dock har inte jag det lika lyx, bor på landet.. 🙂 Ni kommer att trivas jättemycket om ni flyttar hit!!

 6. hej !!
  Jag har en lite fråga. Tänkte höra med dig om du har något bra tips på hur man kan se sin Besöksstatistik bäst här på fames. Vill kunna se vilka inlägg som är populärast. Den som finns idag där ser man ju inte speciellt bra. Läste i ett tidigare inlägg här på din sida om att det kommer att göras om här inne. Detta med Besöksstatistiken skulle jag gärna se gjordes om, så att man kan se vilka inlägg som är populärast.

  Tycker om din blogg riktigt mycket.

  Kram Emma

  1. Hej! I dagsläget går det tyvärr inte att se mer än det som finns. Men jag håller med dig och vill gärna också se en mer utförlig statistik 🙂
   Ska framföra våra åsikter!

   Tack söta du! 😀
   kram

 7. bra att ni bildar er en egen uppfattning 🙂 det är ju det som är viktigast i slutändan!

  Var har du hittat / hur gör du så att pappret sitter fast med ett gem i bilden? 🙂

  1. Håller helt klart med dig! 😀
   Jag har laddat ner ett paper clip i png-format, klippt bort det som går över bilden och lagt dit lite skugga. Ett tips är att söka på Deviantart.com på “paper clip” i antingen PSD-format eller PNG så hittar du säkert nåt 🙂

 8. Spännande Ida! För mig känns det lite som att det spelar roll vad man gör. Har man ett 8-17 jobb där man måste vara på kontoret inne i stan varje dag så kanske man kommer tröttna på att behöva åka över 1 timma (beroende på vart man ska då..) men har man eget eller hittar ett jobb som är mer flexibelt skulle jag helt klart kunna tänka mig att bo så pass “långt” ifrån.

  1. Så sant sagt! Nu har jag ett halvår kvar med studier och vet inte riktigt vad som händer än. Men killen kommer ju pendla varje dag med fasta tider. Han tyckte inte alls att det var problem de dagar vi spenderade i Nynäs, men det återstår ju att se hur det kommer fungera 😉 Kram

 9. Jätte kul att ni testar på ett nytt typ av liv – Ni kommer nog inte ångra er.

  Själv är jag uppvuxen i Bredäng / sthlm och flyttade när jag var 20 ut i skärgården (Blidö). Sen blev det Norrtälje 1 timme från sthlm. Första tanken är att det skulle vara långt ifrån, men tvärtom. Det är så skönt att bo i en mindre stad med skärgårdskänsla och sedan kunna besöka storstaden när man känner för det. Man lär sig uppskatta sthlm på ett helt annat sätt har jag märkt.

  Det bästa är ju att ni alltid kan flytta tillbaka om ni vill. Som par tror jag att ni kommer trivas. Som singel kanske livet ute i skärgården är lite tråkigare.

  Om ni bestämmer er för att skriva kontrakt så hoppas jag verkligen att ni ska trivas och må bra i Nynäshamn.

  BY THE WAY: Grattis så sjukt mycket till jobbet på nya bloggsajten. riktigt kul. Själv hade jag chansen för några år sedan, men blev totalt lurad av Devote.se. Fick först en praktikplats på deras kontor. Dom lovade mig massa med saker för att få min blogg att växa osv. Men så när redaktören slutade och jag sökte tjänsten, då blev jag typ bortglömd eftersom dom enbart ville ha en redaktör med HÖGA besökar siffror – Det blev Egoina som fick den platsen och hon stannade ju bara i 6 månader. Jag hade verkligen älskat det jobbet. Så jag bytte bloggportal till blogg.se och testade mina vingar där. Det har varit bra, men jag tror jag tappade stinget lite.

  Försöker verkligen komma igång som jag höll på förr, men det är inte så lätt med alla nya coola bloggar som ploppar upp lite här och där. Hehehe får inse att den yngre generationen är “lite bättre helt enkelt”.

  Grattis i alla fall ♥ hoppas dom ska ta hand om dig på portalen och att du ska utvecklas. Detta är du värd.

  Angelica Lakna / Foxwoman

  1. Åh vad kul det var att läsa din kommentar! Tack så jättemycket för dina fina ord! <3
   Måste också säga: så himla tråkigt med Devote. Men du kommer klara det ändå! Du har ju en grym blogg så hoppas du återfår all inspiration, är helt säker på att du kommer lyckas med allt du vill 😀
   Massa pussar och kramar!

 10. det viktiga är att ni trivs och har en bra magkänsla så kommer det att bli superbra. Vad andra tycker och tänker är inte relevant, ni kommer att få det kanon om ni känner att det bli bra och passar er =)

 11. Hej och välkommen i våra vackra Nynäshamn. Jag bor här med min fästmo Kasia <3 lite över 3 år och vi trivs här hur bra som helst!
  Från början känns det kanske att det är lite långt att åka till Stockholm men som du skrev finns nack- och fördelar 😉 Man hinner iaf fixa lite och trixa när man sitter på tåget mot/från Stockholm 🙂
  I alla fall jag kallar Nynäs "min plats i världen" och flyttade dit/hit pga så vackert natur runt omkring och eftersom jag håller jättemycket med natur/landskapfotografi så det passar mig ännu mer att bo här 🙂 En del av mina bilder finns på min hemsida men de flesta från Nynäshamn finns på min sida som heter precis som våra stad och som finns på facebook. Har du lust att kolla så välkommen in på http://www.facebook.com/Nynashamn .
  Annars vill jag också säga att eftersom är ni, du och din fästmö, nya Nynäshamnare nu så ska ni få ett liten present som har mycket med Nynäshamn att göra och som ingen i Nynäshamn kan leva utan 😉 Hoppas är ni nyfikna nu lite 😉

  Hoppas är det inte stort problem att förstå min roliga svenska 😉

  Hör av dig ang presenten, kontaktupggifter finns på min hemsidan/blogg.
  Hälsningar / Pawel 🙂

  1. Tusen tack, vad roligt att få en kommentar från en Nynäsbo 😀 Jag och min fästman gillade din sida på Facebook på en gång. Så otroligt kul att få inspiration på vackra platser här i Nynäs. Dina bilder är både superfina och inspirerande!

   Det låter himla spännande med en present! 😀 Vad kan det vara?

   Ha en fin kväll!
   Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet