Artikeln innehåller reklamlänkar

Lush bjussar på en färgsprakande jul

Lush handmade cosmetics - Jul 2014

Det borde typ vara barnförbjudet att gå in på Lush. Jag har till och med svårt för att inte käka upp deras produkter. Hur goda ser inte shampookakorna i form av macarons ut? Eller alla tvålar som liknar vit choklad?

I går kväll bjöd Lush in till ett litet bloggevent i deras butik på Götgatan för att presentera vinternyheterna. Man behöver inte ens kliva in i butiken för att förstå att det blir en färgsprakande jul i år. På hyllorna trängs massor av presentförpackningar i alla möjliga mönster och färger. Och produkterna lyser i allt från neonfärger till dämpade pasteller.

Lush handmade cosmetics - Jul 2014

Julklapparna bjuder även på en hel del överraskningar. Vad sägs om att mötas av en megalång girlang när man öppnar paketet? Eller självlysande omslagspapper?

Självlysande omslagspapperLush handmade cosmetics Shampookakor

En av de roligaste nyheterna tycker jag är Lush nya shampookakor. De är kända för deras innovativa karaktär. Kakorna är okonserverade och representerar hela tre flaskor av flytande shampoo (som man på så sätt kan hindra från att gå till avfallshantering). Nu får sortimentet tillskott av sex nya kakor med olika dofter och egenskaper.

Lush handmade cosmetics - Jul 2014

Kvällen bjöd även på olika experiment. Badbomber smulades sönder och vi fick se hur de färgade vattnet samt hur gott det doftade.

Lush handmade cosmetics - Jul 2014 Bubbelbit - The Christmas Hedgehog

Årets julkollektion från Lush innehåller flera festliga och innovativa produkter. Vi ser till exempel en ny Butterbear – en krämig vaniljdoftande badbom med kakaosmör, en uppiggande badbom i form av en jultomte och en The Christmas Hedgehog. Igelkotten får dig att tagga ner med eteriska oljor som mjukgör hud och humör. Den smulas under rinnande vatten och doftar av ros och ylang ylang.

Lush handmade cosmetics - Jul 2014 Melting Snowman

Ovans syns Melting Snowman – en kryddig snögubbe som smälter i i badkaret och frigör värmande eteriska oljor i badvattnet.

Lush handmade cosmetics - Jul 2014

Istället för papper och påsar kan man inspireras av den japanska inslagningsmetoden, furoshiki, och slå in presenter i tyg istället. Alla scarfs är tillverkade av 100 procent återvunnen plast och kan användas om och om igen.

Lush handmade cosmetics - Jul 2014

Lush lanserar även ett nytt sortiment av massagekakor som ska vara ett underbart alternativ till oljor. Kakorna är självkonserverande och utan förpackningar. De smälter lätt vid kontakt med huden. I sortimentet hittar vi fem olika kakor – bland annat circulationsboostande Percup massagekaka med kaffebönor samt Pearl massagekakaka med rosor, arganolja och sagobubblor för en lugnande massage.

Lush handmade cosmetics

Se alla julprodukter → här.

Vad tycker du om Lush julnyheter? Något som lockar?

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share