Artikeln innehåller reklamlänkar

London med Daisy Beauty: Snapshots från dag 1

London med Daisy Beauty

Tillsammans med ett härligt gäng bloggare och journalister har jag i helgen fått lära mig mer om ingredienser i skönhetsprodukter, fått ta del av varumärkens historia och bara fått njuta av att vara i Storbritanniens vackra huvudstad. Här är mina snapshots från första dagen i London med Daisy Beauty!

[dropcap size=small]D[/dropcap]et bjöds på ett fullspäckat schema med presentationer från Akademikliniken, Revlon Professional, GlossyBox, Apoteket, L’Oréal Paris, Vita Liberata och REN. Min väckarklocka ringde redan 04.00 i fredags. Jag hade knappt hunnit somna eftersom jag alltid blir som ett barn på julafton när det kommer till resor. Några timmar senare, runt 13.00 (lokal tid) var jag incheckad på Strand Palace Hotel i centrala London och hade världens största leende på läpparna.

London med Daisy Beauty 2014

London med Daisy Beauty 2014

Vi käkade en snabb lunch innan vi drog vidare till det fina hotellet One Aldwych för skönhetskonferensens första presentationer. Kicki Norman och Sam Bergenstråhle från Daisy Beauty hälsade oss varmt välkomna och sedan började den grymma beautykonferensen.

Akademikliniken i London

Akademikliniken

[column size=one_half position=first ]

Sara Lidback, product and development manager, berättade om hur Akademikliniken har växt från starten 1991 till i dag – med 15 kliniker, 200 anställda samt tre sjukhus runt om i norden. Det är lätt att tro att Akademikliniken bara håller på med plastikkirurgi, men 2005 lanserade företaget en egenutvecklad hudvårdsserie. Akademikliniken Skin Care består av 20 olika produkter och är utvecklad av ett team av experter bestående av ledande biokemister, kosmetiska experter, kirurger, hudterapeuter och hudläkare. Det är en serie som ska kunna hjälpa till att ta bort akne, fina linjer, solskadadhud, torrhet samt tappad elasticitet i huden.

[/column]

[column size=one_half position=last ]

Sedan starten har Akademiklinikens motto varit ”skönhet genom vetenskap”.

En spännande nyhet är att Akademikliniken lanserar en CC-Cream i december. Day CC-Cream är en färgad mineralfoundation med SPF 15 som ska balansera överaktiva talgkörtklar och hålla huden matt samtidigt som den återfuktar huden. Krämen ska även ge en skyddande effekt mot nedbrytningen av kollagen.

[/column]

Fika på One Aldwych

Efter en härlig fikapaus gick vi från hudvård till hårvård och styling.

Revlon ProfessionalRevlon - hårtrender 2015
Ginger trend, Sea-punk och Scarfes & buns

Revlon Professional

[column size=one_half position=first ]

Det var så himla roligt och intressant att höra Malin Pettersson, Scandinavian marketing manager, och Klas Hjälmberg, Scandinavian education manager, att prata om Revlons historia. För att dra det lite kort så grundades Revlon 1931 av Charles Revson, hans bror Joseph och kemisten Charles Lachman. De lanserade en enda produkt på marknaden – en helt ny typ av nagellack.

I dag finns Revlon i mer än 100 länder och har 6 800 anställda. Som ni vet jublade jag tidigare i höst när Revlon lanserades i Sverige. Jag älskar märket och ser fram emot att prova fler produkter ur Revlons sortiment. Något jag inte visste var dock att Revlon har flera andra märken i sin portfölj – bland annat American Crew, Style Masters, Orofluido, d:fi och Alterna.

Revlon bjöd också på stylingtips och berättade om kommande hårtrender 2015: Ginger trend, Pastel, Sea-punk samt Scarfes & buns.

[/column]

[column size=one_half position=last ]

Ginger trend innebär varma koppartoner. Om det är i blont eller brunt hår spelar ingen roll. Naturliga kopparnyanser kommer vara riktigt hett nästa år.

Detta års pastellfärger hänger även med 2015. Men då får du gärna låta din utväxt synas! Du kan därför med fördel lägga en pastellnyans över redan färgat hår. Det är utväxten som gör att trenden skiljer sig från 90-talets pasteller. En av de mest spännande trenderna är dock Sea-punk-trenden. Här kan du inspireras av delfiner och havet och tänka blått eller turkost hår.

En annan rolig trend är Scarfes & buns som innebär att vi med fördel kan piffa till våra hårknutar med scarfes. Klas guidade oss genom olika håruppsättningar och det verkade förvånansvärt enkelt. Det är bara att du knyter fast en scarf i håret och sedan flätar eller tvinnar du in den med ditt egna hår innan du gör en hårknut. Jag ska nog fixa en video på detta tema! 😉

[/column]

Strand Palace Hotel London

På Strand Palace Hotel.

Glaserat äppleLondon med Daisy Beauty 2014London med Daisy Beauty

Kvällen avslutades med en promenad till Oxford Street, shopping på Primark (se tjuvtitt här) och sedan sushi- och film på hotellrummet med min roomie Kicki. Fredagen bjöd alltså kort och gott på beautynörderi, intressanta diskussioner, grym shopping, god mat och många skratt. Det var en helt lovely day! 😀

Primark - Oxford Street

Vill du se fler bilder från London med Daisy Beauty?

Del 2 och del 3 dyker upp senare i veckan. Du kan också spana in bilder hos de andra skönhets- och livsstilsbloggarna som var med på resan:

Bloggare

Helena “Lipgloss Bitch” Forsman
Linn Herbertsson
Kristina “Beauty by K” Norman
Tindra “Hair by Tindra” Löfgren
Tina “Beleza” Borg
Aline “Beauty Pie” Khlebnikova
Tess Montgomery
Frida Skoglund
Malin “Molkan” Hartzell
Kicki Burman
Desirée “Fröken Rosa” Eklöf
Viola “Killer Colours” Holmgren


Läs mer: 
London med Daisy Beauty – Del 2
London med Daisy Beauty – Del 3

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share