"Jag har hela världen som kontor" – Möt resejournalisten Clara Lindh Bergendorff

"Jag har hela världen som kontor" – Möt resejournalisten Clara Lindh Bergendorff

Clara Lindh Bergendorff är tjejen som bor i en resväska. Hon reser jorden runt som frilansjournalist, jobbar som krönikör för Plaza och driver bloggen Plazakvinna.com/blogg/clara. Med hela världen som kontor har hon en otroligt spännande vardag som hon gärna delar med sig av i sin blogg.  

Hej Clara! För alla som inte läst din blogg tidigare: berätta, vem är du och vad handlar din blogg om?

– Jag är en upplevelsekåt och jäkligt driven tjej. Och hemlös. Just nu bor jag i en resväska då jag jobbar som jorden-runt-resande-frilansjournalist och därför flyttar från land till land … Bloggen fylls med allt som känns ”Clara”; allt knasigt och härligt som händer under mina resor, modeinspiration, journalistik, filmklipp och länkar till grejer som ”bara måste ses”.

Förövrigt har jag en fäbless för lyxiga hotell, kläder och vackra män så det blir en del av den varan också.

Hur är det att jobba som krönikör och frilansjournalist?

– Jag har hela världen som kontor och mina dagar fylls av det jag tycker om allra bäst – skrivande och resande. Jag älskar mitt jobb! Ibland är det väldigt påfrestande med osäkerheten som kommer med frilansande dock.

Innan har jag arbetat som radiopratare och som modell vilket jag också tycker är häftiga typer av kommunikation och så småningom ska jag försöka mig på tv-journalistik.

 

Från Indisk slum till poolparty i USA. Claras vardag är minst sagt varierande.

Hur ser en typisk vardag ut för dig?

– Just nu befinner jag mig i Afrika, tar en morgonpromenad på stranden, köper chapattis till frukost från en kvinnas gasspis i en liten hydda, tar en motorcykel till någon cool marknad (sicksackar mellan gropar i vägen och galna babianer), tittar förbi ett lokalt barnhem, hänger på min väns sjustjärniga resort och spenderar sedan kvällen med att skriva framför datorn.

Som ni förstår skiftar min vardag väldigt mycket beroende på var jag befinner mig, ingen destination är den andra lik.

 
Bilden till vänster är tagen i Kenya där Clara befinner sig just nu och till höger ser ni en tjuvtitt på ett av hennes senaste reportage som finns att läsa i tidningen Underbara Resor just nu.

Vilket är ditt bästa reseminne?

– Jag lyckades övertala en vaktmästare i Blå Moskén att ta med mig till en superhemlig uppgång. När vi hade klättrat i en brant stentrappa i totalt mörker och med duvor flygande omkring oss i tjugo minuter öppnade vi en skrotig liten dörr som ledde ut på taket av moskén.

Vi hade utsikt över hela Istanbul medan vi dinglade med benen från världens mäktigaste moskés kupolformade tak.

… och sämsta?  

– Magsjuka i Indien. Det är aldrig roligt att tömma magen, men det blir inte bättre av att man befinner sig 8 723 km från mamma på en plats utan rinnande vatten.

 

Om du var tvungen att bosätta dig och stanna i en och samma stad hela livet, vilken stad skulle det vara?

– Los Angeles! Till 98,7 procents säkerhet flyttar jag dit i höst. Jag älskar livsstilen, de kreativa människorna, shoppingen och att det alltid är någonting kul på gång.
 
I senaste numret av Plaza kvinna hittar du ett uppslag med Claras krönika om den amerikanska drömmen.
 

Slutligen, vilka är dina bästa tips till den som drömmer om att bli journalist?

– Ligg på och ta initiativ – det finns så många som delar din dröm så det gäller att sticka ut!

 
Spana in Claras blogg här:
Plazakvinna.com/blogg/clara
Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

13 reaktioner på ”"Jag har hela världen som kontor" – Möt resejournalisten Clara Lindh Bergendorff”

  1. Härlig blogg tjejen, hit ska jag kika in oftare 🙂 Jag lottar ut ett presentkort på 200 kr hos Go Attention, kika gärna in och delta 🙂

  2. Har läst i Frida tidningen att det är farligt och göra ögonfransförläggningar är detta sant??:question:
    Svar: Om det inte görs på rätt sätt kan det vara farligt! Det är väldigt viktigt att man gör det hos någon som kan det! 🙂 ADARAS.se

  3. Sv: Jaa, verkligen 🙂 och den där bara måste jag testa! Svårt att få tag på en mascara som är ekologisk ju =)

  4. Förresten! Skymtar lite från VS i bakgrunden, det är inte så att du råkar ha en Sheer Love Body Lotion? Ska beställa den imorgon och undrar om den luktar gott! 🙂

    1. Denna intervju skrevs ju förra året så hon verkar ha tagit bort den 🙁 Ska länka om detta inlägg om jag upptäcker att det är så att hon bytt blogg istället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet