Artikeln innehåller reklamlänkar

TIPS: Fixa en ergonomisk (och stilren) Windows-arbetsplats

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop

ÄNTLIGEN har jag hittat ett ergonomiskt tangentbord och en tillhörande datormus som faktiskt ser snyggt ut på skrivbordet! Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop har landat hos mig.

[dropcap]J[/dropcap]ag har länge velat uppdatera min arbetsplats med ergonomiska tillbehör. Men seriöst, hur svårt ska det vara att slippa sladdar och hitta ett snyggt tangentbord och datormus till en PC? Jag har länge varit rejält avundsjuk på alla trådlösa och snygga bakgrundsbelysta Apple-tangentbord. Att hitta ett liknande alternativ till PC har inte varit lika lätt.

Efter lite om och men med mycket googlande har jag i alla fall hittat och köpt ett alternativ jag inte skäms över. Jag hade visserligen önskat att tangentbordet och datormusen såg lite lyxigare ut (Apple-silver och vitt istället för glänsande svart). Men annars är jag supernöjd med min Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop.

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop har en både snygg och tuff design som är framtagen enligt avancerade ergonomiska principer. Tangentbordet har en delad layout som placerar handlederna och armarna i ett avslappnat läge, samtidigt som det vadderade handledsstödet gör stöd åt handlederna på ett bekvämt sätt. Även musen är utformad för att maximera handledernas bekvämlighet.

Tro mig, det kändes väldigt ovant att använda både tangentbord och mus i början. För att använda Sculpt-musen ska man nämligen vila sidan av handleden på skrivbordet istället för att placera handen rakt uppifrån. Det bästa för mig har varit att jag får mycket mindre kramp i handen efter många timmars arbete. Jag älskar den lilla fördjupningen för tummen som gör det lättare att bibehålla handleden i ett ergonomiskt hälsosamt läge. Jag måste säga att jag faktiskt älskar både tangentbordet och datormusen! Det finns såklart en hel del jag skulle vilja förbättra rent utseendemässigt för en lyxigare design (samt mer mellanrum mellan piltangenterna), men att jobba med tangentbordet och datormusen känns toppen.

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop
Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop är designad för att fungera perfekt tillsammans med Windows med snabbkommandon och Windows-funktioner.

Musen har, utöver sin annorlunda och ergonomiska design, en bakåtknapp, en Windows-knapp som gör att du kommer åt startskärmen med ett enda tryck och ett fyrvägsrullhjul som gör att du kan navigera uppåt, nedåt, till höger och vänster.

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop

Jag gillar också att det numeriska tangentbordet är separat. Tangentbordet tar mycket mindre plats på skrivbordet samtidigt som det numeriska tangentbordet kan användas likt en miniräknare och placeras där man vill, vilket är väldigt flexibelt!

Kort och gott är jag väldigt nöjd med Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop. Jag skulle rekommendera det till alla Windowsanvändare som sitter länge vid datorn. Tangentbordets välvda utformning och handledsstöd som gör att handlederna hamnar i en så naturlig position. Framförallt med den tillhörande listen som går att klicka fast lätt under tangentbordet så att tangenterna lutar bakåt och händerna bli lätt vinklade neråt. Det känns helt enkelt bara så naturligt, avslappnat och rätt!

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop finns att köpa på t.ex Media Markt för 989 kr.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share