false
false

4 Lyxiga hotell i Jamaica – Här bor du bäst i paradiset

false

4 Lyxiga Hotell i Jamaica - Här bor du bäst i paradiset

Sugen på en solresa med guldkant i vinter? Här är fyra lyxiga hotell i Jamaica som bjuder på allt du kan önska i ett karibiskt paradis.

Nu när temperaturen sjunker och dagarna blir mörkare är det svårt att sluta längta efter värmen och ljuset. Inget botar vinterdeppen som en semester i solen.

Tillbringa långa dagar på kritvita stränder, bada och snorkla i det varma turkosblå havet, rid häst på stranden, skåla till magiska solnedgångar och bara njut. Jamaica ett helt fantastiskt resmål som överträffade alla mina (redan skyhöga) förväntningar. Utöver alla paradisvyer är atmosfären landets hjärta. ”Don't worry be happy” stämmer väl in. Och om det är någonstans du verkligen kan koppla av är det här.

Jag har listat fyra lyxhotell som gör det lätt att glömma alla vardagsbekymmer och måsten. Från Ralph Laurens eleganta go-to-getaway till bohemiska krypin på vulkaniska klippor.

Du kan till och med övernatta på samma ställe där Ian Fleming skapade Bond. James Bond. Behöver jag säga mer?

4 LYXIGA HOTELL I JAMAICA

Luxury Hotels in Jamaica
Även en vanlig promenad blir extraordinär på romantiska Rockhouse

Half Moon Luxury Resort i Montego Bay

Half Moon Luxury Resort, Montego BayBeach Sunset at Half Moon Luxury Resort, Montego Bay

Vi checkade in på den 5-stjärniga lyxresorten Half Moon i Montego Bay. Det är ett stort komplex med en 3 km lång halvmåneformad vit strand, 228 rum och över 50 pooler.

Att området är så stort är en stor fördel. Du får lätt en bit av paradiset för dig själv och kan njuta till fullo. Addera mat och dryck i toppklass, prisbelönt spa, fantastisk service och gott om spännande aktiviteter – från vindsurfing till kajakpaddling.

Jag bodde i en villa precis intill stranden. Det var precis som det låter: himmelriket.

Som pricken över i:et kan du börja dagen med yoga och meditation i en bungalow, njuta av en massage eller spa-behandling, simma med hästar och äta middag under stjärnorna på Jamaicas bästa restaurang, Sugar Mill.

Half Moon Luxury Resort in Jamaica

Half Moon Resort Villas

GoldenEye Resort i Oracabessa

White beach at Golden Eye Resort
James Bond-fan eller inte, denna plats är svår att lämna …

Welcome to GoldenEye Resort SignGoldenEye Boutique Hotel & Resort | Oracabessa Bay, Jamaica

Ett annat oförglömligt paradis i Jamaica är GoldenEye Resort. Detta högklassiga hotell har inbjudande kritvita stränder och pooler, saltvattenlagun, fullständigt spa och en massa tropisk grönska som skärmar av skapar känslan av en privat oas.

GoldenEye har länge varit en kändisfavorit och drar gäster som Beyoncé, Kate Moss, Jay-Z och Grace Jones. Detta var också Ian Flemings jamaicanska semesterpärla. Han skrev alla 14 James Bond-romaner här. Om du har över 20 000 kr att spendera kan du och nio av dina vänner övernatta i Flemings villa för en natt.

James Bond-fan eller inte, GoldenEye är en plats du inte vill lämna. Det är en idyllisk getaway i kändisanda.

Golden Eye Resort

Snorkeler's Cove in Jamaica

Rockhouse Hotel i Negril

Rockhouse Hotel in Negril

En annan lyxig getaway (med en mindre prislapp) är det eleganta boutiquehotellet Rockhouse. Det är så himla fint och som gjort för romantiska escapes. Hotellet ligger på en vulkanisk klippa ovanför Negrils natursköna Pristine Cove.

Bohemiska krypin med stråtak mixas med jamaicansk stil och inredning. Här kan du klättra eller hoppa ner i det kristallklara vattnet från klippan, snorkla över korallreven, bada i den vackra infinitypoolen, se Jamaicas mest magiska solnedgångar, lyssna på reggea-musik live och prova det bästa av modern jamaicansk matlagning och lokala cocktails på restaurangen Rockhouse.

Bara vid ett första ögonkast är det lätt att förstå varför detta hotell vinner titeln ”Caribbean's Leading Boutique Hotel” år efter år. Visst, det är en annan slags lyx än vad GoldenEye och Half Moon bjuder på. Detta är mer chict och hippt. Det är en bohemisk skatt och godis för ögonen.

Fish fountain at Rockhouse

Rockhouse Hotel in Jamaica

Round Hill Hotel & Villas i Montego Bay

Round Hill - Paradise room outside

Round Hill - Luxury Hotels in Jamaica

Sist men inte minst har vi ett av de mest eftertraktade hotellen i Västindien, Round Hill Hotel & Villas. Det har blivit lite av en jamaicansk ikon sedan hotellet öppnades 1953.

Den eleganta och tidlösa resorten bjuder på ljusa Ralph Lauren-designade rum med havsutsikt, privat strand, himmelssängar samt fullständigt spa och stort gym med panoramautsikt över Jamaicas norra kust.

På området finns 27 lyxvillor och 36 rum med havsutsikt. Villorna är alla privatägda, Ralph Lauren bland dem. Men när de inte är bosatta kan du hyra sviterna eller hela villan för dig själv.

Här har kändisar semestrat sedan öppningen. JFK och Jackie firade sin smekmånad här.  Paul McCartney, Grace Kelly, Heidi Klum och Ryan Gosling är andra gäster som bott i en privat villa. Det är inte svårt att förstå varför kändisar älskar Round Hill.

Trots att det är ett populärt hotell känns det som en hemlig tillflyktsort. Den är privat och elegant. Det är en plats där du kan duscha al fresco utomhus under palmblad och njuta av ett dopp i din egen pool – utan någon annan i sikte.

Det är en jordnära och avkopplande paradispärla som gör det lätt att glömma omvärlden.

Adaras at Round Hill Hotel & Villas

Round Hill Beach

Gillar du detta inlägg? Pinna det på Pinterest!

* Disclaimer: Jag besökte Jamaica på en pressresa ordnad av Visit Jamaica. Som alltid är alla åsikter mina egna.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share