Artikeln innehåller reklamlänkar

Parc de la Ciutadella & Arc de Triomf i Barcelona

Me wearing Ray Ban Flash Lenses and holding a glass of strawberry slush

Nu har jag äntligen hunnit föra över alla bilder från Spanien! Här kommer därför första gänget med bilder från Barcelona och närmare bestämt Parc de la Ciutadella och Arc de Triomf. Det förstnämnda är en jättefin och stor park med vackra statyer, en pampig fontän, en konstgjord sjö med grönt vatten, en botanisk trädgård och Barcelona zoo.

Det sistnämnda är en fin triumfbåge omgiven av tolv änglar som ligger alldeles intill parken. Simon och jag åkte tunnelbana till stationen ”Arc de Triomf”, strosade igenom triumfbågen och genom en allé av palmer till parken för någon timmes chill och avkoppling i hettan.

Arc de Triomf i Barcelona

Walking toward Arc de Triomf in Barcelona

Arc de Triomf in Barcelona

White flowers and an angel statue in Barcelona

Palm tree and a blue sky

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella in BarcelonaParc de la Ciutadella ligger i den medeltida stadskärnan Ciutat Vella och är inte bara en av Barcelonas största parker utan även ett konstnärligt historiskt monument, bland annat för sina många statyer.

Simon Hallie ErikssonParc de la Ciutadella - Fountain in Barcelona

Höjdpunkten i parken är utan tvekan fontänen La Cascada som ritades av Joseph Fontserè med assistans av ingen mindre än Antoni Gaudi (ett namn du absolut inte kan missa i Barcelona!). Fontänen har stått här sedan 1881.

Two Strawberry slush in the sunGreek goddess dress outfit in Parc de la CiutadellaHolding a glass of strawberry slushGreen lake in Parc de la Ciutadella in Barcelona

Är du i Barcelona kan jag varmt rekommendera att strosa igenom parken. Framförallt om du vill komma bort lite från La Rambla-tempot och njuta av värmen och omgivningen med en jordgubbsslush i handen.

Att det är gratis inträde och att parken har öppet alla dagar från 09.00 är också en bonus.

Palm treesGreek goddess dress outfit in Parc de la Ciutadella - Processed with VSCO with hb2 preset

1 Shares
Pin
Share
Tweet
Share