Hudterapeutens 3 bästa tips mot blandhy

Hudterapeutens 3 bästa tips mot blandhy

marie-oddsson_Hudterapeut

Hur kan man få bukt med sin blandhy? Det är en fråga jag velat få svar på i över tio år.

Jag har alldeles för länge haft problem med blandhy. Det går i perioder. Ibland får jag mycket finnar, ibland blir jag så otroligt torr och ibland kämpar jag mot allt. Det gör det svårt att lägga en snygg bas när T-zonen är fet och kinderna kan vara alldeles för torra. Jag är inte heller ensam. Blandhy, det vill säga att man har minst två olika hudtyper, är den mest vanliga i Skandinavien.

Jag har kämpat för en bättre hy sedan början på tonåren. Vissa produkter tycks fungera för stunden men sen blir det dåligt igen, särskilt på vintern. Men så träffade jag hudterapeuten Marie Oddsson på Acadermia-mässan. Hon gjorde en djupgående hudanalys med en scanner och konstaterade att jag hade för lite kollagenhalt i huden. Så vi bokade in en träff och sedan dess har jag testat två produkter från den svenskproducerade hudvårdsserien Jabushe som ska hjälpa mig att nå mina mål: Jabushe Intensive age defense soft
och Jabushe Eye bags dark circles & puffiness eye lift serum.

jabushe-sweden-soft

Båda produkterna innehåller aktiva ingredienser som minskar hudens ålderstecken, återuppbygger hudens lyster och förminskar porer – allt med dokumenterad effekt! Jag har använt dem i snart en månad nu och har särskilt märkt att min hud blivit mer “neutral” och att porerna syns mindre tydligt. Jag har fått några enstaka finnar men är inte längre lika torr.

Vi ska boka in en till scanning framöver för att se om det bevisligen gett en effekt. Till dess att jag kan se efterbilderna bjussar jag på Marie Oddssons tre bästa tips mot blandy:

  1. Se till att du har en bra rengöring som tar bort makeup och smuts men som inte torkar ut huden. Det är det allra viktigaste.
  2. Använd en hudkräm som ger fukt. Fukt behöver vi alla!
  3. Om du har mycket problem med pormaskar är ett tips att regelbundet göra ansiktsbehandlingar och få hjälp att ta bort pormaskarna.

 

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

11 reaktioner på ”Hudterapeutens 3 bästa tips mot blandhy”

  1. Tack för tipset. Jag kämpar också med blandhy och tycker det är jättesvårt att det bra med bas osv denna årstid. Kanske ska ta och testa dessa produkter också:)

  2. Det var tre bra tips! Jag försöker följa alla tre tipsen nu och har varit på min första ansitksbehandling på många år. Herregud va skönt det var. Ska ta till vana att göra det någon gång då och då.
    Själv använder jag YSL rengöring och ansiktsvatten och på kvällen använder jag Cliniques nattmask för extra fukt. Underbart!

  3. Har hon något bra tips om man inte har råd att gå på ansiksbehandlingar då? Jag menar, det är ju faktiskt långt i från alla som har den möjligheten :/

  4. Jag som har blandhy! Haha, superbra inlägg!Gjorde “manuell rengöring” ett tag sedan och hon som gjorde behandlingen rekommenderade en sådan varje halvår ungefär! 🙂

  5. Bra inlägg! Jag har blandhy/kombinerad hy, vilket kan vara en riktig “pain in the ass” ibland haha! Även fast jag visste om tipsen innan så är det superbra att du lyfter fram det för alla förvirrade därute. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet