Artikeln innehåller reklamlänkar

Apotheke – handgjort och naturligt från Brooklyn

Apotheke Charcoal & Sage Lemongrass

Tvål med kol från bränt bambuträ och lotion med citrongräs och salvia? Yes please! Jag har nyligen upptäckt ett underbart amerikansk märke som heter Apotheke. Apotheke är baserat i Brooklyn, New York och tillverkar handgjorda tvålar, hudvårdsprodukter och ljus med naturliga råvaror.

[dropcap size=small]T[/dropcap]vålarna produceras på ett gammaldags sätt och består av kokosnötsolja, olivolja och hållbar palmolja. Alla vegetabiliska oljor som används kommer från företag i USA med en medveten miljöprofil och doftsättningen görs med eteriska oljor från växtriket. Alla tvålar görs för hand och produceras i liten skala för att bibehålla en hög kvalitet. I dagsläget finns 15 produkter, inklusive ljus, tvålar, lotions, body scrubs, badsalter och ansiktsprodukter. Det som jag tycker gör Apotheke till ett riktigt spännande märke är alla annorlunda dofter och kombinationer. Vad sägs till exempel om ”kol”, ”grapefrukt med citrongräs och havre” eller ljus med doft av tobaksplanta, ekmossa, tall, cederträ eller tomat?

Jag föll pladask för Apotheke Sage Lemongrass Lotion. En lotion med en underbar doft av citrongräs och salvia. Jag älskar att smörja in mig med uppiggande friska dofter när det är mörkt och ruggigt ute. Denna är helt perfekt.

Den flytande tvålen Apotheke Charcoal Liquid Soap är såklart också spännande. Tvålen är helt svart och har en diskret doft av salvia. Kolet i tvålen är vegetabiliskt och kommer från bränt bambuträ. Aktivt kol ska vara utmärkt i tvål då det absorberar orenheter och rengör huden på ett milt och effektivt sätt – utan att tas upp av huden.  Vitamin B5 ger ytterligare fukt och Aloe Vera bidrar med lugnande egenskaper för irriterad hud.

Apotheke Charcoal & Sage Lemongrass

Jag måste även tillägga att jag älskar de stilrena förpackningarna. Det är kanske svårt att se på bilderna, men både den flytande tvålen och min lotion är i matta glasflaskor. Bland alla plastförpackningar är det en detalj som adderar lite extra vardagslyx! Jag kommer självklart återanvända glasflaskorna när produkterna är slut.

I Sverige hittar du just nu produkterna på apotekiashop.se.
P.S Tack till Spot & Tell som skickade denna ljuvliga upptäckt till mig! ♥

Vad tycker du om Apotheke? Något som lockar? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share