Artikeln innehåller reklamlänkar

Så håller du din handväska organiserad

Så håller du din handväska organiserad - Insjö Innerväska

Det är lätt hänt att ens handväska blir som ett svart hål av alla möjliga saker. För att lätta tyngden från dina axlar och säga hej då till rota runt-tid kommer här mina bästa tips på hur du håller din handväska organiserad.

Jag måste faktiskt erkänna att jag ofta bär runt på alldeles för många onödiga saker i min handväska. Jag har ofta, till exempel, inte ett läppglans eller läppbalsam i min handväska utan ibland 5-6 stycken. Sedan har jag alltid med mig minst en invisibobble, solglasögon, tuggummin, handkräm, en kamera, iPhoneladdare, nödladdare, hörlurar, handkräm, kalender, spegel, makeup och annat ”smått och gott”. Eftersom de flesta sakerna är just små kan de lätt försvinna i mängden – speciellt om man har en större handväska med plats för mycket.

Så hur gör man då för att få ordning och reda i handväskan och faktiskt hålla den organiserad?

Så håller du din handväska organiserad

#1 Rensa regelbundet

Det absolut viktigaste är att få in det som vana att rensa regelbundet. Börja redan nu med att tömma ut allt i din handväska. Passa även på att rengöra insidan, torka av alla produkter och lägga allt du inte behöver ha med dig åt sidan. Se även om du kan byta ut produkter mot mer resevänliga alternativ. Kanske kan du byta ut din handkräm mot en smidigare travelsize eller byta ut andra makeupfavoriter mot fiffigare multiprodukter.

Insjö Pink Handbag Organizer
En väskorganisatör sparar tid och gör det smidigare än någonsin att byta handväskor och få en överblick över sina saker

#2 Satsa på en väskorganisatör

En handväskas inbyggda fack räcker knappast för att hålla saker och ting organiserade. A och O är att organisera och kategorisera allt i din handväska. Du kan såklart använda en eller flera necessärer med olika fack, men jag vill ändå slå ett slag för en väskorganisatör/väskinsats/bag in bag. Det är sååååå värt det! Om du kan samla alla dina saker i en sådan kan det dessutom inte bli smidigare att byta handväska. Det är bara att flytta innerväskan från en väska till en annan. Själv har jag en knallrosa innerväska från Insjö som är helt fantastisk. Den har nämligen hela 13 olika fack samt en nyckelringshållare som gör det lätt att få en bra överblick på sina saker. Tummarna upp för den ljusa insidan (som gör det ännu lättare att hitta saker), och nylonmaterialet (som gör innerväskan så lätt att torka av mellan handväsksbyten).

#3 Ha en separat förvaring för kvitton

Låt inte kvitton samlas tills din plånbok knappt går att stänga. Ha istället ett separat fack eller en liten necessär för kvitton som du lätt kan ta ut när du kommer hem.

#4 Undvik sladdtrassel

Rulla ihop din telefonladdare, nödladdare och hörlurar och lägg dem i ett hårt glasögonfodral för att undvika trassel. Det gör även att du enkelt hittar dina sladdar när du bara måste ha dem.

#5 Fäst nyckeln på en nyckelhållare

Ta som vana att haka fast dina nycklar i en nyckelhållare eller använda ett nyckelband (det finns ju faktiskt snygga nyckelband också!). Då vet du alltid var dina nycklar är och slipper jobbig sista minuten-stress på morgonen.

#6 Rensa mera

Det tål att sägas igen. För att hålla väskan organiserad MÅSTE du rensa regelbundet. Släng onödiga kvitton, tuggummipapper och byt ut produkter efter väder. Kanske är det även saker du burit med dig som du inte använt och därför kan ta ut?

Insjö Pink Handbag OrganizerInsjö Rosa Innerväska - Så håller du din handväska organiserad

disclaimer

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share