Artikeln innehåller reklamlänkar

Minireportage: Nynäshamn som framtida boende

Nynäshamn

Ska ni flytta till Nynäshamn … NYNÄSHAMN? Åsikterna om Simons och min framtida flytt till Nynäs har varit delade. Många har ”ooat” och andra har med allvarliga miner påmint om hur långt det är till stan. Men efter fyra dagar på hotell i den lilla tätorten, 58 kilometer söder om Stockholm, har vi äntligen kunnat bilda oss en egen uppfattning om hur ett liv här skulle se ut.

Det är något magiskt rogivande med Nynäshamn. Kanske är det vågorna som skvalpar mot stenarna, de små fiskebodarna, närheten till öppet hav, de söta gatorna, människorna eller kombinationen som gör oss så lugna. Jag har alltid tänkt mig själv som en storstadsmänniska, men det lugna tempot i Nynäshamn blir en skön kontrast till den alltid pulserande huvudstaden. Simon och jag har haft det så bra här i Nynäs att vi bestämt oss för att stanna ännu en dag på Skärgårdshotellet (även om det blir rätt dyrt).

simon_eriksson
En glad Simon vid Nynäshamns båthamn.

A v s t å n d e t. Den största nackdelen med Nynäs fick jag prova på i går när jag åkte pendeltåg in till stan. Det var faktiskt inte alls så farligt långt som jag trott eller blivit tillsagd. Det tar 1 timme och 6 minuter att åka från Nynäshamns pendeltågsstation till T-centralen, jämfört med mina vanliga 19 minuter från Flemingsberg. Men vet ni vad jag tycker den största skillnaden är? Att jag faktiskt hinner göra något vettigt på tåget! På 19 minuter är det ingen vits att jag startar upp min dator. Men när det tar drygt en timme hinner jag få mycket gjort och resan känns betydligt snabbare. Det kommer såklart inte gå smidigt alla dagar. Måndagsmorgnar kommer jag få bita i det sura äpplet och i rusningstid kanske det inte finns plats för mig och min dator. Lika jobbigt blir tanken på att missa en pendel. Istället för att vänta i en kvart kommer jag nu få vänta i en halvtimme på nästa. Men det är klart, allt har sina för- och nackdelar. Just nu känner jag bara att fördelarna är större.
skargardshotellet_nynashamn
Jag på hotellbalkongen i söndags. Simon köpte en mysig filt till mig så jag kunde sitta ute och blogga på kvällen. Extra mysigt med utsikt över vattnet!

Vi har hittat en lägenhet nära centrum i Nynäshamn. Allt som saknas är att skriva kontrakt, och att flytta. Och tja, om vi inte trivs? Då är de bara att vi hittar ett nytt ställe att bo på.
nynashamn_bathamn
Om vi trivs bra i Nynäs ska vi såklart köpa en båt. Det blir ett måste. Hur gött vore inte det liksom? 😀
nynashamns-rokeri
Vid hamnen ligger en drös med gulliga bodar. Simon och jag käkade middag på Nynäs rökeri. Vi beställde varsin Skärgårdstallrik som bestod av 3 sorters sill, varmrökt lax, gravad lax, rökta räkor, skagenröra, paté, kökets potatissallad, bröd och smör. APGOTT!
skargardshotellet-nynashamn
Nog har även den mysiga skärgårdsmiljön på hotellet bidragit till mysfaktorn här.
skargardshotellet

Har du åsikter om Nynäs? Dela gärna med dig i en kommentar! 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share